Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

''Babīte'' kausa 1/4 finālā mēģinās pārsteigt ''Jelgavu''

Krišs Upenieks

''Babīte'' kausa 1/4 finālā mēģinās pārsteigt ''Jelgavu''
Daniils Turkovs un Artis Lazdiņš
Foto: Raitis Supe

Šovakar Olainē Latvijas kausa izcīņas 1/4 fināla ietvaros spēkiem mērosies 1. līgas komanda ''Babīte'' un ''SynotTip'' futbola Virslīgas vienība ''Jelgava''. Tiešraide portālā Sportacentrs.com.

Trīs no četrām Latvijas kausa pusfinālistēm jau ir noskaidrotas. Par pirmo kļuva ''Ventspils'', kas Kurzemes derbijā, pateicoties Ģirta Karlsona vārtiem ar 1:0 pieveica ''Liepāju''. Nedaudz vēlāk vietu pusfinālā nodrošināja Jūrmalas ''Spartaks, kas ar 3:1 pieveica 1. līgas komandu Rīgas ''Skonto'', bet ''Daugavpils'' principiālā spēlē ar 2:0 revanšējās ''Mettai/LU'' par zaudējumu Virslīgas turnīrā.

''Babīte'' Latvijas kausa izcīņu iesāka jau ar 1. kārtu, kurā ar 3:1 pārspēti Smiltenes futbolisti. 2. kārtā sarežģīta 1:0 uzvara pret ''AFA Olaine/SK Super Nova'', bet astotdaļfinālā Babītes spēlētājiem nebija jādodas laukumā, jo tika diskvalificēta Gulbenes komanda, un ''Babīte'' veiksmīgi iekļuva kausa ceturtdaļfinālā.

Nevar gan teikt, ka turpinājumā ''Babītei'' būtu paveicies ar izlozi, jo pretiniekos tika pēdējo divu gadu Latvijas kausa ieguvēja ''Jelgava''. Vitālija Astafjeva vadītā komanda tāpat kā citas Virslīgas komandas kausa izcīņā iesaistījās ar astotdaļfinālu, kur izdevās ar 1:0 pieveikt toreiz vēl 1. līgas komandu ''Caramba/Dinamo'', kas šobrīd jau ''SynotTip'' futbola Virslīgā startē ar nosaukumu ''Riga''.

''Babīte'' šogad spējusi nokomplektēt itin konkurētspējīgu sastāvu, lai pacīnītos par augstākajām vietām 1. līgas turnīrā. Līdz šim izdevies iekrāt maksimālos sešus punktus. Sešus no astoņiem komandas vārtiem guvis ''Jelgavai'' ļoti labi zināmais Edgars Kārkliņš, kurš vēl pagājušo sezonu uzsāka Vitālija Astafjeva komandā. Tāpat Jelgavas komandā pabijuši Rolands Smans, Elvis Studāns un Vadims Avdejevs.

Skaidrs, ka Babītes sastāvā ir vairāki futbolisti, kuri sevi ļoti vēlēsies pierādīt Astafjevam, bet, lai nu kā, izteikta favorīte šajā spēlē būs ''Jelgava''. ''SynotTip'' futbola Virslīgas turnīrā komandas līdz šim trīs spēlēs iekrājusi četrus punktus un atrodas turnīra tabulas vidusdaļā. Jelgavnieki trīs reizes ir uzvarējuši Latvijas kausa izcīņā un pirms sezonas neslēpa, ka arī šogad ir mērķis kausu saglabāt Jelgavai.

''Cerība ir viena - nospēlēt cienīgi. Nedrīkstam iekrist ar seju dubļos. Jāparāda tā spēle, ko paši vēlamies. Tikai 13.datumā redzēsim, kā tas izdosies,'' tā pirms vairāk nekā nedēļas par gaidāmo spēli pret ''Jelgavu'' izteicās ''Babītes'' galvenais treneris Mihails Miholaps.

''Izdarīsim izmaiņas sastāvā, taču vienalga pret "Babīti" attiecamies ļoti nopietni. Pirmā spēle 1.līgā parādīja, ka viņi ir ļoti labi 1.līgā, tāpēc gatavosimies ar pilnu nopietnību,'' pēc zaudējuma pret ''Liepāju'' (0:1) gaidāmo pretinieci Latvijas kausa 1/4 finālā komentēja ''Jelgavas'' galvenais treneris Vitālijs Astafjevs.

Mača sākums Olaines mākslīgā seguma laukumā, kur nominālā mājiniece būs ''Babīte'', pulksten 18:00. Tiešraide būs pieejama gan portālā Sportacentrs.com, gan Sportacentrs.com TV kanālā.

Latvijas kausa izcīņa, 1/4 fināli

DatumsLaiksSpēleNorises vietaRez.
09.0414:00Ventspils – LiepājaVentspils 2. pamatskola1:0
09.0415:00Spartaks – SkontoKauguru vidusskola3:1
10.0415:00Metta/LU – DaugavpilsRīgas Hanzas vidusskola0:2
13.0418:00Babīte – JelgavaOlaines pilsētas stadions

Latvijas kausa izcīņa, 1/2 fināli

Pāris
Ventspils - Babīte/Jelgava
Spartaks - Daugavpils

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija
SynotTip virslīga

  -3 [+] [-]

, 2016-04-13 13:03, pirms 8 gadiem
Jelgavai priekšējā līnija ir dikti pašvaka
Neesmu cītīgi pētījis Babītes sastāvu, bet pieļauju, ka zināmas problēmas Jelgavai var rasties
noliks Babīte autobusu un Jelgavai nebūs viegli gūt vārtus. Turklāt priekšā vēl jāuzmanās no Kārkliņa
Beigu beigās gan jau kaut ko Jelgava iebakstīs, bet sagrāve diez vai būs

     [+] [-]

, 2016-04-13 16:05, pirms 8 gadiem
Ja Babīte uzvar teorētiski kausu vai viņi spēlē arī nākamā gada CL?

     [+] [-]

, 2016-04-13 16:31, pirms 8 gadiem
Ja nu uzvar, iegūst iespēju spēlēt EL qualī. Īstenībā pat nevajag uzvarēt!😁 Ja uzvarētājs jau ir ieguvis vietu EL caur čempionāti, ne kausu, tad runner-up arī iegūst tiesības spēlēt EL (kvalifikācijā)

     [+] [-]

, 2016-04-13 17:08, pirms 8 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Ja nu uzvar, iegūst iespēju spēlēt EL qualī. Īstenībā pat nevajag uzvarēt!😁 Ja uzvarētājs jau ir ieguvis vietu EL caur čempionāti, ne kausu, tad runner-up arī iegūst tiesības spēlēt EL (kvalifikācijā)
Kausa finālists uz Eiropas līgu netiek, tādi ir UEFA noteikumi jau kopš iepriekšējās sezonas. Caur kausu var tikt tikai kausa ieguvējs. Ja kausu iegūst komanda, kas jau ir nodrošinājusi vietu eirokausos, tad tiek nākošā vieta pēc čempionāta.

     [+] [-]

, 2016-04-13 17:12, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Ja Babīte uzvar teorētiski kausu vai viņi spēlē arī nākamā gada CL?
Jā grupu turniiraa

     [+] [-]

, 2016-04-14 00:02, pirms 8 gadiem
M.R.L. rakstīja: Kausa finālists uz Eiropas līgu netiek, tādi ir UEFA noteikumi jau kopš iepriekšējās sezonas. Caur kausu var tikt tikai kausa ieguvējs. Ja kausu iegūst komanda, kas jau ir nodrošinājusi vietu eirokausos, tad tiek nākošā vieta pēc čempionāta.
Vēl jau ir tā problēma, ka no 1.līgas ar pa taisno nevar tikt.