Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Esmu kļūdījies gan ar sastāva izvēli, gan ar maiņām"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Riherts: "Esmu kļūdījies gan ar sastāva izvēli, gan ar maiņām"
Andris Riherts
Foto: Māris Greidāns

Piedāvājam jūsu uzmanībai “Metta / Latvijas Universitāte” galvenā trenera Andra Riherta komentārus pēc Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlēs, kurā viņa trenētā komanda savā laukumā ar 0:2 atzina “Daugavpils” pārākumu.

Andris Riherts, FS "Metta / LU" galvenais treneris: "Daugavpilieši nospēlēja tā, kā kausā ir jānospēlē. Neteikšu, ka bija ļoti daudz momentu spēles gaitā. Pretinieks jau no paša sākuma ieņēma tādu pozīciju, kuru var apzīmēt “no ierakumiem”, un ar lielu pašatdevi un cīņu gribēja panākt rezultātu. Jūs redzējāt gan pirmos vārtus, kur bija rikošeti un viņi bija pirmie pie atlēkušās bumbas, gan otros vārtus, kurus mēs viņiem “uzlikām uz paplātes”. “Daugavpils” bija neatlaidīgāki, un beigās izskatījās, ka kausa pusfināls viņiem bija vairāk svarīgs nekā mums. Es varu teikt, ka pats visdrīzāk esmu kļūdījies gan ar sastāva izvēli, gan ar maiņām. Spēlētājus nav ko vainot. Man jāuzņemas atbildība par to, ka līdz galam kaut ko neesmu izpētījis, nebiju noskaņojis. Kā arī uzņēmos atbildību par katra spēlētāju individuālo gatavību spēlei."

Minēji par maiņām - kā spēlē iesaistījās Ingars Sarmis Stuglis, kurš izgāja laukumā kā malējais uzbrucējs?
Riherts: "Viņš ir spēlējis šajā pozīcijā un pat pret “Daugavpili” ir guvis vārtus kā malējais uzbrucējs. Varbūt ir viņam neierasta pozīcija, bet malā mums variantu īsti nebija, jo Osipovs ir notraumējies. Varbūt bija jāmaina kaut kā taktiskais izvietojums, bet, manuprāt, bija jāizlaiž spēlētājs, kurš varētu nospēlēt tajā pozīcijā. Gribējās, lai viņš veiksmīgāk ieiet spēlē. Kaut arī vienu labu piespēli Indrānam varu atzīmēt. Tas bija pie rezultāta 0:1 un tad viss vēl varēja pagriezties. Dāvis (Indrāns) arī īsti neiegāja spēlē. Viņš īsti nesaprata, ko no viņa prasīju – laidu kā uzbrucēju, bet Indrāns pārāk dziļi gāja pakaļ bumbām…"

Rezervē vēl bija Vasiļjevs.
Riherts: "Sergejs Vasiļjevs pret savējiem varēja iziet. Bet viņš dublieru čempionātā tā arī nav izjutis vārtu gūšanas garšu, un man likās, ka Indrāns pēc labas iepriekšējās spēles varētu labāk iekļauties šajā mačā. Iespējams, es kļūdījos…"

Ko vari pateikt par aizsargu Abrahamu Ašrifī no Ganas, kurš spēlēja dublieros, bet šajā spēlē nebija pat pieteikumā?
Riherts: "Viņš nebija pieteikumā tāpēc, ka vēl īsti nav gatavs. Atsevišķi mēs fizisko stāvokli viņam uzlabojām, bet šobrīd es nevaru pateikt par to, cik daudz viņš būtu gatavs spēlēt. Varbūt viņš 51. minūtē apstāsies? Mēs redzam, ka viņam ir labas kvalitātes tehniski un taktiski, bet fiziskais stāvoklis varētu būt labāks."

Kāda situācija ar savainotajiem Juhņeviču un Uldriķi?
Riherts: "Uldriķis jau piedalās treniņos, bet vēl ne kopējā grupā. Cerams, ka nākamnedēļ viņš varēs jau iesildīties kopā ar komandu. Juhņevičs individuāli strādā ar fiziskās sagatavotības treneri. Līdzīgi kā Juhņevičam ir arī Osipovam."

Vakar Pols Ašvorts minēja, ka kausa turnīru labāk aizvadīt tuvāk sezonas beigām. Kā pats skaties uz šo jautājumu?
Riherts: "Tas ir tikai loģiski, ka kauss ir sezonas beigās, lai jau pēc sezonas visiem ir skaidri un gaiši zināms, kura komanda kur startēs. Tas arī ietekmētu budžeta un spēlētāju resursu plānošanu. Mēs (Latvijas futbols) gribām tā kā Eiropā, kur arī visiem kausa fināls ir maijā."

Turpinot kausa tematu, jums pēdējā spēle šajā turnīrā bija 9 mēnešu atpakaļ…
Riherts: "Jā, es vēl pirms spēles sāku kasīt galvu un domāju, varbūt kāds ir diskvalificēts. Neviens jau man vēstuli neuzrakstīja, ka viss ir kārtībā. Bija nedaudz jāuzrok un jāpaskatās arhīvos, kaut arī kausa spēļu protokoli nemaz nav pieejami."

Komandai līdz šim ir bijusi laba sērija: sešas uzvaras septiņās pēdējās spēlēs, ja mēs skaitām arī draudzības mačus. Vai tas kaut kādā veidā ir ietekmējis komandas psiholoģisko stāvokli?
Riherts: "Ja mēs skatāmies tikai oficiālos mačus, tad ir uzvara-zaudējums-uzvara-zaudējums. Pēc šīs sistēmas, zinot to, ka iepriekšējā spēle tika uzvarēta, šodien mums būtu jāgatavojas zaudējumam, kurš arī bija. Bijām savā starpā vienojušies, ka kauss mums visiem ir ļoti svarīgs turnīrs. Tā bija laba iespēja, zinot labu izlozi. Runājot par psiholoģiju, tad jāatzīmē, ka daudzi spēlētāji laika gaitā ir nomainījušies. Kopš pirmās Virslīgas sezonas ir palicis Kalniņš, Vardanjans un Puķītis. Nāk jaunie spēlētāji, kuri grib pierādīt savas ambīcijas. Jācer, ka viņi vēlēsies ilgtermiņā strādāt."

Nākamā spēle pret “Liepāju”…
Riherts: "Ja mums šodien bija zaudējums, tad… lai čempioni baidās! Tāpat pateikšu lielu paldies atbalstītājiem! Maza saliedēta saujiņa spēj sacelt gaisā visu Hanzas rajonu. Mums ir labākie fani Latvijā un mēs varam lepoties ar viņiem!"

BFC “Daugavpils” pārstāvji, neskatoties uz Ģirta Mihelsona centīgiem aicinājumiem, uz preses konferenci ierasties atteicās.

     [+] [-]

, 2016-04-10 21:57, pirms 8 gadiem
Kā arī ar profesiju

  -1 [+] [-]

, 2016-04-10 22:08, pirms 8 gadiem
Spēletajus nav ko vainot ,tā Riherts,bet jau nākamajā teikumā Osipovs un Indrāns nav iegājuši spēlē....😆

     [+] [-]

, 2016-04-10 22:13, pirms 8 gadiem
BFC “Daugavpils” pārstāvji, neskatoties uz Ģirta Mihelsona centīgiem aicinājumiem, uz preses konferenci ierasties atteicās.

Muka mājās, vai arī pēc uzvaras par lepnu?

     [+] [-]

, 2016-04-10 22:32, pirms 8 gadiem
austrumnieks rakstīja: Kā arī ar profesiju
100%

  +1 [+] [-]

, 2016-04-10 22:42, pirms 8 gadiem
Nekas, Andri, nepārdzīvo - ne pirmo reizi, ne pēdējo!

     [+] [-]

, 2016-04-10 22:48, pirms 8 gadiem
Ar tādu spēli, kā šodien, gan Daugavpilij gan Mettai nav ko darīt kausā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-04-11 06:45, pirms 8 gadiem
Pēc alus bija jāpaspēj! 4 spēlētāji pēc spēles PRISMA pirka alu un čipsus!