Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils" pirmo reizi iekļūst Latvijas kausa pusfinālā

Rolands Eliņš

"Daugavpils" pirmo reizi iekļūst Latvijas kausa pusfinālā
Deniss Bezuščonoks un Jurijs Sokolovs apsveic savu vārtsargu Jevgeņiju Nerugalu
Foto: BFC Daugavpils

BFC "Daugavpils" ar 2:0 pieveica "Metta/LU" un par vietu Latvijas kausa finālā cīnīsies ar Jūrmalas "Spartaku".

BFC „Daugavpils” Latvijas kausa ceturtdaļfinālu sasniedza jau pagājušajā sezonā, kad šajā turnīra stadijā ar 0:3 piekāpās „Ventspilij”. Savukārt „Metta/LU”, kas šosezon Virslīgā vienreiz daugavpiliešus jau pārspēja, 1/4 finālā spēlēja pirmoreiz, taču abas komandas vienoja tas, ka līdz šim pusfinālu sasniegusi nebija vēl neviena no tām.

Spēles sākumā biežāk ar bumbu darbojās mājinieki „metttieši”, taču atklāt rezultātu neizdevās, jo pretinieku soda laukumā ielauzties tik bieži nemaz neizdevās. Savukārt „Daugavpils” puslaika vidū atbildēja ar labu uzbrukumu kreisajā malā, sekoja centrējums soda laukumā, kur ar galvu sita Deniss Bezuščonoks. Dmitrijs Grigorjevs atsita bumbu sev priekšā, bet Kurbanli tur bija pirmais un iebakstīja bumbu jau praktiski tukšos vārtos.

Puslaika izskaņā daudz vārtu gūšanas momentu vairs nebija, tāpat kā otrā puslaika sākumā. „Mettai” joprojām piederēja iniciatīva, kas tikai retu reizi pārvērtās bīstamā momentā. „Daugavpils” šoreiz gan aizsardzībā neiesēdās un 77. minūtē sodīja savus pretiniekus. Savā soda laukumā kļūdījās Roberts Ralfs Gudēns, kurš laicīgi neizsita bumbu. To savāca Daugavpils portugālis Migels Sids, kurš ātri noorientējās un vārtu priekšā atrada Marku Deružinski, kurš bez problēmām panāca 2:0.

Par spīti vietējo līdzjutēju nepatikai un „Metta/LU” trenera Andra Riherta labi dzirdamajām emocijām, „Daugavpils” pārliecinoši nosargāja uzvaru ar 2:0. „Daugavpilij” tā ir otrā sausā spēle pēc kārtas un arī otrā uzvara pēc kārtas (pirms nedēļās 1:0 Virslīgā pret RFS), savukārt divus vārtus „Daugavpils” oficiālā spēlē nebija guvusi kopš pagājušā gada oktobra, kad ar 2:3 piekāpās „Skonto”.

Pusfinālā „Daugavpils” tiksies ar Jūrmalas „Spartaku”, turklāt jāatgādina, ka šosezon pusfināla uzvarētāja tiks noskaidrota divu spēļu summā. Savukārt otrā pusfinālā „Ventspils” spēkosies ar „Babītes” un „Jelgavas” uzvarētāju, kas tiks noskaidrots trešdien 18:00, arī Sportacentrs.com tiešraidē.

Metta/Latvijas Universitāte – Daugavpils 0:2 (0:1)
Vārti: Abasovs 27`, Deružinskis 77`
Brīdinājumi: Emsis
Metta/LU: Grigorjevs, Kalniņš, Ševeļovs, Vardanjans, Grigaravičs, Punculs (Indrāns 67`), Švalbe (Stuglis 58`), Emsis, Gudēns, Strods, Šibass
Daugavpils: Ņerugals, Sokolovs, Sids, Kurbanli (Volkovs 83`), Abasovs, Bezuščonoks, Fjodorovs, Klimaševičs, Deružinskis, Dobratuļins (Kuļikovs 86`), Liholetovs
Galvenais tiesnesis: Vadims Direktorenko

Latvijas kausa izcīņas 1/4 fināls

DatumsLaiksSpēleNorises vietaRezultāts
09.0414:00Ventspils – LiepājaVentspils 2. pamatskola1:0
09.0415:00Spartaks – SkontoKauguru vidusskola3:1
10.0415:00Metta/LU – DaugavpilsRīgas Hanzas vidusskola0:2
13.0418:00Babīte – JelgavaOlaines pilsētas stadions

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija
SynotTip virslīga

  +3 [+] [-]

, 2016-04-10 17:04, pirms 8 gadiem
Un daži labi jau te rokas berzēja, ka Daugavpils uz pirmo līgu dodas...

Mettai pilnīgi nekādu variantu šajā spēlē!

Riherts kā jau vienmēr - pilnīgs nulle!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-10 17:30, pirms 8 gadiem
Malači daugavpilieši! Labs revanšs! Lai daži labi neiedomājas no sevis pārāk daudz!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-10 17:50, pirms 8 gadiem
Nevis Rihters, bet Riherts. Iemācies uzvārdu uzrakstīt pirms komentē!

     [+] [-]

, 2016-04-10 17:53, pirms 8 gadiem
Jagaida ko tad nu Pāvs Riherts gudru pateiks šoreiz😃

  -1 [+] [-]

, 2016-04-10 18:28, pirms 8 gadiem
Nezinu, kuru spēli te dažs labs ir skatījies, bet Metta bumbu kontrolēja daudz labāk, laba saspēle. Vienīgi momenti nebija tik daudz cik gribētos, bet tāpat bija. Savukārt Daugavpils vārtus guva pēc rupjām aizsargu kļūdām, varētu teikt, ka sūdiņi iekrita. Kādi te "bez variantiem" vispār var būt? Ja METTA pamainītu kādus 2 spēlētājus, tad cīnītos jau tagad par trijnieku.

Savukārt par nākotni runājot, komentētājs jau teica, ka Virslīgas līmenim laba līmeņa sastāvs briest.

     [+] [-]

, 2016-04-10 18:38, pirms 8 gadiem
Ak nabaga komanda.Rihter kā treneris 0 .

  -1 [+] [-]

, 2016-04-10 21:14, pirms 8 gadiem
Metta bija labāki! Arī Daugavpils nebija slikti,bet uzvar tā komanda,kura iesit bumbu vārtos! Neko darīt,lai jau Daugavpils šoreiz patraumē savus spēlētājus pret Spartaku. Mettai labāk veiksies čempionātā!! Veiksmi visiem!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-10 21:40, pirms 8 gadiem
Life rakstīja: Metta bija labāki! Arī Daugavpils nebija slikti,bet uzvar tā komanda,kura iesit bumbu vārtos! Neko darīt,lai jau Daugavpils šoreiz patraumē savus spēlētājus pret Spartaku. Mettai labāk veiksies čempionātā!! Veiksmi visiem!
Trulais pāķis!

     [+] [-]

, 2016-04-11 21:33, pirms 8 gadiem
Lido! Vai tev vārdu krājums izsīcis,vai skolu nepabeidzi,ka visu laiku atkārto vienu un to pašu teikumu????