Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Skonto" iesit pirmais, "Spartaks" otro gadu pēc kārtas kausa pusfinālā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Skonto" iesit pirmais, "Spartaks" otro gadu pēc kārtas kausa pusfinālā
Nauris Bulvītis
Foto: LFF.lv

Šodien Latvijas kausa izcīņas 1/4 finālā Jūrmalas "Spartaks" 7.minūtē ielaida vārtus, taču prata pārspēt 1.līgas pārstāvi "Skonto" ar 3:1. Uzvarētāju labā vārtus guva Romans Bespalovs, Nauris Bulvītis un Dmitrijs Platonovs. Pusfinālā "Spartaks" tiksies ar "Mettas"/LU un "Daugavpils" pāra uzvarētāju.

Jūrmalas "Spartaks" pirmo reizi spēlē pret "Skonto" bija neapstrīdams favorīts, kas, protams, lielā mērā saistīts ar skontiešu problēmām un nonākšanu 1.līgā. Šīs spēles cena bija augsta - "Spartaks" ļoti vēlas iegūt Eirokausu ceļazīmi un šīs dienas uzvaras gadījumā pusfinālā tiktos ar "Mettas"/LU - "Daugavpils" uzvarētāju, tātad reālas cerības iekļūt kausa finālā.

"Spartaka" pamatsastāvā Oļegs Kubarevs nomainīja vairāk nekā pusi spēlētāju salīdzinājumā ar pēdējo Virslīgas spēli Ventspilī (1:2). Nebija Sergeja Kazekas, Jevgeņija Kazačoka, Sergeja Pušņakova, Dmitrija Platonova, Felipes Dussantusa un Vladislava Kozlova, bet viņu vietā nāca Sergejs Kožans (debija "Spartaka" kreklā), Romans Bespalovs, Andrejs Kiriļins, Rinats Kairuļins, Elvis Stuglis un Jevgeņijs Kozlovs. "Skonto" pamatsastāvā pēc uzvaras 1.līgas mačā Ogrē (2:0) Jāni Grīnbergu un Viktoru Golovizinu nomainīja Vladislavs Soloveičuks un Aleksej Bespalovs. Atkal "Skonto" vadīja Viktors Morozs, kamēr Tamazs Pertija atradās Kauguru stadiona tribīnēs.

Lai gan "Spartakam" bija neapšaubāmas favorītes statuss, rezultātu 7.minūtē negaidīti atklāja "Skonto"! No labā flanga Staņislavs Pihockis centrēja, un precīzs ar galvu bija Jegors Morozs - starp citu, šī pati saikne deva "Skonto" vārtus arī 1.līgas mačā Ogrē.

"Spartaks", protams, metās atspēlēties un nākamo minūšu laikā bija šādas tādas iespējas - vārtus centās apdraudēt Elvis Stuglis un Daniils Ulimbaševs. "Spartaks" daudz uzbruka, taču arī turpinājumā tas nesanāca efektīvi - Romans Bespalovs, pats nonākot labā pozīcijā, deva neveiksmīgu piespēli, savukārt Stuglis no sev iemīļotā otrā stāva ar galvu sita pāri vārtiem. "Skonto" atbildēja ar Andreja Perepļotkina nopelnītu bīstamu brīvsitienu, kuru raidījumā kosmosā pārvērta Vits Rimkus. Vēlāk arī Jurijs Krivošeja pabiedēja "Spartaka", sava bijušā kluba, līdzjutējus. Tomēr kopumā pārsvars piederēja "Spartakam" un 38.minūtē Bespalovs rezultātu izlīdzināja.

Jau 2.puslaika pašā sākumā "Spartaks" ieguva vadību. Pēc stūra sitiena labi gaisā pacīnījās Kožans, bet cits jūrmalnieku centra aizsargs Nauris Bulvītis ar galvu ieraidīja bumbu vārtos (2:1). Drīzumā fantastisku reakciju nodemonstrēja Vladislavs Kurakins - pēc "Skonto" stūra sitiena un garā Moroza sitiena ar galvu mājinieku vārtsargs izvilka bumbu, kas strauji lidoja vārtos. "Skonto" šis moments iedvesmoja un labu laiciņu rīdzinieki uzbruka cīņā ar komandu, kas atrodas līgu augstāk.

78.minūtē "Skonto" cerības dzisa. Daniels Balodis savā soda laukumā efektīgi nogāza uz maiņu nākušo Platonovu, un baltkrievs pats realizēja 11 metru soda sitienu. Platonovam pa vārtiem visās trīs spēlēs Virslīgā un šodien gols arī kausa izcīņas mačā. "Spartaks" varēja iesist vēl, taču vārtu vairs nebija. "Spartaks" uzvarēja ar 3:1 un iekļuva pusfinālā otro gadu pēc kārtas.

"Spartaks" - "Skonto" 3:1 (1:1)
Vārti: Bespalovs 38', Bulvītis 47', Platonovs 79' (11m) - J.Morozs 7'.
Brīdinājumi: Balodis.
"Spartaks": Kurakins, Kožans, Bulvītis, Kaševskis, Šlampe, Bespalovs, Kiriļins, Ulimbaševs, Kairuļins (Platonovs 46'), Stuglis (V.Kozlovs 70'), J.Kozlovs.
"Skonto": Pērkons, Balodis, Petuhovs, Pihockis, Soloveičiks (Mihalevičs 89'), Jankovskis, Bespalovs (Sovers 80'), Perepļotkins, J.Morozs, Krivošeja, Rimkus (Grīnbergs 63').
Tiesnesis: Andris Treimanis.

Latvijas kausa izcīņa, 1/4 fināli

DatumsLaiksSpēleNorises vietaRez.
09.0414:00Ventspils – LiepājaVentspils 2. pamatskola1:0
09.0415:00Spartaks – SkontoKauguru vidusskola3:1
10.0415:00Metta/LU – DaugavpilsRīgas Hanzas vidusskola
13.0418:00Babīte – JelgavaOlaines pilsētas stadions

  +1 [+] [-]

, 2016-04-09 17:08, pirms 8 gadiem
Kazačoks vēl devās laukumā Spartaka rindās uz maiņu un nomainīja savainojumu guvušo Kaševski.

Kopumā skatāma spēle, lai gan brāķa un pavasarīga futbola epizožu (Rimkus soda sitiens kosmosā) arī netrūka. Individuāli Spartaka rindās patika kazaha Rinata Kairuļina un Jevgēņija Kozlova aktivitāte. Ar vārtu guvumu kārtējo reizi gan atzīmējās Platonovs.

Skonto rindās vispamanāmākā figūra un motors visu 90 minūšu garumā bija Perepļotkins. Šajā spēlē individuāli viņš bija labākais un skaidrs, ka viņa līmenis Virslīgai atbilstu pilnīgi noteikti. Kas zina, varbūt vasarā kāds no Virslīgas klubiem arī mēģinās Andreju pārvilināt savā nometnē. Lielu un labu darbu savā aizsardzības malā paveica Pihockis, kuram arī šī varētu būt tāda kā atdzimšanas sezonā. Priekšā labi darbojās Morozs un Krivošeja, kurš gan ik pa laikam pārāk individuāli centās spēlēt, ko Spartaka aizsargi neatļāva. Laba spēle arī Petuhovam un Soloveičikam, arī Skonto vārtsargam Pērkonam. Skaistākais seivs mačā gan Spartaka vārtu vīram Kurakinam.

Kopumā nedomāju, ka Skonto rādīs tik aktīvu sniegumu pret Spartaku. Ja izdosies šādi aizvadīt visas spēles 1. līgā, kā tas pērn izdevās Carambai, tad domāju, ka skontieši varētu arī azsniegties līdz Virslīgas pakāpienam. Cita lieta, ka, lai arī sākumsastāvs ir ļoti labs, kopējās sastāva rezerves nav pārāk dziļas.

  -4 [+] [-]

, 2016-04-09 17:39, pirms 8 gadiem
Skonto ir flopi

  +7 [+] [-]

, 2016-04-09 17:58, pirms 8 gadiem
Skonto aizsardzībā putni - Balodis, Petuhovs, Soloveičiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-09 21:14, pirms 8 gadiem
Video lūdzu!