Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" uzvar Daugavpili un nodrošina Eirokausus

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Spartaks" uzvar Daugavpili un nodrošina Eirokausus
Jevgēņijs Kazačoks un Vladislavs Fjodorovs
Foto: www.spartaksjurmala.com

Šodien Kauguros Latvijas kausa pusfināla otrajā spēlē Jūrmalas "Spartaks" ne bez grūtībām ar 1:0 pieveica BFC "Daugavpili", nodrošinot sev dalību Eirokausos. Divu spēļu summā jūrmalnieki bija pārāki ar 2:0. Ar vārtu guvumu šodien izcēlās Jevgeņijs Kazačoks.

Salīdzinājumā ar pirmo pusfināla spēli Daugavpilī abu komandu sastāvos izmaiņu praktiski nebija. "Spartakam" Vladislava Kozlova vietā laukumā devās Dmitrijs Platonovs, bet daugavpiliešiem Pāvels Riževskis un Marks Deružinskis (savainojuma dēļ atstāja laukumu 37. minūtē) aizvietoja Edgaru Vērdiņu un Orhanu Kurbanli.

Spēli aktīvāk iesāki viesi, kuri vairāk kontrolēja bumbu, taču bīstamu vārtu gūšanas momentu pirmajā puslaikā bija ļoti maz. Lai arī biežāka aktivitāte bija pie "Spartaka" vārtiem, Daugavpils briesmas radīja tikai ar sitieniem no distances. "Spartakam" laiku pa laikam problēmas sagādāja Daugavpils aktīvā spēle pretinieka laukujma pusē, savukārt "Spartaks" labākos momentus veidoja pēc standartsituācijām, kurās atkal nepārāk pārliecinoši darbojās BFC vārtu vīrs Jevgeņijs Nerugals.

Otrajā puslaikā spēle kļuva aktīvāka. "Spartaks", izmantojot Dmitrija Klimaševiča kļūdu aizsardzībā, tika līdz savam labākajam momentam, tomēr Jevgeņija Kozlova sisto bumbu atvairīja Nerugals. Daugavpilij labākais moments bija Migelam Sidam, kurš ļoti bīstami sita no metriem 15, taču bumbu aizlidoja nedaudz pāri augšējam vārtu stūrim. Par atslēgas momentu kļuva 70. minūte, kad netālu no sava soda laukuma noteikumus pārkāpa Pāvels Liholetovs un Kazačoks ar skaistu un precīzu sitienu panāca 1:0!

Daugavpils pēdējās minūtēs gāja uz visu banku. Uzbrukuma smailē vairākās epizodēs bija Vladislavs Fjodorovs, kuram neizdevās iesist, bet vienreiz pēc viņa piespēles līdz bumbai īsti neaizsniedzās Pāvels Riževskis. Jau pašā cīņas izskaņā uz maiņu nākušais Felipe dus Santuss varēja panākt 2:0, taču pārāk ilgi apstrādāja bumbu un sitiens tika bloķēts.

"Spartakam" smaga uzvara šajā spēlē un panākums divu spēļu summā ar 2:0. Abās spēlēs vārti gūti ap 70. minūti pēc soda sitienu izspēles. Šī uzvara garantējusi "Spartakam" vietu šī gada Eirokausos. Latvijas kausa fināls tiks aizvadīts 22. maijā Slokā.

Latvijas kausa pusfināls, 2. spēle

Jūrmalas "Spartaks - BFC "Daugavpils" 1:0 (0:0)
Divu spēļu summā 2:0
Spartaks: Kurakins, Pušņakovs (Kiriļins 73'), Kožans (Bespalovs 82'), Bulvītis, Šlampe, Kazačoks, Ulimbaševs, Kazeka, Platonovs, Stuglis (Santuss 62'), J.Kozlovs.
Daugavpils: Nerugals, Liholetovs, Klimaševičs, Bezuščonoks, Sokolovs, Deružinskis (Kurbanli 38'), Volkovs, Sids, Abasovs (Vērdiņš 83'), Fjodorovs, Riževskis.

Slēpts komentārs: abrag atkāpies

  +1 [+] [-]

, 2016-05-04 16:40, pirms 8 gadiem
Apsveicu Spartaku, līdzjūtējus. Un veiksmi kausa pacelšanā mājas stadionā!

  -3 [+] [-]

, 2016-05-04 16:46, pirms 8 gadiem
abrag atkāpies rakstīja: Atkal D-pils toto spēle
Čangal

  +2 [+] [-]

, 2016-05-04 17:01, pirms 8 gadiem
abrag atkāpies rakstīja: Atkal D-pils toto spēle
Kas lika par to tā spriest?

  +2 [+] [-]

, 2016-05-04 18:50, pirms 8 gadiem
Es uz brīdi esmu atkal saputrojies iespējams vienkāršā lietā, bet negribas meklēt un lasīt.

Kāds var īsumā paskaidrot, kāpēc Spartaks nodrošināja vietu Eirokausos jau šogad ar šo panākumu?
un otrs, tā kā Latvijā tā sezona iet savādāk nekā citur Eiropā, tas kas uzvar Latvijas kausā tagad(maijā) skaitas kā kausa ieguvējs un spēlē šovasar kvalifikāciju, vai tā uzvara dod iespēju nākamsezon(nākamvasar) spēlēt Eirokausu kvalif.?

Es vienkārši tā kalendāra dēļ, un tāpēc, ka tagad pieņēma jaunus noteikumus, ka uz eirokausiem tiek tikai uzvarētājs šādā turnīrā, un ja kausa ieguvējs uzvar arī regulārajā, tad uz eirokausiem tiek nākamā komanda, kas ir regulārajā az svītras nevis otrā vieta kausā. Un tāka Jelgava uzvarēja tikai kausu, nevis ragulāro čempi arī tad, kā ar fināla sasniegšanu viņi var garantēt?
Nojaušu, ka patiesībā šeit slēpjas, kas viekārš, bet atkal esmu nedaudz saputrojies tajos nolikumos.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-04 19:22, pirms 8 gadiem
Skonto vietā tie Jelgava. Un tā kā Jelgava jau ir tikusi kausos, Spartaks, būdams finālists, jau nodrošināja EK.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-04 19:29, pirms 8 gadiem
-> kecbaja
Uzvara šajā (2015-16) Latvijas kausā dod tiesības spēlēt Eiropas līgas kvalifikācijā jau šovasar (tātad - 2016-17 sezonā).
Spartaks, uzvarot šajā pusfinālā, nodrošināja vietu, jo otrajā pārī abas komandas to bija jau nodrošinājušas caur Virslīgu (kad bija rakstīts raksts vēl nebija zināms, ka otrs finālists ir Jelgava, bet tas neko nevarēja mainīt). Skonto nav atbilstošas licences. Līdz ar to, Spartaks ir vai nu kausa ieguvēji, vai nākošā labākā komanda pēc līgas rezultātiem.

     [+] [-]

, 2016-05-04 19:46, pirms 8 gadiem
tad jau Spartak veiksmīga sezona, eirokausi un nauda būs - var gaidīt kādu labu spēlētāju prom došanos ..

  +1 [+] [-]

, 2016-05-04 20:00, pirms 8 gadiem
Daniel rakstīja: tad jau Spartak veiksmīga sezona, eirokausi un nauda būs - var gaidīt kādu labu spēlētāju prom došanos ..
Tev ir dzelžaina loģika )) ja jau nauda būs, tad tak labu spēlētāju pērk nevis pārdod.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-04 20:35, pirms 8 gadiem
Daniel rakstīja: tad jau Spartak veiksmīga sezona, eirokausi un nauda būs - var gaidīt kādu labu spēlētāju prom došanos ..
Domāju, ka tieši šogad Spartaks centīsies vismaz galvenos leģionārus paturēt, jo ir par ko cīnīties - Eirokausos un Virslīgā!

     [+] [-]

, 2016-05-05 01:54, pirms 8 gadiem
Kas par golu Kazačokam. No soda sitiena ielika tā, ka Ņerugals pilnīgi bez variantiem. Malači, Spartaks. Redzēsim, kā veiksies finālā.