Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Ķekavas novads ar LFF slēdz nodomu protokolu par piepūšamās halles izveidi

Agris Suveizda

Ķekavas novads ar LFF slēdz nodomu protokolu par piepūšamās halles izveidi
Foto: LFF

Ceturtdien, 1. februārī, Ķekavas novada pašvaldība parakstīja nodoma protokolu ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) par slēgtas piepūšamās futbola halles konstrukcijas uzstādīšanu Ķekavā, Brīvības ielā 7, lai noteiktu plānotā projekta realizācijas gaitu, paziņojusi federācija. Hallē plānots organizēt treniņu nodarbības un starptautiska mēroga sacensības, kā arī veicināt sabiedrības, skolas vecuma bērnu veselīgu dzīvesveidu un ārpusizglītības sporta aktivitātes.

Kā informē pašvaldība, 2023. gada 13. novembrī tika saņemts LFF piedāvājums noslēgt nodomu protokolu, lai uzstādītu slēgtas piepūšamās futbola halles konstrukciju Ķekavā LFF 2021.-2024. gada stratēģijas un attīstības plāna periodā. Futbola hallē plānots sniegt iespēju Ķekavas novada iedzīvotājiem un LFF reģistrētajiem biedriem organizēt treniņu un sacensību nodarbības, kā arī veicināt sabiedrības un skolas vecuma bērnu veselīgu dzīvesveidu, iesaistot viņus dažādās aktivitātēs gan izglītības procesa ietvaros, gan ārpus izglītības procesa pašorganizēšanās ceļā, nodrošinot viņiem pieeju futbola halles lietošanai un ar aktīvo dzīvesveidu saistītām aktivitātēm.

Ķekavas novada pašvaldība šā gada 1. februārī noslēdza ar LFF nodomu protokolu, nosakot iesaistīto pušu pienākumus un tiesības. Nodomu protokols stājas spēkā tā parakstīšanas brīdī un ir spēkā līdz 2025. gada 31. decembrim. Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko: "Šis ir divu partneru sadarbības projekts, kur katrs no partneriem veic ieguldījumu objekta izveidē. Ķekavas novada pašvaldība uzņemas izstrādāt ēkas tehnisko projektu, izbūvēt futbola laukuma pamatus, iegādāties un ieklāt futbola laukuma mākslīgo segumu un labiekārtot teritoriju, savukārt LFF - piegādāt un uzmontēt piepūšamās halles konstrukciju komplektu."

LFF prezidents Vadims Ļašenko: "Ķekava atrodas stratēģiski svarīgā vietā, kur futbola halles pieejamība būtu liels šī sporta veida infrastruktūras atbalsta elements jau reģionālā līmenī. Gan Ķekavas novadā, gan apkārtējās pilsētās ir aktīva futbola dzīve un liels bērnu sportā iesaistīto skaits, tāpēc esam patiesi gandarīti par rasto iespēju nodrošināt klubiem un sabiedrībai vēl vienu kvalitatīvu futbola infrastruktūras objektu, kur attīstīties neatkarīgi no laikapstākļiem. Paldies Ķekavas novada domei par iesaistīšanos un aktīvo dalību šī projekta realizēšanā."

Slēgtu piepūšamo futbola halles konstrukciju 110x74 metru izmērā plānots uzstādīt pie sporta kluba "Bultas", Ķekavā, Brīvības ielā 7. Projekta ietvaros plānots izbūvēt halles pamatus, futbola laukuma pamatni, uzklāt laukuma mākslīgo segumu, izbūvēt divus skrejceļus, uzmontēt piepūšamas halles komplektu, pieslēgt visas nepieciešamas komunikācijas, kā arī ierīkot lietus/sniega ūdens novadīšanas sistēmu pa halles perimetru. Tāpat projektā paredzēts izbūvēt ģērbtuves, dušas, WC, telpu tiesnešiem un treneriem, inventāra noliktavu un autostāvvietas. Būvdarbus plānots pabeigt 2026. gada jūlijā. Plānotās projekta izmaksas ir 2 400 000 EUR, kas tiks precizētas pēc iepirkuma procedūras veikšanas.

Informāciju sagatavoja:
Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa
https://lff.lv/zinas/17343/sledz-no...

     [+] [-]

, 2024-02-01 16:04, pirms 3 mēnešiem
Lai izdodas!!!

     [+] [-]

, 2024-02-01 16:21, pirms 3 mēnešiem
Labi, bet kapēc nesākt ar valsts lielākajām pilsētām?

     [+] [-]

, 2024-02-01 16:24, pirms 3 mēnešiem
backstab rakstīja: Labi, bet kapēc nesākt ar valsts lielākajām pilsētām?
Lieliski💪👍
Drīzumā būs arī Rūjienā un Valmierā

     [+] [-]

, 2024-02-01 17:14, pirms 3 mēnešiem
backstab rakstīja: Labi, bet kapēc nesākt ar valsts lielākajām pilsētām?
Rakstā jau minēts, Ķekavai tuvumā ir gan tā pati Rīga, gan citas pilsētas un miesti, kur ir aktīva futbola darbība. Ķekava noteikti nav sliktākā vieta, kur šādam projektam tapt, vismaz skadri zināms, ka halle tiks izmantota

     [+] [-]

, 2024-02-01 17:17, pirms 3 mēnešiem
2,4 miljoni par burbuli? Nav tā kā par daudz?

Kā sadalīsies izmaksas, kas cik segs?

     [+] [-]

, 2024-02-01 17:32, pirms 3 mēnešiem
LFF fotogrāfs lietpratējs - maziņie kadrā pa vidu, garākie pa malām.

     [+] [-]

, 2024-02-01 18:31, pirms 3 mēnešiem
backstab rakstīja: Labi, bet kapēc nesākt ar valsts lielākajām pilsētām?
Tāpēc ka jābūt arī iniciatīvai no pašas pilsētas. Gan jau pašiem arī jāpiedalās vismaz ar zemes gabalu un pēctam jau pašiem vien arī jāuztur, kas ir izmaksas Prasi saviem pilsētas deputātiem, kāpēc pie tevis nav vēl halle.