Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Teremko divi gūtie vārti nodrošina FK "Smiltene/ BJSS" uzvaru pār "Avantis"

Toms Markss
Toms Markss

Teremko divi gūtie vārti nodrošina FK "Smiltene/ BJSS" uzvaru pār "Avantis"
Elvis Teremko (pa vidu)
Foto: Agnis Millers

Svētdien Smiltenē tika aizvadīta ceturtās kārtas spēle Latvijas futbola čempionāta otrās līgas Vidzemes reģiona turnīrā, kurā vietējā "Smiltene/ BJSS" komanda ar rezultātu 4:2 pārspēja FK "Avantis" futbolistus. Uzvarētāju labā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Elvis Teremko.

2011. gada Vidzemes reģiona otrās līgas sezonu abas komandas iesākušas diezgan līdzīgi, FK "Smiltene/ BJSS" aizvadītajās trijās spēlēs bija izcīnījusi divas uzvaras pār "Albertu" un "Priekuļiem", kā arī piedzīvojusi negaidītu zaudējumu pret FK "Ērgļi" komandu. Savukārt līgas debitanti FK "Avantis" futbolisti, aizvadot par spēli mazāk, vispirms cīnījās neizšķirti 0:0 ar "Staiceles Bebriem", bet tad pārspēja FK "Valka" komandu ar 4:2. Smiltenes komandai šajā spēlē palīdzēt nevarēja aizsargs Andris Bogdanovs, kā arī vidējās līnijas spēlētājs Jānis Rudzītis.

Pirmā puslaika sākumā bumbu vairāk kontrolēja smiltenieši, tomēr viesi ik pa laikam atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Spēles 10. minūtē, savā laukuma pusē, rupju kļūdu pieļāva "Avantis" aizsargs Kaspars Laizāns, ko zibenīgi izmantoja Edgars Jansons, atklājot spēles rezultātu. Puslaika turpinājumā, lai arī Smiltenes komandas uzbrukumi bija pārdomātāki un ar precīzākām piespēlēm, tomēr arī viesu uzbrukumi sagādāja nopietnas raizes mājinieku aizsargiem . 17. minūtē, pēc Kristapa Rakšteļa izpildītā stūra sitiena, Smiltenes komanda bija tuvu otro vārtu guvumam, tomēr vietā bija pretinieku vārtsargs. Spēles 30. minūtē viens no "Avantis" futbolistiem pa labo malu ieskrēja smilteniešu soda laukumā un izdarīja piespēli uz vārtu priekšu, kur savukārt mājinieku vārtsarga un aizsargu kļūdu izmantoja viesu komandas bīstamākais uzbrucējs Edijs Svars, raidot bumbu vārtos. Pēc ielaistajiem vārtiem "Smiltene/ BJSS" futbolisti pārņēma iniciatīvu savās rokās. Vienā no epizodēm laba iespēja gūt vārtus bija Jansonam, bet ko nepaveica viņš, paveica Jānis Rubenis, kurš apspēlēja viesu aizsargus un arī vārtsargu, otro reizi vadībā izvirzot savu komandu. Minūti vēlāk smilteniešiem padevās vēl viens precīzs sitiens, kad pēc laba Jansona raidījuma pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas bija Jānis Priede, raidot to vārtos, tomēr vārtu guvums netika ieskaitīts, jo viens no līnijtiesnešiem bija fiksējis visai apšaubāmu aizmuguri. Pirmā puslaika beigās mājinieku pārsvars kļuva vēl lielāks, laba iespēja gūt vārtus bija Dāvim Gaigalam, tomēr pārspēt viesu vārtsargu viņam neizdevās.Pēc pirmā puslaika rezultāts 2:1.

Spēles otrais puslaiks iesākās ar abpusējiem uzbrukumiem, tomēr veiksmīgi nospēlēja abu komandu aizsargi. Vienā no uzbrukumiem Jānis Priede veica lielisku reidu pa labo malu, raidot bumbu tikai nedaudz garām vārtiem. Spēles 69. minūtēm viesiem izdevās panākt izlīdzinājumu, kad rupju vārtsarga Sausā kļūdu izmantoja "Avantis" komandas futbolists Gatis Taurenis. Sešas minūtes vēlāk Toms Vīvuliņs veiksmīgi pa labo malu devās viesu soda laukumā, izpildot piespēli uz maiņu iznākušajam Elvim Teremko, kurš savukārt pārsteidza ne vien pretinieku aizsargus, bet arī vārtsargu, raidot bumbu "Avantis" komandas vārtos. Četras minūtes vēlāk Teremko izdevās vēlreiz pārspēt pretinieku vārtsargu, izpildot neatvairāmu sitienu no 25 metriem, un panākot jau 4:2. Spēles izskaņā viesi manāmi salūza, kā rezultātā Smiltenes komanda turpināja veidot vienu uzbrukumu pēc otra. Labas iespējas izcelties bija Teremko, Gaigalam un Kārlim Ozolam, tomēr spēles galarezultāts vairs nemainījās, tādējādi smiltenieši izcīnīja trešo uzvaru sezonā ar rezultātu 4:2.

Pēcspēles intervijā FK "Smiltene/ BJSS" komandas uzbrucējs Elvis Teremko, kurš šajā spēlē guva divus vārtus, sacīja, ka komandai veiksmīgi izdevās realizēt momentus un spēli novest līdz uzvarai. Par ielaistajiem vārtiem Teremko teaica, ka komanda nedaudz nenokoncentrējās, kā rezultātā pretinieki guva vārtus. Komentējot savus gūtos vārtus, jaunais smilteniešu uzbrucējs teica, ka pie pirmie vārti ir jau iespēlētas kombinācijas rezultāts. Šeit arī laicīgi izdevās pamanīt to, ka pretinieku vārtsargs bija nedaudz izgājis no vārtiem, bet otrajos vārtos izdevies izpildīt veiksmīgu sitienu, pārsteidzot vārtsargu. Uz jautājumu par turpmākajām gaitām Latvijas izlasē (Elvis Teremko, Jēkabs Rancāns un Dagnis Sausais ir iekļauti Latvijas U -16 futbola izlases kandidātu skaitā), Teremko sacīja, ka šajā nedēļā, kopā ar Sauso un Rancānu, aizvadījis treniņus Aleksandra Starkova akadēmijā, cerot saņemt uzaicinājumu pārstāvēt izlasi Baltijas kausa izcīņā.

Mājinieku galvenais treneris Andis Rozītis bija apmierināts ar galarezultātu, tomēr visas spēles garumā komanda nav parādījusi vienmērīgu sniegumu. Komentējot ielaistos vārtus, Rozītis sacīja, ka daļēji tā bijusi vārtsarga kļūda, tomēr viņš atzīmēja, ka Sausais spēli aizvadīja ar traumu, jo dažas dienas atpakaļ vārtsargs guva krūšu savainojumu. Uz jautājumu vai Teremko laišana laukumā otrā puslaika sākumā pastiprināja komandas spēli uzbrukumā, Rozītis sacīja, ka šobrīd komandā ir izveidojusies situācija, kurā katrs spēlētājs nākot uz maiņu, komandas spēli pastiprina vai vismaz notur vienādā līmenī.

FK "Avantis" komandas trenera vietas izpildītājs Raitis Armanis pēc spēles teica, ka nav apmierināts ar savas komandas spēli. Pirmajā puslaikā komandai izdevās labi turēties pretim un pat dažubrīd pārņemt iniciatīvu, tomēr vārtus gūt nav izdevies. Otrā puslaika sākumā komandai bija veiksmīgs, jo izdevās gūt vārtus, tomēr spēles beigas nav izdevušās un spēlētāji nedaudz pagura. No savas komandas futbolistiem Armanis nevienu neizcēla, bet runājot par "Avantis" mērķiem šajā sezonā viņš sacīja, ka komandas uzdevums ir tikt labāko trijniekā, citu mērķu spēlētājiem un treneriem nav.

Nākamo spēli FK "Smiltene/ BJSS" komanda aizvadīs 2. jūnijā, kad izbraukumā tiksies ar pagājušās sezonas vicečempioniem "Upesciemu", kas šodien visai negaidīti piekāpās FK "Valka" komandai ar 0:1. Nākamo spēli savu skatītāju priekšā smiltenieši aizvadīs vien 5. augustā, kad tiksies ar FK "Ērgļi" futbolistiem.



  +2 [+] [-]

, 2011-05-29 20:50, pirms 13 gadiem
Ļoti interesants raksts! Tā turpināt