Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Par Āfrikas futbolu.

Dublis Nr.6

Kādreiz,sen atpakaļ,man tas Āfrikas futbols likās kaut kas ļoti tāls un eksotisks.Un tāpēc ,varbūt, arī interesants.Nu vismaz prieks manis.Tā teikt-aiz trejdeviņām jūrām,aiz trejdeviņiem kalniem,kaut kur spēlē futbolu....
Pirmoreiz,arī var teikt-kā debitants, redzēju pa teļļuku,kā vispār spēlē Āfrikas futbolisti,1974 gada finālturnīrā Vācijā.Un tā bija Brazīlijas-Zairas spēle.Zaira tad bij absolūtākā debitante,ne tikai kā PČ finālturnīra debitante,bet vispār kā Āfrikas kontinenta debitante uz tās skatuves.
Zaira tajā gadā-1974,bij visai daudz piesaistījusi sporta līdzjutēju uzmanību visā pasaulē.Tas saistīts ar to debiju PČ finālturnīrā un arī ar to, ka Kongo džungļos jau nu nē,bet Kinsasas pilsētā notika, nu jau leģendārā boksa cīņa supersmagsvariem, starp sķietami neuzvaramo Formanu un viņa pretinieku Ali.
Vismaz to spēli ko redzēju Brazīlija-Zaira-tā bij interesanta.Brazīļiem bij liels pārsvars visā spēlē,trīs vārtus viņi iesita,varēja jau vairāk iesist ,bet to neļāva diezgan labi vārtos,tajā spēlē stāvosais vārtsargs Zairai.A tā-kopumā spēle uz vieniem vārtiem praktiski.
Zaira tad zaudēja visiem bez ierunām,nevienus vārtus tā arī neguva.Pie kam Dienvidslāvijai zaudēja nu ļoti smagi ar 0:9....
Un tad otro reizi,kad man bij iespēja redzēt Āfrikas futbolu pa teļļuku,bij 1982 gads,kad PČ finālturnīrā debitēja Kamerūna.Kamerūnai teicama debija sanāca,manā skatījumā.Un tas bij pavisam cits Āfrikas futbola līmenis.Jau pieaugusi,jau tehniski,jau ar smukām kombinācijām.
Un es tad salīdzināju to Kamerūnas izlases spēli ar mūsu "Daugavu"....Un saskatīju līdzības.
Arī Kamerūnas izlases "ziedu laiki" sakrīt precīzi ar mūsu "Daugavas" "ziedu laikiem".Ne tikai laika perioda ziņā,bet arī tehnisko elementu,kombināciju ziņā.
Tā ka kopumā man Āfrikas futbols patīk,ir interesanti pavērot dažreiz un pasekot līdz,kā tad klājas tai vai sai izlasei,gan Āfrikas Nāciju kausā,gan kvalifikācijās,gan finālturnīros.

     [+] [-]

, 2023-07-26 14:42, pirms 9 mēnešiem
Āfrika taču bija pārstāvēta PK jau pirms 1974. g.

     [+] [-]

, 2023-07-26 16:56, pirms 9 mēnešiem
Pareizi.Bija.Paldies par labojumu.A bet man tad likās,ka nebija.