Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Jevgēņijs Morozovs Eiropas U17 čempionātā tiesājis pusfinālu

Krišs Upenieks

Jevgēņijs Morozovs Eiropas U17 čempionātā tiesājis pusfinālu
Jevgēņijs Morozovs
Foto: LFF

No 3. līdz 19. maijam Horvātijā norisinājās Eiropas čempionāta finālturnīrs U-17 vecuma grupas izlasēm, kurā Latviju pārstāvēja Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kategorijas tiesneša asistents Jevgeņijs Morozovs. Veiksmīgi aizvadot vairākus turnīra pirmo kārtu mačus, J. Morozovs izpelnījās iespēju apkalpot sacensību pusfināla cīņu.

Pirms turnīra sākuma 30. aprīlī visi darbam tajā uzaicinātie tiesneši kārtoja fiziskās sagatavotības testu, pēc kura rezultātiem saņēma nozīmējumus uz spēlēm. J. Morozovs pārbaudes nokārtoja teicami un tika norīkots darbam čempionāta atklāšanas spēlē starp Skotijas un Fēru salu valstsvienībām. Turpinājumā Latvijas pārstāvis tiesāja vēl trīs apakšgrupu turnīra mačus, kuros tikās Serbija un Īrija, Itālija un Turcija, kā arī Ukraina un Norvēģija.

Visos minētajos mačos J. Morozova veikums no inspektoru puses tika novērtēts pozitīvi, kā rezultātā Latvijas pārstāvis piedalījās arī ceturtdaļfināla un pusfināla maču apkalpošanā, pārraugot Vācijas un Nīderlandes, kā arī Turcijas un Anglijas izlašu spēkošanos.

Dienās starp spēlēm tiesnešiem notika treniņi gan futbola laukumā, gan treniņzālē. Čempionāta spēles apkalpoja galvenie tiesneši no Austrijas, Beļģijas, Kipras, Grieķijas, Lietuvas, Portugāles, Zviedrijas un Dānijas, kā arī tiesneša asistenti no Armēnijas, Čehijas, Somijas, Izraēlas, Kazahstānas, Andoras, Latvijas, Maķedonijas, Ziemeļīrijas, Rumānijas, Krievijas un Velsas. Grupu turnīra posmā piedalījās četri tiesneši no Horvātijas.

Pēc sešu spēļu apkalpošanas UEFA tiesnešu inspektori Marc Batta un Kyros Vassaras labi novērtēja J. Morozova veikumu, novēlot panākumus turpmākajā karjerā.

Interesanti, ka šī turnīra izslēgšanas spēlēs eksperimentālā kārtā tika izmantota jauna pēcspēles 11 metru sitienu sērijas izspēle, kas tiek dēvēta par ABBA. Tā paredz, ka pirmo sitienu izpilda komanda A, pēc tam seko divi B komandas sitieni un atkal viens A komandas raidījums. Sākuma sitienu skaits, kā iepriekš, ir pieci sitieni. Izspēle turpinās pēc nemainīgas kārtības līdz uzvarētāja noteikšanai.

Izmantotie resursi:
Jevgeņijs Morozovs Eiropas U-17 čempionātā...

     [+] [-]

, 2017-05-24 21:20, pirms 7 gadiem
LABRĪT!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-24 21:54, pirms 7 gadiem
Tiesājis ir pagātnē. SC saņemās. Ziņa ar nedēļas nokavēšanos

  +1 [+] [-]

, 2017-05-24 22:49, pirms 7 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Tiesājis ir pagātnē. SC saņemās. Ziņa ar nedēļas nokavēšanos
Vnk SC atgadina cilvekiem,kuri ir palaidusi zinas garam