Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Čempioni sāk ar uzvaru

Andrejs Siliņš

20.oktobrī, ar četriem Augstākās līgas mačiem, sākās Rīgas čempionāts telpu futbolā, kuru šosezon, sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF), pirmo reizi rīko Futbola turnīru asociācija (FTA). Izloze lēma, ka jau pirmajā kārtā savā starpā jātiekas pašreizējiem čempioniem „Nikars” un vicečempioniem „Raba”.

Rīgas čempionāta Augstākajā līgā cīņu par medaļām, kā arī sešām ceļazīmēm uz Latvijas telpu futbola čempionāta finālturnīru uzsāka deviņas komandas. Četras no tām – „Nikars”, „Raba”, JFC „Kauguri” – pērn spēlēja Latvijas čempionātā, divas – „ISMA-Ubak” un „Monarch” – Latvijas čempionātā un FTA Pro līgā, divas – „Glasget” un FC „Raita” – FTA Pro līgā, bet viena vienība FK „Kauguri-PBLC” izveidota no jauna.

Kopumā Rīgas čempionāts šosezon notiks piecās(!) līgās – Augstākajā, Pirmajā, Otrajā, Trešajā un Ceturtajā. Kopumā turnīram pieteikušās 69 komandas. Lielākā daļa no tām pērn spēlēja FTA Triobet.com ziemas čempionātā, Latvijas meistarsacīkstēs un Rīgas čempionātā, bet ir arī no konkurentu turnīriem pārnākušas vienības, kas tikai vēl reizi apliecina, ka komandas un spēlētāji starp pieejamajiem turnīriem izvēlas FTA rīkotās sacensības.

Neapšaubāmi, no Augstākās līgas pirmās kārtas mačiem ar lielāko interesi tika gaidīta pērnās sezonas čempionu un vicečempionu tikšanās. Komandas daudzajiem NBS sporta zālē sanākušajiem skatītājiem vilties nelika – spraigā cīņā, vadībā pārmaiņus esot abām komandām, ar rezultātu 3:2 uzvarēja čempioni „Nikars”. Zaudētāju labā abus vārtus guva Andrejs Šustrovs, uzvarētājiem divi vārti pagājušā gada čempionāta labākā spēlētāja Oļega Matvejeva, vieni – Alekseja Baranova rēķinā.

Ne mazāk intriģējoša izvērtās arī cīņa starp jaunizveidoto FK „Kauguri-PBLC” un FC „Raita” komandām. Daudz ātrāk spēlē iejutās pēdējie, ātri vien – līdz trešajai minūtei – panākot divu vārtu pārsvaru – 2:0. Tomēr jūrmalnieki nemeta plinti krūmos un jau nākamo piecu minūšu laikā panāca izlīdzinājumu 2:2. Pirmā puslaika otrajā pusē Jevgeņijs Dubojskis vēlreiz izvirzīja vadībā FC „Raita”, bet otrā perioda sākumā Kauguru komanda komanda guva divus vārtus pēc kārtas, tādējādi pārņemot vadību – 4:3. Pienāca kārta „Raita” atbildes gājienam, un, tiek tiešām, 31.minūtē pieredzējušais Aleksandrs Šmeļovs, trīs minūtes vēlāk Iļja Afanasjevs, un vadībā jau atkal FC „Raita” – 5:4. Tomēr noturēt uzvaru pēdējiem neizdevās – mača pēdējā(!) minūtē neizšķirtu „izrāva” FK „Kauguri-PBLC” uzbrucējs Mihails Poļakovs.

Ar lielu nepacietību tika gaidīta arī spēle starp „Glasget”, kas vēl pirms pāris sezonām spēlēja „tīrā” amatieru līmenī, un Latvijas čempionātā pietiekami daudz pieredzējušo RTU komandu. Nedaudz negaidītu uzvaru ar rezultātu 6:4 svinēja nesenie amatieri „Glasget”. Šajā mačā tika fiksēts čempionāta pirmais „hat-trick” – zaudētāju labā trīs vārtus guva Māris Līpenītis.

Visbeidzot, pērnā gada čempioni JFC „Kauguri” ar 3:0 atstāja sausā „ISMA-Ubak” vienību. Divi vārti Ērika Pelča, vieni – Konstantīna Maciona rēķinā.

Pirmās līgas sacensības sāksies 16.novembrī, bet Otrās, Trešās un Ceturtās līgas - 20.oktobrī. Šīs sezonas Rīgas čempionāts ilgs līdz 2009.gada martam.

Vairāk par turnīru tā mājas lapā - fta.lv: Rīgas telpu futbola čempionāts 2008./2009.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-20 16:40, pirms 16 gadiem
ieejat mājas lapā un pēc tam-galerijas-labs video tur par šo spēli!!!