Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Artura Zakreševska atklātā vēstule LFF un futbola sabiedrībai

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Artura Zakreševska atklātā vēstule LFF un futbola sabiedrībai
Arturs Zakreševskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Iepazīstinām ar komanda.lv 1.līgas komandas "Alberts" galvenā trenera Artura Zakreševska atklāto vēstuli Latvijas Futbola federācijai (LFF), futbola sabiedrībai un līdzjutējiem.

JDFS Alberts galvenā trenera Artura Zakreševska atklātā vēstule LFF Vadībai, LFF struktūrvienību vadītājiem, futbola sabiedrībai, ierindas futbola līdzjutējiem.

Sveicināti visi futbola mīļotāji! Uzreiz piebildīšu, ka vēstulē ir tikai mans personiskais viedoklis, un daudzos aspektos tas var nesakrist ar biedrības ”JDFS “Alberts”” Valdes viedokli.

Vēstuli rakstīt mani pamudināja pēdējais LFF DK šī gada 25.jūnija sēdes pieņemtais lēmums 3.punktā :
Par JDFS Alberts spēlētājam Artūram Zakreševskim piemērojamo disciplināro sankciju
Iepazīstoties ar š.g. 20.jūnija 1.līgas čempionāta spēles JDFS Alberts – Rīgas Futbola skola spēles protokolu, inspektora ziņojumu, noskatoties minētās spēles videoierakstu,
DK konstatēja, ka pēc brīdinājuma saņemšanas spēles 10.minūtē, spēles 12.minūtē A.Zakreševskis atkārtoti rupji nospēlēja pret pretinieku, pārtraucot perspektīvu uzbrukumu, taču spēles tiesnesis kļūdaini nepiešķīra otro brīdinājumu.
DK nolemj: diskvalificēt A.Zakreševski /JDFS Alberts/ uz 1 spēli (nepiedalās nākamajā komanda.lv 1.līgas čempionāta spēlē) (D.R.P.p.15, 2015.gada 1.līgas čempionāta reglamenta p.11.6).
D.R.P.p.15 ir sekojošs: 15. DK ir tiesības pielietot speciālas sankcijas atsevišķu pārkāpumu gadījumos, kuri nav iekļauti Reglamentā.

Pirmkārt, man laikam ir jābūt pagodinātam, ka esmu Latvijas futbola, un noteikti ne tikai Latvijas, vēsturē pirmais spēlētājs, kam dzeltenā kartiņa tiek piešķirta kabinetā, bet ne laukumā, otrkārt uz kā pamata tika vispār izskatīts jautājums, jo spēles protokola kopiju es pievienoju pielikumā (diemžēl inspektora ziņojumu nevaru pievienot), un tur nav nekādu norāžu uz rupju spēli vai kādu traumu!

Manā skatījumā, DK rupji pārkāpj savas pilnvaras, un ar to apdraud Latvijas futbola attīstību, kura jau tā ir stipri iebuksējusi. Saņemot šo DK lēmumu nekavējoties vērsos pie LFF Sporta direktora, kurš tāpat kā es bija pārsteigts par DK darbībām un ieteica griezties pie LFF Ģenerālsekretāra un pašas DK (kura jau bija izklīdusi, kaut pirms tam tās vadītājs ar mani ilgāku laiku uzturējās vienā telpā, rakstot sēdes lēmumu, un uz vairākiem maniem jautājumiem par sodu apmēru citu JDFS”Alberts” spēlētāju diskvalifikāciju lietā, acīs skatoties nespēja bilst ne vārda – varbūt “pēcjāņu” sindroms, un turpmāk LFF būtu prātīgāk aizliegt DK sēdes pirmajā darbdienā pēc Jāņiem??) , kam arī uzrakstīju vēstuli.

Piektdien nesagaidījis atbildi, sestdien griezos pie Mežecka kunga, kurš mutiski apstiprināja, ka DK lēmums ir pilnīgi nepareizs, un komitejai nav nekādu tiesību piešķirt pēc spēles dzeltenās kartiņas, bet viņš personiski to nevarot atcelt, un iesaka man spēli tomēr izlaist, un apsola, ka tikšot galā ar DK, un nekas tāds vairāk neatkārtosies.

Tagad man ir jautājums - Ja LFF Valde varēja atstādināt no pilnvarām LFF Apelācijas komisijas vadītāju K.Villerušu pagājušajā gadā, tad kāpēc tagad to pašu nevar izdarīt ar V.Liholaju, ja jau viņam ir zudusi sajēga ko DK var darīt un ko nē? Nākamajā sēdē viņš vēl diskvalificēs no futbola pašu ģenerālsekretāru!

Ja LFF grib mani personīgi diskvalificēt kā spēlētāju no futbola, tad lūgums tā arī pateikt vai pieņemt attiecīgu DK lēmumu, ka A.Zakreševskim ir aizliegts iziet laukumā kā spēlētājam, bet nevis izdomāt kabinetos kartiņas! Esmu nospēlējis vairāk kā piecdesmit spēles Latvijas izlasē, dažus desmitus Eiropas kausos, vairākas Latvijas čempionāta spēles ar ārzemju tiesnešiem, un nevienā(!) no tām neesmu noraidīts no laukuma, bet Latvijā no viena Gada tiesneša esmu izpelnījies dzelteno nepieskaroties pretiniekam par “es zinu, tu viņam gribēji iesist” un tagad dzelteno, kas pārtop sarkanajā no DK par “perspektīva uzbrukuma pārtraukšanu”!!!

Tas ir absurds!

Šosezon piedalījos 8 čempionāta spēlēs, vidēji aizvadot uz laukuma ap 55-60 minūtēm, un saņēmu labi ja pa vienam sodam spēlē (pēdējā ar RFS divus), un par kādu manu darbību speciālu sodu izdomā DK var apskatīt zemāk pievienotā saitē, kur, starp citu, ir arī citi pārkāpumi pret JDFS Alberts, kā arī manu spēlētāju uzvedība – lai kāds neteiktu, ka esam rupja komanda, kas visus tikai sit (kaut tiesneši uz to provocē).

Godājamā LFF vadība, ja Jūs netiekat galā ar savu apakšstruktūru vadītājiem, tad mums futbola cilvēkiem un līdzjutējiem ir jāizdara secinājumi, kuri var nebūt Jums glaimojoši. Tagad dēļ šī viena cilvēka, kurš varbūt 25.jūnijā, iespējams pēc līgošanas kāda Jāņa kompānijā, sajutās kā 20.jūnija spēles tiesnesis, un LFF nespējas operatīvi reaģēt uz viņa neadekvātu rīcību, manis vadītā komanda bija spiesta spēlēt novājinātā sastāvā.

Mani spēlētāji, no kuriem nevienam vēl nav 21 gads (pamatsastāvā vairumam 17 gadu), nepārtraukti jūt no LFF nelabvēlīgu attieksmi – LFF Ziemas kauss U18 vecuma grupā šogad atcelts, iespēja kā “Daugava” Rīga dublieriem nospēlēt pāris spēles Ziemas kausā tiek klaji noraidīta ar zemtekstu “Jūs tak esat vāji” (kaut oficiāli “Daugavu” izslēdz par totalizatoriem, bet tikai tad, kad viņi paziņo par spēlēšanu dublieru sastāvā), viens no vadošajiem tiesnešiem tiesājot spēli regulāri nievājoši izsakās par spēlētājiem, un sūta 1.līgas vietā spēlēt uz U16 grupu, tagad vēl pieslēdzas DK! Vērtējumu jauniešu futbolā, kur U18 mēs bijām otrie un U16 piektie Latvijā, mēs no LFF saņemam kā apmierinoši!

Rodas sajūta, ka kādam, kuram ir spēcīga ietekme LFF, ir ļoti liela vēlme JDFS”Alberts” iznīdēt. Ja tas ir saistīts ar manu vārdu, tad tā arī pasakiet, un es to sapratīšu, un attiecīgi rīkošos, lai neciestu spēlētāji ar kuriem es esmu strādājis vairākus gadus, un kuros esmu centies ielikt attiecīgam līmenim atbilstošas prasmes, un tas, ka kaut kas man ir izdevies neskatoties uz tikai trim jaunatnes izlases kandidātiem komandā, liecina salīdzinājums ar pagājušajā gadā 1.līgā spēlējošo komandu ar 23(!) U17-U19 jauniešu izlases kandidātiem, kuri sezonas noslēgumā palika 12.vietā ar 29 punktiem un 7 uzvarām, bet mums jau pēc 12 kārtām bija 9 uzvaras un 27 punkti.

Ceru, ka V.Liholajs spēs nākt pie prāta, un atvainosies, gan man personīgi, gan manai komandai, jo viņa pieņemtais lēmums, iespējams, ietekmēja mūsu komandas rezultātu (savulaik pat R.Lajukam pietika drosmes atvainoties Rīgas Daugavas komandai 1996.gadā par slikti notiesātu spēli). Ja to neizdarīs viņš, tad gaidu LFF vadības rīcību, tikai nezinu kam prasīt kompensāciju par manis personīgi izlietotajiem līdzekļiem, lai sagatavotos spēlei, kurā man neļāva piedalīties, jo 43 gados šad tad sanāk meklēt palīdzību arī pie mediķiem.
Vēl viens jautājums – vai DK loceklis Voitkovs nav interešu konfliktā lemjot par sodiem 1.līgā?

Nobeigumā gribu pateikt “Paldies!” tiem, kas balsoja par mani kā 1.līgas mēneša labāko treneri gan aprīlī, gan maijā, bez Jūsu atbalsta būtu daudz grūtāk.
Ar cieņu, Arturs Zakreševskis 2015.gada 28.jūnijā

PS. Sveiciens J.Skredeļa kungam, kuru es cienu kā 80.gadu vidus “Daugavas” (par kuras spēlēm jūsmoju un centos neizlaist) treneri un kā funkcionāru, kam izdodas fantastiskas lietas –tādas kā pārspēle Zaporožjē, I.Korabļova diskvalifikācijas samazināšana 2007.gadā utt. Ja man ko ļoti vajadzēs, tad zināšu pie kā griezties! Esmu pagodināts, ar to cik augstu vērtējat manas spēlētāja prasmes manā pašreizējā vecumā, un arīdzan, ar to, ka manis trenētās komandas sniegums ir tā satraucis RFS vadību, kura tikai uz meistarību futbola laukumā vairs nepaļaujas un sāk kabineta spēles.

Slēpts komentārs: Aurimas Kucys

  +5 [+] [-]

, 2015-06-29 01:42, pirms 9 gadiem
Piekrītu, video fragmenti pierāda tiesāšanu zem katras kritikas..

  +2 [+] [-]

, 2015-06-29 01:54, pirms 9 gadiem
LFF patīk Daugavpils un platais gals! Jo no viņiem var uzvārīties! Tā tas ir dārgie kantori

Tev Zakri ieteiktu pielīst Mārim un copēt vairāk taisnīgu spēku! Tikai tā mēs uzvarēsim! Ja gribi būt spēcīgs, atceries Dubriku! Kurš Rīgas šmurguļiem ceļu nedos un Liepājā iebraucot lika vīzas kārtot!

P.S. Mežeckim beigt ononēt kabinetā, bet atbraukt ciemā pie vīriem. Uzliksim pēcJāņu ielāpu puišel!
Slēpts komentārs: spacet

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 02:56, pirms 9 gadiem
man tik jautaajums,tajaa video,kursh iisti ir Zakrashevskis,nr 9 lillaa formaa?

  +6 [+] [-]

, 2015-06-29 06:35, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: man tik jautaajums,tajaa video,kursh iisti ir Zakrashevskis,nr 9 lillaa formaa?
JDFS spēlē oranžajās formās

 +11 [+] [-]

, 2015-06-29 06:47, pirms 9 gadiem
Artūram respect un līdzjutība, jo ja viņa klubs ir LFF 'melnajā sarakstā" ar visām atbilstošajām sekām. Var izrādīties, ka "Alberts" spēlē toto un viņus jāizslēdz, vai akadēmijas statuss vairs netiks iedots un tt. LFF ir izstrādāta sistēma, kur neviens ne par ko neatbild un visi sūta viens pie otra, bet vairākus gadus DK izpilda mutiskas vadības pavēles un clvēks gados, lai vismaz kādu laiku palikt pie siles ir spiests to darīt. Absurds, bet pie tam vel visi DK locekļi piehaltūre par spēļu inspektoriem un delegātiem. Bet vēl jautrāk, kad šie ir inspektori, bet tiesā LFF tiesnešu daļas vadītājs, sadod kartiņas un nākošājā diena viņi visi satiekās un piešķir sodus. Par sodiem un soģiem atsevišķš stāsts, tas viss ir ļoti bēdīgi, bet visiem viss pie vienas vietas. Zem lozungiem Tīra spēle un konkurētspējigu futbolistu audzināšana var vēl gadus desmitus rulēt, apstrādāt budžetu, braukāt pa ārzemēm un šiki dzīvot, vienalga taču kāds futbolu spēlēs, nebūs Alberts būs Pēteris, nebūs Saldus būs Suntaži , kāda starpība, galvenais turēties stipru pie krēsla, tie nabagi tur kautkur paries, kā izsalkušie suņi, varbūt kāda kauliņu pirms kongresa saņems un atkal miers, atvaļnājums, brīvdienas, komandējums, bankets...tajā 1.līgā ta kā par daudz komandu, spēles pārāk bieži, a davaj samazinām komandu skaitu līdz 5-6 lai mazāk problēmu.

  +4 [+] [-]

, 2015-06-29 07:20, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: man tik jautaajums,tajaa video,kursh iisti ir Zakrashevskis,nr 9 lillaa formaa?
Nr.9 lillā krekliņā jau bija jānodzen pēc pirmā pārkāpuma... tam puisim kaut kas nav kārtībā ar galvu.

 +11 [+] [-]

, 2015-06-29 07:30, pirms 9 gadiem
Latvija futbola notiek kaut kāds cirks, ja netiek novērtēti cilvēki, kuri grib darīt kaut ko lietas labā. LFF patiešām derētu aizdomāties par lietām, kas notiek, piemēram, jauniešu izlasēs, uz kurām no šfs nav izsaukti tikai cilvēki, kuriem pēc 90 minūtēm vajag skābekļa masku, bet par to arī vēl var pastrīdēties. Protams, nav nekādu pretenziju pret tiem, kuri to patiešām ir pelnījuši; pārējie var teikt paldies Hudjam. Ko vēl var teikt, ja Latvijas "labākais tiesnesis" uz jautājumu",tiesnes, cik var sist pa kājām," aizsūta tevi, maigi sakot, mājās. Protams, cilvēkam pēc Spānijas izlases ir grūti nokāpt uz 1. Līgu. Pēc tādiem sasniegumiem cilvēks nesaprot, kāpēc Kuldīgā viņam nav bronzas pieminekļa vai sejas uz pilsētas ģērboņa. Vēl nevar nepieminēt, kāpēc pēc spēles dzelteno kartiņu nesaņēma, piemēram, Carambas spēlētājs, kurš dabujā starp kājām no jaunāka oponeta un nākamajā epizodē ar vārdiem "tā tev arī vajag, sīkais pida*" ieleca tam kājās. Nedomāju, ka "Latvijas labākais tiesnesis" ar viņa pieredzi un Dieva doto talantu varēja šo epizodi nepamanīt. Tas, protams, lai paliek uz Carambas spēlētāja sirdsapziņas, neaizmirsīsim arī par atbildes spēli un to, ka arī bez tēva/dēla atradīsies kāds noskaņojies puisis

  +5 [+] [-]

, 2015-06-29 08:36, pirms 9 gadiem
Ne tikai DK rīkojas absurdi, jo to pašu var teikt par Čerņikovu, kurš bez kāda iemesla, Latvijas pēdējo gadu labāko asistentu ilgu laiku nenozīmē spēļu tiesāšanai. Laikam nozīmē savus protežē un dalās naudiņā. Tiesnešu komitejā notiek dīvaina lietas....

  +6 [+] [-]

, 2015-06-29 08:59, pirms 9 gadiem
Kā jau es vairākārt esmu teicis - LFF kantori vajag nodedzināt ar visām mēslu vabolēm, kuras tajā mīt!

     [+] [-]

, 2015-06-29 09:19, pirms 9 gadiem
Man kā futbola nespeciālistam izskatījās, ka arī Alberts pirmajās divās epizodēs varēja dabūt dzelteno kartiņu. Bet nu jā, par otro pļauku prasījās kartiņa pretiniekam.

     [+] [-]

, 2015-06-29 09:42, pirms 9 gadiem
Pukuzirnis12 rakstīja: Ne tikai DK rīkojas absurdi, jo to pašu var teikt par Čerņikovu, kurš bez kāda iemesla, Latvijas pēdējo gadu labāko asistentu ilgu laiku nenozīmē spēļu tiesāšanai. Laikam nozīmē savus protežē un dalās naudiņā. Tiesnešu komitejā notiek dīvaina lietas....
Ja cilvēks izcieš diskvalifikāciju, tad nav nekādu pamatu šajā laika posmā nozīmēt viņu uz Virslīgas spēlēm.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-29 10:08, pirms 9 gadiem
Pukuzirnis12 rakstīja: Ne tikai DK rīkojas absurdi, jo to pašu var teikt par Čerņikovu, kurš bez kāda iemesla, Latvijas pēdējo gadu labāko asistentu ilgu laiku nenozīmē spēļu tiesāšanai. Laikam nozīmē savus protežē un dalās naudiņā. Tiesnešu komitejā notiek dīvaina lietas....
Ja cilvēks izcieš diskvalifikāciju, tad nav nekādu pamatu šajā laika posmā nozīmēt viņu uz Virslīgas spēlēm

Nekādas diskvalifikācijas nebija .Nezini,nerunā! Trauma arī nebija.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-29 10:41, pirms 9 gadiem
1.Jāsaka tā, neiedziļinoties jautājumā, par konkrēto pārkāpumu spēlē, 50/50, ja tiesnesis iedotu dzelteno, neviens nepārmestu, neiedeva ar nav ko pārmest.
Rupjš nekas nebija, bet takstiski gudrs pārkāpums lai bremzētu uzbrukumu.
2.Tas ka DK piešķir dzelteno pēc spēles.. DK paģiras vai kaut kādi zirnekļi galvā. bezpridzels.. patiesībā kauns.
3.DK var pieškirt dsq, par pārkāpumu, ko tiesnesi palaidis garām, kas nofilmēts,vai arī nepareizi iedota kartiņa.
4.Ja tiesnesis fiksējis pārkāpumu, bet nav piešķiris brīdinājumu, tad visi sodi un dsq pret tiesnesi.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-29 10:56, pirms 9 gadiem
Grūti jau izdarīt secinājumus pēc videofragmentiem,bet to ko tur redzēju,tad man pirmām kārtām liekās ,ka tiesnesis ir izlaidis spēli no rokām.Par tīšu sitienu no aizmugures Nr 9 lilla kreklinos spēlētājam bija jāparāda sarkanā,nevis dzeltenā,bet momentā ,kur labais aizsargs cīņā ar pretinieku nokritis un lillā kreklā spēlējošais NR 19 spēlētājs ar roku iesit vai novicina pretiniekam pa galvu(grūti saskatīt) ,bez ierunas pienākās sarkanā kartīte,jebkurā gadījumā,trāpīja vai netrāpīja.Abos momentos es Arturu neatpazinu.
Ja par to grūstīšanos oranžā krekla spēlējošam,kurš izskatījās pēc Artūra iedots pēc spēles diskfalifikācija,tad atklāti sakot tur kādam nav kārtībā ar galvu.
Nepiekritīšu Artūram ,ka ja pat spēles tiesnesis nav redzējis ,jeb piefiksējis kādu īpaši rupju paņēmienu ,pēc spēles disciplinārkomisijai nebūtu tiesības uzlikt spēlētājam sodu.Domāju atsevšķos gadījumos tas pat ir nepieciešams.Teiksim Nr 19 par šo sitienu ar roku,jo tas jau manuprāt ir jau huļigānisms uz laukuma,pienākās diskvalifikācija,kaut arī laukuma tiesnesis to nav pamanījis.Šajā gadījumā vēl atceros pa TV-2 rādīto Latvijas kausa finālspēli starp Skonto un Jelgavu,kad Malašenoks burzmā pie vārtiem iesita ar kulaku Mingazovam pa aknām.TV ekrānā to lieliski varēja redzēt,bet spēles tiesnesis to nepamanīja.Vai tāds pārkāpums nebūtu jāsoda pēc spēles?
Nezinu ,kads melnais kaķis tur rīdzinieku starpā ir pārskrējis ,tāpēc neko citu komentēt nevēlos,kā tikai redzēto šajā video fragmentā.

     [+] [-]

, 2015-06-29 11:00, pirms 9 gadiem
Paskaidroju - video ir apkopoti vairāki pārkāpumi pret JDFS Alberts spēlētājiem, tekstā minētais pārkāpums, par kuru tika 'nopelnīta' sarkanā kartīte ir video pēdējais klips, RFS spēlētājs (zilā) burtiski ieskrien JDFS spēlētājā (oranžā kreklā - Arturs Zakreševskis).

     [+] [-]

, 2015-06-29 11:13, pirms 9 gadiem
Es personīgi esmu pirmās līgas spēlētājs un man ir nācies šogad spēlēt pret JDFS Alberts. Čaļi saprotu futbolu,tehniski, intresanti, BET ,diezvai, ar savu uzvedību laukumā jūs spodrināt Jura Docenko vārdu utt. Pa saviem vārdiem neatbild un nereti šāda līmeņa turnīrā arī atraujās vēl nenoejot no laukuma...
Runājot par tiesāšanu,protams, piekrītu A.Zakreševskim. Vēl nereti nesneši laukumā uzvedās tā itkā viņiem būtu mazvērtības kompleksi vai ir elementāras komunikācijas spējas iztrūkums.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-29 12:58, pirms 9 gadiem
Diezgan absurds lēmums piešķirt sarkano kartīti (nemaz nerunājot par to, ka tā tiek piešķirta pēc spēles) par šo epizodi. Pārējās lietas - 'savējo' ņemšana jaunatnes izlasēs, citu futbola akadēmiju gremdēšana, korupcija - visiem jau sen bija zināmas, tomēr labi, ka kāds bijušais izlases spēlētājs tik atklāti šo var teikt bez bijības. Pievienotajā video tiešām gandrīz katrā epizodē (neskaitot pēdējo), manuprāt, ir jānoraida pārkāpējs no laukuma, jo tur nav nekādas vēlmes spēlēt bumbu, tikai radīt traumas, īpaši tas redzams abām violetos kreklos spēlējošajām komandām (cik noprotu, viena no tām ir Olaine).
siweens rakstīja: Es personīgi esmu pirmās līgas spēlētājs un man ir nācies šogad spēlēt pret JDFS Alberts. Čaļi saprotu futbolu,tehniski, intresanti, BET ,diezvai, ar savu uzvedību laukumā jūs spodrināt Jura Docenko vārdu utt. Pa saviem vārdiem neatbild un nereti šāda līmeņa turnīrā arī atraujās vēl nenoejot no laukuma...
Runājot par tiesāšanu,protams, piekrītu A.Zakreševskim. Vēl nereti nesneši laukumā uzvedās tā itkā viņiem būtu mazvērtības kompleksi vai ir elementāras komunikācijas spējas iztrūkums.
kopumā skatoties 1. līgas spēles neesmu sastapis komandu, kura iztiktu bez aizvainojumiem, draudiem, lamuvārdiem utt., tādēļ nezinu, vai Alberts ir vienīgā, kurai šādu apvainojumu var izteikt

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 13:02, pirms 9 gadiem
Tāpat ''Latvijas labākajam tiesnesim'' jeb seram Treimanim, kā jau sacīja dj69, ir nedaudz jāmaina attieksme, it īpaši rādot piemēru jaunajai Latvijas tiesnešu paaudzei.

     [+] [-]

, 2015-06-29 13:16, pirms 9 gadiem
Pirmkārt, man laikam ir jābūt pagodinātam, ka esmu Latvijas futbola, un noteikti ne tikai Latvijas, vēsturē pirmais spēlētājs, kam dzeltenā kartiņa tiek piešķirta kabinetā, bet ne laukumā, otrkārt uz kā pamata tika vispār izskatīts jautājums, jo spēles protokola kopiju es pievienoju pielikumā (diemžēl inspektora ziņojumu nevaru pievienot), un tur nav nekādu norāžu uz rupju spēli vai kādu traumu!

Pasaulē – noteikti ne pirmais, arī Latvijā bijuši līdzīgi gadījumi: pērn DK, pamatojoties uz BFC ''Daugavpils'' iesniegumu, piešķīra noraidījumu R.Krjauklim ( LFF: LFF DK 02.oktobra sēdes lēmumi ).

1.līgas reglamenta p.11.6. vēstī: LFF DK atsevišķos gadījumos var izskatīt tiesnešu pieņemtos lēmumus spēles laikā, sodīt vai atcelt tiesnešu disciplināros lēmumus.

Uz kā pamata tika pieņemts lēmums Nr. 2015/18? Tieši pamatojoties uz inspektora ziņojumu: spēles inspektors ierosināja šī jautājuma izskatīšanu. Ja šāda ziņojuma nebūtu, tad DK vispār neizskatītu šo epizodi.

Līdz ar to DK savas pilnvaras nepārkāpj, bet D.Kazakevičs un J.Mežeckis pierādīja, ka neizprot savas organizācijas pieņemtos reglamentus (vai J.Mežeckis tos paraksta neizlasot?).

  -3 [+] [-]

, 2015-06-29 14:27, pirms 9 gadiem
1, 13:16, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Pirmkārt, man laikam ir jābūt pagodinātam, ka esmu Latvijas futbola, un noteikti ne tikai Latvijas, vēsturē pirmais spēlētājs, kam dzeltenā kartiņa tiek piešķirta kabinetā, bet ne laukumā, otrkārt uz kā pamata tika vispār izskatīts jautājums, jo spēles protokola kopiju es pievienoju pielikumā (diemžēl inspektora ziņojumu nevaru pievienot), un tur nav nekādu norāžu uz rupju spēli vai kādu traumu!

Pasaulē – noteikti ne pirmais, arī Latvijā bijuši līdzīgi gadījumi: pērn DK, pamatojoties uz BFC ''Daugavpils'' iesniegumu, piešķīra noraidījumu R.Krjauklim ( LFF: LFF DK 02.oktobra sēdes lēmumi ).

1.līgas reglamenta p.11.6. vēstī: LFF DK atsevišķos gadījumos var izskatīt tiesnešu pieņemtos lēmumus spēles laikā, sodīt vai atcelt tiesnešu disciplināros lēmumus.

Uz kā pamata tika pieņemts lēmums Nr. 2015/18? Tieši pamatojoties uz inspektora ziņojumu: spēles inspektors ierosināja šī jautājuma izskatīšanu. Ja šāda ziņojuma nebūtu, tad DK vispār neizskatītu šo epizodi.

Līdz ar to DK savas pilnvaras nepārkāpj, bet D.Kazakevičs un J.Mežeckis pierādīja, ka neizprot savas organizācijas pieņemtos reglamentus (vai J.Mežeckis tos paraksta neizlasot?).

Tad jau iznāk,ka Zakreševskim jadodas pie Liholaja, jākrīt ceļos, jābučo roka un jālūdz piedošanu.Likuma nezināšana neatbrīvo no atbildības taču. Pie mums jau pierasts, ka lielākie kritizētāji ir paši spēlētāji, kuri noteikuma grāmatu nav pat redzējuši.

     [+] [-]

, 2015-06-29 14:29, pirms 9 gadiem
Tepat viens gadījums no cita līmeņa spēlēm - Provokatoram Haram trīs spēļu diskvalifikācija

     [+] [-]

, 2015-06-29 17:41, pirms 9 gadiem
Jā, izskatās, ka Zakrševskim ir pilna sirds, un piekrītu vīņam par tiesāšanas problēmām jo sevišķi 1. līgā. Bet būsim atklāti, nekādi paipuisīši Alberts spēlētāji nav un esmu redzējis spēles, kurās Alberta puiši ļoti izaicinoši uzvedas un rupji spēlē laukumā. Un dažreiz liekas kā pieaugušie džeki noturas laukumā neiekraujot pa ģīmi Alberta jaunekļiem. Un vispār, kā var vērtēt spēli pēc vienas vai otras epizodes. Ir jāskatās spēle kopumā ko un kā kurš pārkāpj noteikumus un cik adekvāts ir konkrētā mača tiesnesis reaģējot uz pārkāpumu un ar savām neprofesionālajām rīcībām neizaicinot spēlētajus uz turpmākajām rupjībām laukumā.

     [+] [-]

, 2015-06-29 20:04, pirms 9 gadiem
Pukuzirnis12 rakstīja: 1, 13:16, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Pirmkārt, man laikam ir jābūt pagodinātam, ka esmu Latvijas futbola, un noteikti ne tikai Latvijas, vēsturē pirmais spēlētājs, kam dzeltenā kartiņa tiek piešķirta kabinetā, bet ne laukumā, otrkārt uz kā pamata tika vispār izskatīts jautājums, jo spēles protokola kopiju es pievienoju pielikumā (diemžēl inspektora ziņojumu nevaru pievienot), un tur nav nekādu norāžu uz rupju spēli vai kādu traumu!

Pasaulē – noteikti ne pirmais, arī Latvijā bijuši līdzīgi gadījumi: pērn DK, pamatojoties uz BFC ''Daugavpils'' iesniegumu, piešķīra noraidījumu R.Krjauklim ( LFF: LFF DK 02.oktobra sēdes lēmumi ).

1.līgas reglamenta p.11.6. vēstī: LFF DK atsevišķos gadījumos var izskatīt tiesnešu pieņemtos lēmumus spēles laikā, sodīt vai atcelt tiesnešu disciplināros lēmumus.

Uz kā pamata tika pieņemts lēmums Nr. 2015/18? Tieši pamatojoties uz inspektora ziņojumu: spēles inspektors ierosināja šī jautājuma izskatīšanu. Ja šāda ziņojuma nebūtu, tad DK vispār neizskatītu šo epizodi.

Līdz ar to DK savas pilnvaras nepārkāpj, bet D.Kazakevičs un J.Mežeckis pierādīja, ka neizprot savas organizācijas pieņemtos reglamentus (vai J.Mežeckis tos paraksta neizlasot?).


Tad jau iznāk,ka Zakreševskim jadodas pie Liholaja, jākrīt ceļos, jābučo roka un jālūdz piedošanu.Likuma nezināšana neatbrīvo no atbildības taču. Pie mums jau pierasts, ka lielākie kritizētāji ir paši spēlētāji, kuri noteikuma grāmatu nav pat redzējuši.
1)Runa ir par epizodēm, kur ir atklāta rupjība vai kaut kas prātam neaprakstāms, piemēram, Haras gadījums. Šī kartīte par to piešķirta nebija, viņa bija piešķirta tikai tāpēc, ka tas bija cilvēks ar rupja spēlētāja reputāciju
2) Vēstulē apkopotie jautājumi neierobežojas ar šo kartiņu, bet dod vielu pārdomām daudzos jautājumos. Kartiņa ir tikai mudināja problēmas aktualizēt

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 20:10, pirms 9 gadiem
Aurimas Kucys rakstīja: Paskaidroju - video ir apkopoti vairāki pārkāpumi pret JDFS Alberts spēlētājiem, tekstā minētais pārkāpums, par kuru tika 'nopelnīta' sarkanā kartīte ir video pēdējais klips, RFS spēlētājs (zilā) burtiski ieskrien JDFS spēlētājā (oranžā kreklā - Arturs Zakreševskis).
Aurim, lūdzu palīdzi Preiļiem ar savu spēli balsta pussarga pozīcijā

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 20:32, pirms 9 gadiem
dj69 rakstīja: Aurim, lūdzu palīdzi Preiļiem ar savu spēli balsta pussarga pozīcijā
Izvērtēšu šīs komandas perspektīvu un tad pieņemšu lēmumu

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 20:33, pirms 9 gadiem
siweens rakstīja: Es personīgi esmu pirmās līgas spēlētājs un man ir nācies šogad spēlēt pret JDFS Alberts. Čaļi saprotu futbolu,tehniski, intresanti, BET ,diezvai, ar savu uzvedību laukumā jūs spodrināt Jura Docenko vārdu utt. Pa saviem vārdiem neatbild un nereti šāda līmeņa turnīrā arī atraujās vēl nenoejot no laukuma...
Runājot par tiesāšanu,protams, piekrītu A.Zakreševskim. Vēl nereti nesneši laukumā uzvedās tā itkā viņiem būtu mazvērtības kompleksi vai ir elementāras komunikācijas spējas iztrūkums.
Būsim godīgi, rezultāts prasa upurus un tas, kas notiek uz laukuma tur arī paliek. Rupjības, provokācijas, sitieni ir palikuši par mūsdienu futbola sastāvdaļu, jo apspēlēt psiholoģiski sagrautu pretinieku ir krietni vieglāk. Tas notiek visās komandās, vienmēr atrodas kāds, kurš paskaidro, cik forši ir iet ciemos pie manas mammas, kamēr manis nav mājās, vai arī kāds čalis ar "sakariem" piedāvā bagāžniekā aizbraukt uz mežu un rakt bedri. Vienīgas, kas, manuprāt, jums izraisa tādu nesaprašanu ir tas, ka to dara jaunāki gados čaļi, kā arī man nav skaidrs, kad notika tas brīdis, kad kāds tika saukts pie atbildības un par saviem vārdiem/rīcibu neviens nebija gatavs atbildēt ?

     [+] [-]

, 2015-08-03 11:05, pirms 9 gadiem
Tas ir joks kaut kāds? 1.līgas spēlē nav tiesnešu asistentu? Tiešām arī ar tiesāšanu Latvijas futbolā ir tik dziļā d.rsā? Kaut kāds resnis grozās ap laukuma centru un no 20 metriem spriež, bija pārkāpums vai nē. Es saprotu, ka ar naudu Latvijas futbolā iet grūti, bet, ja jānolaižas līdz tam, ka spēles tiesā bomzis, tad kāda iksa pēc vispār tas turnīrs ir jārīko?!?!