Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Iepazīstinām: Iespējamā Virslīgas jaunpienācēja BFC "Daugava"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Iepazīstinām: Iespējamā Virslīgas jaunpienācēja BFC "Daugava"
BFC "Daugava" atzīmē vārtu guvumu
Foto: bfcdaugava.lv

Smscredit.lv futbola Virslīgas vārds pēdējās dienās izskan negatīvos toņos, tomēr nav mūsu futbolā viss tik drūmi, kā brīziem liekas. Jau 2014. gada Virslīgā varētu debitēt salīdzinoši jauns klubs Bērnu Futbola centrs "Daugava", kuru nekādā gadījumā nejauciet ar futbola klubu Daugavpils "Daugava". Tas ir pilnīgi cits klubs, kurš šobrīd dominē Latvijas 1. līgā.

Latvijas 1. futbola līgā ļoti stabilu sezonu aizvada BFC "Daugava", kas ir ļoti, ļoti tuvu tikšanai Virslīgā. Šobrīd tuvākā sekotāja "Gulbene" tiek apsteigta par astoņiem punktiem, pie tam trīs kārtas pirms turnīra noslēguma BFC "Daugava" ir arī viena spēle rezervē. Tādējādi, pirmās vietas nodrošināšanai būs nepieciešams viens punkts atlikušajās četrās spēlēs. Skaidrs, ka pārliecinošā līdere agri vai vēlu šo punktu iegūs. Šajā rakstā nedaudz vairāk iepazīsimies ar BFC "Daugava", kas ir apņēmības pilns debitēt Virslīgā.

Komandas pamatkodolu veido Daugavpils futbola skolas audzēkņi un bijušie absolventi. Tikai retajam kaut ko izteiks liela daļa komandas futbolistu, tomēr, ieskatoties dziļāk, var saprast, kāpēc komanda atrodas pirmajā pozīcijā. Virslīgas kontekstā visvairāk būs dzirdēts par Pāvelu Riževski un Pāvelu Koļcovu, kuri ilgus gadus spēlējuši attiecīgi Rēzeknes “Blāzmā” un Daugavpils “Dinaburg”. Futzāla cienītājiem labi pazīstams būs Vadima Atamaņukova vārds, daudzi varētu atcerēties arī Artjoma Murdasova spēles “Gulbenē”. Komandas vārtus sargā bijušais U21 izlases vārtsargs Georgijs Čižovs, bet vēl komandā netrūkst arī Latvijas U19 un U17 futbolistu. Viens no komandas līderiem ir japānis Riotaro Nakano, par kuru nedaudz vairāk raksta turpinājumā.

Portāls Sportacentrs.com uz sarunu aicināja BFC "Daugava" prezidentu Aleksandru Isakovu un izpilddirektoru Andreju Sipailo.

Šogad komanda ir tik tuvu iekļūšanai Virslīgā kā vēl nekad. Ja tiksiet Virslīgā, spēlēsiet?
Kamēr oficiāli neesam tikuši Virslīgā, nav vērts par to runāt. Teiksim tā, mēs esam gatavi nākamgad spēlēt gan Virslīgā, gan 1. līgā. Virslīga nav mērķis. Mums galvenais, lai mūsu jaunatnei būtu iespēja sevi pierādīt, protams, ka Virslīgā šādu iespēju ir vairāk.

Daudzi saista BFC “Daugava” ar Daugavpils “Daugavu”, taču šiem klubiem nav nekādas saistības. Paskaidrojiet plašāk par šo situāciju!
Mūs vieno tikai atrašanās vieta – Daugavpils. Abi klubi darbojas pēc pilnīgi dažādas sistēmas. Mūsu klubā ir uzbūvēta piramīda, no pašiem mazākajiem [treniņos piedalās pat 2009. gadā dzimušie] līdz pat vecākajai komandai, kas spēlē 1. līgā. Var teikt, ka BFC “Daugava” ir sava veida Daugavpils BJSS komanda, kas Daugavpilī veic futbola attīstības funkciju. Mums ir sava attīstības filosofija, bet FC “Daugava” – cita. Kolēģus cienām, bet saistības ar viņiem nav nekādas. Starp citu, apsveram iespēju arī mainīt nosaukumu, lai Virslīgā nebūtu pārāk daudz “Daugavu”!

Pagājušajā gadā palikāt 2.vietā un pēc tam pārspēlēts piekāpāties Rīgas “Daugavai”. Šogad komanda ir pārliecinošā pirmajā vietā. Vai Jūsu komanda ir palikusi ievērojami stiprāka vai kopējais līmenis ir pazeminājies 1. līgā?
Nepiekristu, ka līmenis ir pazeminājies. Arī iepriekšējā gadā mēs bijām otrajā vietā. Domāju, ka mēs esam kļuvuši spēcīgāki. Ļoti labs darbs tika veikts sagatavošanās ciklā, tādēļ arī ļoti labi spēlējam. Ar mērķtiecīgu un gudri saplānotu darbu arī esam pirmajā vietā.

Komandas pamatkodols ir 1994.-1996. gadā dzimušie puiši, bet ir arī vairāki pieredzējušie vīri?
Jā, 95% no komandas sastāva ir Daugavpils BJSS audzēkņi, bet mēs principā arī esam Daugavpils BJSS futbola nodaļa. Liela pateicību mums ir jāizsaka arī tiem pieredzējušajiem futbolistiem, kuri ir pievienojušies mums. Mēs esam pusprofesionāla komanda, kuras galvenais uzdevums ir dot iespēju spēlēt mūsu jaunajiem talantiem augstākajā līmenī. Bet bez pieredzējušu futbolistu palīdzības spēlēt ir grūti.

Kā Jums izdevās panākt vienošanos ar japāni Riotaro Nakano?
Mums ir labi aģentu kontakti. Mūsu rīcībā bija trīs japāņu futbolisti, kuri gribēja spēlēt Eiropā. Ar Riotaro mums paveicās. Viņš ir lielisks profesionāls. Sezonas vidū ģimenes problēmu dēļ viņam bija jāatgriežas dzimtenē, bet pēc tā viņš atkal izteica vēlmi atgriezties. Par to viņam esam ļoti pateicīgi. Viņam patīk mūsu komanda un iespēja progresēt šeit.

Šogad visas mājas spēles tiek aizvadītas skatītājiem ērti sasniedzamajā “Celtnieka” stadionā. Vai plānojat tur spēlēt arī nākamgad?
Jā, arī nākamgad spēlēsim tur. Šeit mūsu komanda aizvada visus treniņus, pie tam šis stadions pieder pašvaldībai. Mēs kā pašvaldības komanda arī spēlējam pašvaldības stadionā.

Kāds ir pašvaldības atbalsts BFC “Daugava”?
Mēs gribētu izteikt lielu pateicību Daugavpils pašvaldībai, kas nodrošina mūs ar visu nepieciešamo. Īpaši gribētos uzslavēt arī sporta skolas direktoru Imantu Utinānu un direktora vietnieci Tatjanu Utināni, kuri mūs vienmēr atbalsta un ir ļoti saprotoši. Iepriekš Daugavpils BJSS futbolam bija atsevišķa nodaļa, bet tagad to ir uzņēmusies mūsu biedrība, kas tika dibināta 2009. gadā. Ar pašvaldības atbalstu mūsu puišiem ir lieliska iespēja doties uz daudziem starptautiskiem turnīriem. Šogad viena no mūsu komandām uzvarēja turnīrā Budapeštā, 2002. gadā dzimušo puišu komanda ir labi pazīstama visā postpadomju teritorijā, bet 2001. gada komanda Gdaņskā lielā turnīrā ieņēma trešo vietu, spēlē par bronzu apspēlējot pašu Kijevas “Dynamo”.

Kāda ir kluba attīstības vīzija?
Mūsu mērķis nav sasniegt tikai rezultātu. Rezultāts nav galvenais, galvenais ir apmācīt mūsu audzēkņus. Nav garantijas, ka viņi nākotnē būs profesionāļi, tādēļ mēs mēģinām viņus vispusēji sagatavot, lai futbolista karjeras neizdošanās gadījumā viņi būtu gatavi citai dzīvei. Kā ir pierādījuši pēdējie gadi, mūsu attīstības stratēģija ir bijusi pareiza. Sāk parādīties arī labi rezultāti. Piemēram, šogad no visām Latvijas jaunatnes čempionāta vecuma grupām, tikai vienā mēs netikām labāko trijniekā. Vecākās grupas komanda kļuva par Latvijas čempioniem, kas vēlreiz pierāda, ka darbs tiek veikts pareizajā virzienā. Tieši šī vecākās grupas komanda arī veido 1. līgas komandas kodolu.

Cik man zināms, pēdējā laikā īpaša uzmanība tiek veltīta arī sieviešu futbolam?
Jā, patiešām. Turpinām strādāt un attīstīties arī šajā virzienā. Nav izslēgts, ka jau nākamajā gadā mūsu un Rēzeknes apvienotā komanda varētu spēlēt Latvijas augstākajā līgā.

Cik treneru šobrīd nodarbojas ar bērniem?
Kopumā mūsu biedrībā ir 12 futbola treneri, kuri strādā ar dažāda vecuma bērniem. Visi viņi ir pierādījuši savu augsto kvalifikāciju. Piemēram, katru gadu Salacgrīvā notiek Zēnu futbola festivāls, kurā sacenšas sešas Latvijas labākās futbola skolas. Šajā turnīrā (kopējā ieskaitē tiek ņemti četru dažādu vecuma grupu rezultāti) pēdējos četros gados esam divas reizes uzvarējuši, vienreiz bijuši otrie, bet vienreiz trešie. Ja visu dari pareizi, rezultāts nāk pats no sevis.

1 2 38 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2013-10-22 15:21, pirms 11 gadiem
SIPAILO!!! uz komandas tiltiņa, nākamgad Lajukam būs maiņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-10-22 15:29, pirms 11 gadiem
Чем живёт спорткомплекс "Строитель"?...
sākot ar 1:20 stāsta par tagadējo BFC Daugavas mājas stadionu. (krievu valodā)

  +3 [+] [-]

, 2013-10-22 15:32, pirms 11 gadiem
Nosaukumu citu lūdzu. Pārāk daudz "Daugavas" jau ten ir.

 +10 [+] [-]

, 2013-10-22 16:02, pirms 11 gadiem
bubba rakstīja: Nosaukumu citu lūdzu. Pārāk daudz "Daugavas" jau ten ir.
Rakstā tak jau minēts, ka ir iespējama komandas nosaukuma maiņa, lai nebūtu tik daudz 'Daugavu'

  -3 [+] [-]

, 2013-10-22 16:06, pirms 11 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Rakstā tak jau minēts, ka ir iespējama komandas nosaukuma maiņa, lai nebūtu tik daudz 'Daugavu'
atvainojos tad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-10-22 16:14, pirms 11 gadiem
vantinieks rakstīja: SIPAILO!!! uz komandas tiltiņa, nākamgad Lajukam būs maiņa
Manuprāt, Sipailo kungam nākamgad būtu jāizvēlas: pildīt kluba izpilddirektora pienākumus vai Virslīgas inspektora pienākumus.

  +6 [+] [-]

, 2013-10-22 16:32, pirms 11 gadiem
steidzami jāmaina komandas nosaukums Daugavpils.....Daugava..... Ka tik nav tā, ka katra viņu pārsteidzoša spēle nekrīt toto ēnā

  +5 [+] [-]

, 2013-10-22 16:34, pirms 11 gadiem
Ar katru gadu jaunpienācēji gaidāmi ar tādu patīkamu satraukumu - ir zināms, ka pašai komandai tie ir kā svētki - tikt Virslīgā, arī čempionāts ir savādāks, raibāks komandu izteiksmē. Jācer, ka Daugavpils pilsētas vārds tiks mazliet paspodrināts futbola kontekstā.

  +5 [+] [-]

, 2013-10-22 16:38, pirms 11 gadiem
Tas ir pilnīgi cits klubs, kurš šobrīd dominē Latvijas 1. līgā.

Varbūt daudzus, kuri nav dzirdējuši par BFC, mulsina fakts, ka 2010.gadā BFC bija FC ''Daugava'' dublis ( LFF: 2010. gads ).
Bet kad 2011.gadā klubs kļuva neatkarīgs, plašāko sabiedrību par to neviens neinformēja.

Nu bet labākais komentārs par Daugavpils klubiem bija Olgai:

olga, 2013-04-05 23:52, pirms 7 mēnešiem, ignorēt, atbildēt
BFC Daugava tiešām arī ir reālākais pretendents. Ja Ilūkste ir FC Daugavas tīrs fārmklubs, tad BFC pretendē uz patstāvīgas komandas statusu. Varētu laikam teikt, ka FC Daugava ir "Dinaburg" turpinājums, bet BFC Daugava -- "Daugavas" (vēl senāk - "Ditton") turpinājums (faktiski, kaut gan formāli ir savādāk). Un šīs divas komandas jau ir spēlējušas virslīgā abas vienlaicīgi, tā kā tas nebūtu nekas īpaši jauns (jaunums būtu, ja vienlaicīgi izdotos noturēt Virslīgā arī fārmklubu).

  +5 [+] [-]

, 2013-10-22 17:45, pirms 11 gadiem
Patiesi jāatzīmē totāts izdomas trūkums LV futbolā. Vai tiešām LV trūkst citu ūdenskrātuvju ar skanīgiem nosaukumiem, piem, FK Lielupe, FC Gauja, FK Burtnieks, GDA Drīdzis, utt.?
Malači savulaik nesaprotamu motīvu vadīti pat stadionu Liepājā nodēvējuši par "Daugavas".

  +6 [+] [-]

, 2013-10-22 18:17, pirms 11 gadiem
Komandas nosaukums būs "Naša Dvina".

  +7 [+] [-]

, 2013-10-22 18:24, pirms 11 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: Patiesi jāatzīmē totāts izdomas trūkums LV futbolā. Vai tiešām LV trūkst citu ūdenskrātuvju ar skanīgiem nosaukumiem, piem, FK Lielupe, FC Gauja, FK Burtnieks, GDA Drīdzis, utt.?
Malači savulaik nesaprotamu motīvu vadīti pat stadionu Liepājā nodēvējuši par "Daugavas".
pastāsti,kāds sakars Gaujai, Lielupei vai Burtniekam ar Daugavpili? Bet par Liepājas "Daugavas" stadiona nosaukuma rašanos ar labprāt dzirdētu kāda zinošāka komentāru!

  +9 [+] [-]

, 2013-10-22 18:26, pirms 11 gadiem
Hā un mājas lapa protams tikai RUS valodā !

  +1 [+] [-]

, 2013-10-22 18:46, pirms 11 gadiem
mazaisbilijs rakstīja: Hā un mājas lapa protams tikai RUS valodā !
A ko, tad, tu grieeji,dziivojam tachu
Latvijaa!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-10-22 19:28, pirms 11 gadiem
Daži kautrīgi jautājumi:
1) Kur un kādu amatu ieņem Nauris M un, kurš ir viņa šefs?
2) Vai futbola tiesnesis Utināns ir radinieks intevijā minētajiem Utināniem(spēle BFC Daugava-FK Valmiera!)
3) Cik t.s. jauno daugavpilišu ir komandas pamatsastāvā?(piemēram spēlē 21.septembrī)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-10-22 19:55, pirms 11 gadiem
putrasgalva rakstīja: Daži kautrīgi jautājumi:
1) Kur un kādu amatu ieņem Nauris M un, kurš ir viņa šefs?
2) Vai futbola tiesnesis Utināns ir radinieks intevijā minētajiem Utināniem(spēle BFC Daugava-FK Valmiera!)
3) Cik t.s. jauno daugavpilišu ir komandas pamatsastāvā?(piemēram spēlē 21.septembrī)
Nauris strādā sporta pārvaldē un DAUTKOM.(?)
Nav ne jausmas.
9 pamatsastāvā un 6 rezervē.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-22 20:03, pirms 11 gadiem
puslaiks rakstīja: pastāsti,kāds sakars Gaujai, Lielupei vai Burtniekam ar Daugavpili? Bet par Liepājas "Daugavas" stadiona nosaukuma rašanos ar labprāt dzirdētu kāda zinošāka komentāru!
Līdz 1945. gadam nosaukums bija "Pilsētas stadions". 1945. g. tika izveidota sporta biedrība "Daugava", kurai tika piešķirts stadions. Tāpēc arī tāds absurds nosaukums. Sen gan vajadzēja pārdēvēt...

  +3 [+] [-]

, 2013-10-22 20:53, pirms 11 gadiem
Ļoti labu darbu dara, lai veicas! Šajā gadījumā uzreiz negribētos pārmest par lapu svešvalodā, bet pamazām vajadzētu atcerēties par valsts valodu, jo atbalsa taču pašvaldība. Par futbolā paveikto vislielākais prieks!

  +3 [+] [-]

, 2013-10-22 20:53, pirms 11 gadiem
Lai maina nosaukumu uz Daugavpils "Latgale", nebūtu ne vainas!

  +3 [+] [-]

, 2013-10-22 21:24, pirms 11 gadiem
Kāda starpība!
Uz spēlēm cilvēki nenāk. Ir labas komandas. Bet lielais klubu futbols Latvijā ir miris.
Un vēl jo vairāk dēļ visiem totalizatora skandāliem par Latvijas futbolu neko negribas dzirdēt!
Uz futbolu var sūtīt bērnus, bet pieaugušo futbols ir domāts totalizatoram un, ja ir kāda nopietna komanda tad tā var pacīnīties Eiro kausos.
Var nākotnē cerēt ,piemēram, uz Mettas jauno sistēmu, ka tur iznāks laba pieaugušo komanda, ka parādīsies jauni cilvēki un visu sakārtos, bet nu tagad, manuprāt, ir bardaks un nav vērts vispār interesēties neitrālam cilvēkam un kādai komandai just līdzi, tad jau labāk hoķis vai basis, lai gan pašam futbols vistuvāk.

  -2 [+] [-]

, 2013-10-22 21:53, pirms 11 gadiem
Komentars25 rakstīja: Kāda starpība!
Uz spēlēm cilvēki nenāk. Ir labas komandas. Bet lielais klubu futbols Latvijā ir miris.
Un vēl jo vairāk dēļ visiem totalizatora skandāliem par Latvijas futbolu neko negribas dzirdēt!
Uz futbolu var sūtīt bērnus, bet pieaugušo futbols ir domāts totalizatoram un, ja ir kāda nopietna komanda tad tā var pacīnīties Eiro kausos.
Var nākotnē cerēt ,piemēram, uz Mettas jauno sistēmu, ka tur iznāks laba pieaugušo komanda, ka parādīsies jauni cilvēki un visu sakārtos, bet nu tagad, manuprāt, ir bardaks un nav vērts vispār interesēties neitrālam cilvēkam un kādai komandai just līdzi, tad jau labāk hoķis vai basis, lai gan pašam futbols vistuvāk.
Skat, tikko reģistrējies un jau sprediķo! Tad tikai prom uz Lāčplēša 37.

  -2 [+] [-]

, 2013-10-22 22:29, pirms 11 gadiem
Komandu nazovut "Gavr")))

  -2 [+] [-]

, 2013-10-23 00:36, pirms 11 gadiem
zheel ka gulbenei faktiski vairs nav iespeejas iekljuut virsliigaa

  +3 [+] [-]

, 2013-10-23 00:37, pirms 11 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: Patiesi jāatzīmē totāts izdomas trūkums LV futbolā. Vai tiešām LV trūkst citu ūdenskrātuvju ar skanīgiem nosaukumiem, piem, FK Lielupe, FC Gauja, FK Burtnieks, GDA Drīdzis, utt.?
Malači savulaik nesaprotamu motīvu vadīti pat stadionu Liepājā nodēvējuši par "Daugavas".
Starp citu, FK Valmiera kādreiz nēsāja Gaujas vārdu! Ar šādu nosaukumu 1990. gadā arī Valmieras Gauja kļuva par Latvijas čempioniem!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-23 01:09, pirms 11 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: Patiesi jāatzīmē totāts izdomas trūkums LV futbolā. Vai tiešām LV trūkst citu ūdenskrātuvju ar skanīgiem nosaukumiem, piem, FK Lielupe, FC Gauja, FK Burtnieks, GDA Drīdzis, utt.?
Malači savulaik nesaprotamu motīvu vadīti pat stadionu Liepājā nodēvējuši par "Daugavas".
Vispār ne tikai Liepājā ir "Daugavas" stadions, arī Jelgavā tāds ir, vai nu jau bija, neesmu pačekojis, kas pēdējā laikā ar sporta būvēm Jelgavā notie, bija info, ka taisās to stadionu likvidēt. Katrā gadījumā, kamēr nebija ZOC, FK "Jelgava" spēlēja "Daugavas" stadionā.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-23 01:14, pirms 11 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: Patiesi jāatzīmē totāts izdomas trūkums LV futbolā. Vai tiešām LV trūkst citu ūdenskrātuvju ar skanīgiem nosaukumiem, piem, FK Lielupe, FC Gauja, FK Burtnieks, GDA Drīdzis, utt.?
Malači savulaik nesaprotamu motīvu vadīti pat stadionu Liepājā nodēvējuši par "Daugavas".
Kādreiz bija tāda FK Lielupe un arī Valmierā bija FK Gauja. Par "veiksmīgo" Ventas projektu visi atceras un, protams, tagad šīs te Daugavas. Visu lielāko upju nosaukumi jau tikuši izmantoti, jāsāk daba no cita rakursa tagad vērot.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-23 01:20, pirms 11 gadiem
Es ceru, ka BFC Daugava mainīs nosaukumu, jo pagaidām atšķirība ir tikai viens burts. Par abu klubu saistību, protams, skatītājam no malas ir maz nojausmas, bet tas, ka Lajuks izteica sašutumu par BFC Daugavas nevēlēšanos sadarboties ar FC Daugavu, rāda, ka abi klubi varētu patiesi būt patstāvīgi veidojumi. Tāpat jau gan ziemā BFC Daugava atdeva Daugavai trīs savus jaunos spēlētājus - abus Grauzes un Verneru Zaļaku.

Ceru, ka Ilūkste izlidos no Virslīgas, jo šādiem veidojumiem, ko balsta cita augstākās līgas komanda, čempionātā nav vietas. Sezonas sākumā pirms savstarpējā mača (!) abas komandas trenējās kopā vienā laukumā, un tas jau ir cirks. Gan jau būs tad vēl pieredzējuši spēlētāji, ko BFC Daugavai pasmelties pirms nākamās sezonas, citādi 1994.-1996. gada puišus Skonto, FKV u.c. var kārtīgi pārmācīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-10-23 09:10, pirms 11 gadiem
Par klubu savstarpējo saistību varēsim spriest pirms nākošas sezonas,ja BFC Daugava spēlēs virslīgā un teiksim Ilūkste izkrīt no virslīgas.Tad paskatīsimies ,cik tagadējie ilūkstieši pastiprinās komandu,jo noteikti dzirdēsim pamatojumu no kluba vadītājiem,ka komanda jāpastiprina,lai veiksmīgi varētu spēlēt virslīgā.Tas būtu tikai loģiski,jo ar šo sastāvu daugavpiliešiem tur nav ko darīt.Un tālak jau redzēsim ,cik garas rokas būs G.kungam.Tā kā šī brīža komentāri,ka komandai nav nekāda sakara ar FC Daugavu,absolūti šeit neko nenozīmē.Galvenais,kā būs virslīgā.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-23 09:40, pirms 11 gadiem
kalvis60 rakstīja: zheel ka gulbenei faktiski vairs nav iespeejas iekljuut virsliigaa
Tie paši vēži, tikai citā kulītē.
1 2 38 komentāri