Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1. līga: kalendārs publicēts, RTU pārtop par RTU FC/"Skonto Academy"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

1. līga: kalendārs publicēts, RTU pārtop par RTU FC/"Skonto Academy"
Viktors Morozs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Futbola federācija publicējusi 2017. gada 1. līgas kalendāru un kļuvuši zināmi gan komandu nosaukumi, gan spēļu norises vietas.

Jau ziņojām, ka 1. līgai nav pielaista "Skonto" komanda. Toties pagājušā gada komanda RTU, kurai bija un ir saistība ar "Skonto" (oficiāli - ar "Skonto Academy", šogad pārtapusi par RTU FC/"Skonto Academy". Sociālajos portālos LFF paudusi, ka šāda "apvienošanās" ir notikusi juridiski korektā veidā. Interesanti, ka jauno nosaukumu ieguvusī komanda vismaz sezonas pirmās mājas spēles plāno aizvadīt 49. vidusskolas laukumā, nevis RTU stadionā, kur šobrīd iekārtojusies Virslīgas komanda "Riga".

Pagājušajā gadā "Skonto" vairākas spēles aizvadīja "Skonto" stadionā, kurš šonedēļ piedzīvojušas likstas. Kā raksta "Delfi", stadiona kustamā manta pieder trešajai pusei (ne stadiona īpašniekam, ne stadiona apsaimniekotājam) un pēc tam, kad šo trešo pusi, SIA "Light", stadionā nelaida, sekoja likumīgs kustamā īpašuma arests. Bija speciāls tiesas lēmums, atbrauca tiesu izpildītājs un aprakstīja šo īpašumu. Kā informēja SIA "Light" īpašnieks, šobrīd bloķēta būs tablo izmantošana, tiks pārņemts arī stadiona tunelis, pa kuru futbolisti iznāk uz spēlēm, kā arī stadionā esošie futbola vārti. Pilnu "Delfi" rakstu par "Skonto" stadionu lasiet šeit.

Atgriežoties pie 1. līgas, nosaukumu mainījusi arī pagājušā gada vicečempione AFA "Olaine"/"Super Nova", kas šī gada licenci saņēma kā AFA "Olaine". Jaunais komandas nosaukums šogad būs FK "Progress"/AFA "Olaine" un domājams, ka Viktora Ņesterenko komanda būs viena no galvenajām turnīra favorītēm. Vērts piebilst, ka šī komanda devusies uz treniņnometni Ēģiptē.

Pagājušajā gadā sezonu pēc "Saldus" izslēgšanas pabeidza 14 klubi un arī šogad piedalīsies tāds pats skaits komandu. Pērnā gada čempioni aizvietojusi no Virslīgas izkritusī "Daugavpils", bet "Skonto" deficīts likvidēts, pateicoties 2. līgas čempiones "Grobiņas" pievienošanai. Pārējās 12 komandas, kaut arī dažas koriģējušas nosaukumu, palikušas tās pašas.

Līdz ar kalendāra publicēšanu kļuvis zināms, ka 1. līgas starts būs 14. aprīlī (pērn - 2. aprīlī), kad "Staiceles Bebri" (10. vieta 2016. gadā) uzņems "Daugavpili", kas Virslīgā piedalījās no 2014. līdz 2016. gadam, ieņemot 8. (no 10), 6. (no 8, pēdējā vieta izslēgtajai "Gulbenei") un 8. (no 8) vietu. RTU FC/"Skonto Academy" turnīru sāks ar spēli pret "Rēzeknes FA"/BJSS, savukārt "Grobiņa" debiju piedzīvos viesos pret "Smilteni". Jāmin, ka Ķekavas "Auda" visās pirmajās četrās kārtās spēlēs savā laukumā.

Pavisam - 26 kārtas. Regulārais čempionāts noslēgsies 28. oktobrī (pērn - 5. novembrī), kad, iespējams, svarīgu vietu sadalījums izšķirsies "Audas" un "Progress"/AFA "Olaine" un RTU FC/"Skonto Academy" un "Daugavpils" dueļos. Pilnu kalendāru varat aplūkot šeit.

Izmantotie resursi:
LFF nacionālās sacensības

     [+] [-]

, 2017-03-21 22:40, pirms 7 gadiem
Vismaz Skonto nekur nav pazudis.

     [+] [-]

, 2017-03-21 22:41, pirms 7 gadiem
''AFA Olaine/Super Nova'', ''Valmiera'', ''Skonto'', ''Saldus'' tā arī nevīžoja atsūtīt atbildes uz anketas jautājumiem (skat.kopsavilkumu "Jēkabpils": "Mums šī sezona bija galīga... ).

Vēl viens zīmīgs tvīts: https://twitter.com/arkadijsb/statu...

     [+] [-]

, 2017-03-21 22:43, pirms 7 gadiem
Cik saprotu Skonto, tas ir Skonto Akademy nav problēmu ar parādiem, līdz ar visādām to izraisošajām sekām transfēru aizliegumiem utt.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 07:34, pirms 7 gadiem
Olaine nopietni izraisa interesi par nākošā gada virslīgu.Daugavpilij būs problēmas atgriezties pēc viena gada pārtraukuma.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 09:34, pirms 7 gadiem
vismaz Skonto vārds nav zudis no Latvijas futbola

balvu tam, kurš saīsināja čempionāta ilgumu par 20 dienām, lai nav jābradā pavasara un rudens dubļi vai jāslidinās pa mākslīgo segumu

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 11:30, pirms 7 gadiem
Prieks ka leģendārais Skonto vismaz šādā veidā paliek. Gan jau visa RTU/Skotno akadēmija ar laiku pārtaps par Skonto

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 11:44, pirms 7 gadiem
Pertijam būs vismaz kur atgriezties 😀

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 12:07, pirms 7 gadiem
Skonto Academy noteikti ir cita organizācija. Juridiski nav nekāda sakara ar lielo Skonto, kas iet pa skuju taku.
100% RTU pārtaps par "veco" skonto, ja kādreiz tiks līdz Virslīgai. Tāda nu ir tā Keiša un Gunta shēma.