Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Morozs: "Pertija joprojām ir "Skonto" galvenais treneris"

Agris Suveizda

Morozs: "Pertija joprojām ir "Skonto" galvenais treneris"
Viktors Morozs
Foto: Juris Gūtmans

Latvijas titulētākais futbola klubs Rīgas "Skonto" aizvadījis pirmo spēli komanda.lv 1. līgā, izbraukumā dominējot, tomēr tikai ar diviem vārtiem pārspējot "Ogri" (2:0). Mača protokolā ierakstīts kā spēlētājs (rezervists), komandu vadīja Viktors Morozs, kurš sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka "Skonto" galvenais treneris joprojām gan ir Tamazs Pertija.

- Gan sezonas pieteikumā, gan spēles protokolā kā galvenais treneris bija norādīts Tamazs Pertija, taču viņš maču skatījās no tribīnēm un komandu vadīji tu. Kāda tad īsti ir reālā situācija?
- Situācija tāda arī ir, ka Tamazs ir galvenais treneris. Viņam vienkārši šobrīd ir kādas problēmas, kas saistītas ar ģimeni, tādēļ pēdējā laikā futbols viņam nav prātā. Un sanāk tā, ka ar komandu pēdējā laikā darbojos es, bet mēs turpinām kontaktēties. Šobrīd vienkārši ir tāda situācija, ka viņam futbols nav prātā. Nezinu, kad situācija mainīsies.

- Tu vadi arī visu treniņprocesu?
- Kādu pēdējo pusotru mēnesi, jā.

- Bet Pertija tiešām joprojām ir galvenais treneris, nevis pieteikumā ierakstīts tikai tādēļ, ka tev nav UEFA-A licences?
- Nē, nē, arī ja man būtu licences, es nebūtu galvenais treneris. Viss ir tā, kā ir ierakstīts [pieteikumā]. Nav nekādu intrigu vai citu zemūdens akmeņu, Pertijam tiešām ir savas problēmas. Par šo tēmu nevēlos sīkāk komentēt, labāk pavaicājiet viņam pašam. Patiesībā situācija nav vienkārša.

- Kopš kļuva skaidrs, ka Virslīgā nespēlēsiet, diezgan ievērojami ir mainījies sastāvs. Pastāsti, cik ilgi jaunpienācēji jau ir komandā!
- Perepļotkins, Rimkus un Pihockis ar komandu trenējas jau mēnesi, pārējie – A. Bespalovs, Dzelzskalējs – tika pieteikti un pievienojās treniņos burtiski pēdējā brīdī. Būtībā uzreiz pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka nesaņemsim licenci. Līdz tam darbojās 1998., 1999. gadā dzimušie puiši no akadēmijas, un pamazām sākām komandai piesaistīt Perepļotkinu, Rimku un citus.

- Cik labi komanda ir paguvusi saspēlēties, cik daudz no potenciāla Ogrē varēja redzēt?
- Šobrīd vispār grūti runāt par kaut kādu saspēlētību, jo, kā jau teicu, komanda tika savākta no nulles, pavisam īsā laika posmā un pašā pēdējā brīdī. Protams, labi zinu mūsu jauniešus, un, ja runā tieši par viņiem, viņu potenciāls ir ļoti augsts. Un mūsu uzdevums šosezon ir atbrīvot šo potenciālu. Un paralēli risinot mūsu uzdevumu atgriezties augstākajā līgā.

- Cik ļoti esi apmierināts ar pirmo spēli?
- Nav tā, ka pēc spēles būtu ļoti apmierināts. Tāpēc, ka spēle atstāja ļoti daudz jautājumu, taču, no otras puses, tas ir ļoti labi, ka jautājumi ir. Sliktāk būtu, ja mēs tagad būtu ļoti apmierināti un priecātos par uzvaru. Trīs punkti kabatā ir, bet tajā pašā laikā redzam, pie kā mums ir jāstrādā. Momentu mums bija daudz, taču, ja ātri būtu iesituši piecus vārtus un tad vienkārši atsituši laiku, jaunatnei no tādas spēles būtu maz labuma. Tagad līdz pat pēdējai minūtei tikām turēti saspringumā un galotnē vajadzēja panervozēt.

- Cik daudz informācijas tev ir par citām komandām? Kuras būs galvenās "Skonto" konkurentes?
- Līdz pat pēdējam brīdim 1. līgu nezināju gandrīz nemaz. Kolīdz kļuva zināms, ka spēlēsim 1. līgā, tad arī sāku kaut cik studēt pretiniekus. Varu pateikt, ka informācijas man ir ļoti maz. Sestdien paskatījos spēli starp "Babīti" un "Audu" (4:0), kaut gan tieši ar šīm komandām iepriekš arī bijām aizvadījuši pārbaudes spēles. Tātad šobrīd šīs divas komandas man ir zināmas vislabāk. Varu teikt, ka "Babīte" noteikti būs starp favorītēm, arī tā pati "Auda" ir ļoti ciets rieksts un arī būs starp tām komandām, kas cīnīsies par augstākajām vietām.

- Tavuprāt, ar šo sastāvu "Skonto" ir pamatotas izredzes atgriezties Virslīgā?
- Grūti pateikt. Kā jau sacīju iepriekš, pagaidām praktiski vēl nepazīstu 1. līgu, līdz ar to sanāk, ka pretinieces uzzinām tikai tad, kad ar tām spēlējam. Kad spēlējām ar "Ogri", iepazinām šo komandu un to, uz ko tā spējīga. Turnīram ritot, apmeklēšu spēles un pētīšu pretiniekus, tad arī būs vairāk informācijas un varēsim labāk sagatavoties. Atbildot uz pašu jautājumu. Mūsu sastāvs ir spēcīgs, bet varbūt ne pietiekami dziļš – ja būs traumas un kartītes, radīsies problēmas. Tomēr domāju, ka 1. līgas līmenim mums ir ļoti kvalificēti spēlētāji.

Jauniešiem, iespējams, trūkst gaļas, muskuļu, spēka divcīņās ar pieaugušiem futbolistiem, bet viņiem tā būs laba pieredze un laba pāreja no jauniešu uz pieaugušo futbolu. Ja tevi ieliek Virslīgā gatavā komandā kā tas bija pēdējos gados ar Grīnbergu, tad tā ir viena lieta. Bet pavisam kas cits ir tad, ja ir kā tagad, kad šiem spēlētājiem visiem kopā pašiem ir jāvelk komanda un jādod rezultāts. Tā jau ir pavisam cita atbildība.

- Komandai pievienojās vairāki pieredzējušie spēlētāji, kuri paralēli arī strādā. Cik lielas ir prasības pret viņiem treniņu ziņā?
- Ir prasības, kuras esam izrunājuši savā starpā. Bet, protams, ka nevaram prasīt, lai viņi nestrādātu un nodarbotos tikai ar futbolu. Šādā situācijā viņiem nedēļā uz treniņiem jābūt trīs četras reizes. Grafiks ir pielāgots viņiem, un ir vienošanās, ka viņiem jebkurā gadījumā ir jābūt formā.

- Vari apstiprināt, ka mājas spēles pilnīgi noteikti aizvadīsiet "Skonto" stadionā?
- Kā man paziņoja vadība, mājas spēles varēsim aizvadīt "Skonto" stadionā. Kā būs patiesībā, redzēsim.

  -2 [+] [-]

, 2016-04-04 15:16, pirms 8 gadiem
Kas tas tāds Skonto???

     [+] [-]

, 2016-04-04 17:50, pirms 8 gadiem
Laba ziņa - izskatās, ka no Skonķika futbolu vēl neizmetīs, līdz ar to izlase vēl paspēs oktobra spēles tur nospēlēt!