Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Startēs Rīgas čempionāts telpu futbolā

Svētdien ar četriem Augstākās līgas mačiem sāksies Rīgas čempionāts telpu futbolā, kuru šosezon, sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF), pirmo reizi rīko Futbola turnīru asociācija (FTA).

FTA vairākus gadus organizēja Latvijā populārāko futzāla turnīru – Triobet.com čempionātu, kurā paralēli Rīgas un Latvijas meistarsacīkšu cīņām spēlēja lielākā daļa pašmāju labāko telpu futbola meistaru. Turnīri tika rīkoti visaugstākajā līmenī, līdz ar to nav pārsteigums, ka vasarā FTA turnīrs, apvienojoties ar RFF rīkoto, beidzot ieguva oficiālu statusu – Rīgas čempionāts.

Tas šosezon notiks piecās(!) līgās – Augstākajā, kurā, starp citu, tiks izspēlētas arī sešas ceļazīmes uz Latvijas čempionāta finālturnīru, Pirmajā, Otrajā, Trešajā un Ceturtajā. Kopumā turnīram pieteikušās 69 komandas. Lielākā daļa no tām pērn spēlēja FTA Triobet.com ziemas čempionātā, Latvijas meistarsacīkstēs un Rīgas čempionātā, bet ir arī no konkurentu turnīriem pārnākušas vienības, kas tikai vēl reizi apliecina, ka komandas un spēlētāji starp pieejamajiem turnīriem izvēlas FTA rīkotās sacensības.

Ir arī no jauna izveidotas "blices". Pie pēdējiem pieskaitāma arī viena no Augstākās līgas komandām – FK "Kauguri-PBLC", vieni no Otrās līgas favorītiem „New Project”, un citas vienības.

Kā pirmie sāks Augstākās līgas meistari, kas svētdien, 19.oktobrī, NBS sporta zālē Krustabaznīcas ielā 9 aizvadīs četrus pirmās kārtas mačus. Turklāt, izloze „lēma”, ja jau pirmajā kārtā savā starpā jātiekas pašreizējiem čempioniem "Nikars" un Latvijas titulētājam telpu futbola klubam, pašreizējiem vicečempioniem "Raba". Šīs spēles sākums pulksten 18:30.

Citos pirmās kārtas mačos tiksies FK „Kauguri-PBLC” un FC „ Raita” (15:30), „ISMA/UBAK” un JFC „Kauguri” (17:00), kā arī RTU un „Glasget” (20:00). Ieeja bez maksas.

Pirmās līgas sacensības sāksies 16.novembrī, bet Otrās, Trešās un Ceturtās līgas - 20.oktobrī. Šīs sezonas Rīgas čempionāts ilgs līdz 2009.gada martam.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Lakševics

  +2 [+] [-]

, 2008-10-19 09:22, pirms 16 gadiem
Tas būs interesanti..

  +1 [+] [-]

, 2008-10-19 10:29, pirms 16 gadiem
FK "Kauguri-PBLC" Čempioni!