Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

BIMBAMBOLS: H SEKTORS. VAI TIEŠĀM ULTRAS?

BIMBAMBOLS: H SEKTORS. VAI TIEŠĀM ULTRAS?
FIFA stingri uzraudzītajā Pasaules kausā D-korejiešu ierindas līdzjutējiem parādīt attieksmi problēmu nebija.

B

Labvakar!

Dalīšos ar savu viedokli par vakar H sektorā piedzīvoto un pārdzīvoto.

Ir te mums tāda kustība, kura sevi bezbailīgi dēvē par ultrām- Barona Ultras. Man gan jāsaka, ka pašam personīgi basketbols un ultras nekad nav nopietni saistījušies kā jēdzieni kopā, bet tas jau ir cits stāsts.

Pats es nekad neesmu bijis, neesmu un nebūšu Ultra. Mani šāds dzīvesveids neaizrauj, taču es saprotu, kas tas ir, ir pietiekami lasīts un redzēts, būts tam tuvumā. Taču noteiktos apstākļos ir patīkami tādiem simpatizēt, varbūt arī palīdzēt.

Es saprotu, ka Ultras kustība parasti ir saistīta ar noteiktu dzīvesveidu, sakņota ne tikai kāda kluba atbalstā, bet parasti arī noteiktā politiskā ideoloģijā, atbalsta ar saukļiem, baneriem utt. virzienus, kas ir tuvi kluba ideoloģijai vai varbūt valstij, kuru Ultras pārstāv. Es saprotu, ka Ultras ir bezbailīgu cilvēku kustība, kuru dzīves regulāra sastāvdaļa ir policistu rokasdzelži, policijas iecirkņi, nepiekāpība un tamlīdzīgas lietas.

Svarīgs ir vakardienas spēles konteksts. Tā bija nākamā mājas spēle pēc mača pret Armēniju, kurā H sektors padarīja lielisku darbu, apmēram 10 reizes visas spēles garumā kārtīgi nodārdinot PTN HLO. Tā bija skaidra zīme visiem stadionā un arī nelielai daļai starptautiskās sabiedrības, kas to piefiksēja. Tas bija patīkami, bija lepnums par to, bija lepnums pašam tajā piedalīties ar balsi un attieksmi. Pasākuma rezultātā cieta viens no līdzjutēju līderiem, tiekot arestēts, vēlāk viņam laikam neļāva spēlē pret Islandi atrasties H sektorā. Vladimirs Žuks (LFF, kandidāts nupat notikušajās vēlēšanās no Saskaņas) aicināja pārtraukt šādus saukļus.

Tālāk- dienu pirms mūsu mača pret Islandi Baltkrievijā pamatīgu atbalstu Ukrainai un nosodījumu Putina slepkavnieciskajai politikai deva gan baltkrievi, gan ukraiņi savstarpējā spēlē Baltkrievijā. Risks, kuru uzņēmās gan ukraiņi, gan īpaši baltkrievu fani, nav salīdzināms ar to, kāds tas ir Latvijā, zinot, kas ir Baltkrievija, un kā tur attiecas pret lietām, kas šīs valsts caram var neiepatikties. Redzējām vēlāk, ka abas puses iznesa smagu upuri.
Lietuvā dienu pirms mūsu spēles lietuvieši iedeva kārtīgu izdziedāšanos par šo tēmu
(https://www.youtube.com/watch?v=9xkqZEfvb_Y ) mačā pret Igauniju, kas neizbrīnīja nemaz.

Lieki teikt, ka laika posmā kopš Armēnijas spēles Putina politikā nekas nav mainījies. Tā joprojām ir un paliek lielākā ģeopolitiskā sērga pasaulē, kura pavisam tieši apdraud arī mūs.

Minēto notikumu kontekstā ne brīdi nešaubījos, ka īsteni latviešu Ultras (šinī gadījumā Barona Ultras un ar tiem saistītie) parādīs kārtīgu atdevi un atbildi. Par spīti tam, ka kādu varbūt arī var „sašņorēt”, viegli pabaidīt. Reāli ņemot, neko ļoti nopietnu jau te Latvijā izdarīt nevar, jo īpaši par tādiem maigiem un nevainīgiem saukļiem kā PTN HLO. Tā ir Ultru dzīve. Vai arī es kaut ko pārprotu? Varbūt, ka Ultras- tie tomēr ir tie paši pieklājīgie plaukšķinātāji, kārtības ievērotāji, kuzmiči? Nešaubos un skaidri zinu, ka es ne tuvu nebiju vienīgais, kas gaidīja šo izaicinājumu.

Taču viss izvērtās, kā jau bieži mūslaiku latviešu sabiedrībā ierasts. „Ultras” bija ieradušies palielā skaitā, kungi melnās kapucēs, iejutušies īstenu ultru sapņu lidojumā, bezbailīgi ar fizisku spēku apkaroja dažus nabaga iedzērušus latviešu čaļus, kuri atļāvās paši uz savu galvu kaut ko uzkliegt (tai skaitā tik gaidīto PTN HLO), tādējādi traucējot elegantajai ultru horeogrāfijai un kārtībai. Tad tik atlika gaidīt, kā tad ultras šoreiz tiks galā ar savu uzdevumu. Ap 25.minūti beidzot atskanēja vārīgs PTN HLO ritmelis, kurš guva vāju atsaucību. Ļoti vāju. Paši lielie ultras pārbijušies stāvēja un nevarēja mutes pavirināt, jo „var taču aizrādīt vai apcietināt”, „mūs taču brīdināja”, „policisti taču solīja protokolu sastādīt!” un viss noklusa tā arī nesācies. Un arī neatjaunojās vairs šajā spēlē. Pārtraukumā, redz, esot teikuši, ka būs protokoli, ja bļaušot! Par ko protokoli? Nu un tad ka protokoli?

Kuzmiči, politiķi, ierēdņi, LFF atkarīgie? Kas tad tur bija tie čaļi melnajās kapucēs, kuri mīl izkarināt 14/88 fašistiskos simbolus, skaļi klaigāt „Ziga Zaga” un vicināt fīrera rociņas salūtā, staigāt ar ideoloģiskiem tetovējumiem? Par mīkstu palika? Pirms dažiem gadiem, kad te viesojās horvāti, dažs labs gan no šiem varoņiem nebaidījās skaļi kliegt „Srbija, Srbija”. Toreiz no kauna vai zemē bija jālien par tādu stulbumu un jau bija jāgaida, ka nākamjās spēlēs pret Gruziju, kuri nupat bija karojuši pret krieviem un zaudējuši Abhāziju, varbūt būs jādzird „Rosija, Rosija!”

Šoreiz neies krastā argumenti no sērijas „A ko tu pats, nāc manā vietā, pats ej uz iecirkni!”. Pirmkārt, neesmu ultra un sevi par tādu nesaucu, neesmu uzņēmies vadīt H sektorā notiekošo. Otrkārt, ir šis tas arī darīts. Neiedziļināšos sīkumos, bet tās bija spēles pret Ungāriju 2003.gadā un pret Krieviju 2005.gadā. Jāatzīst, ka arī toreiz bija daudz mīksto H sektorā, kuriem patika sevi uzskatīt par lieliem ultrām, bet beigās tādi pārbijušies zaķi vien izrādījās.

Ja jau H sektorā ir cilvēki, kurus vada Žuks, Mežeckis, Koļinko (ar viņu prokrievisko ideoloģiju) un viņiem līdzīgie, tad, piedodiet, prasti ierindas plaukšķinātāji ar latvietim neizprotamu nostāju vien esat. Un vismaz man tad tā sektora tuvumā nav ko darīt. Tādu pašu, bet varbūt pat vēl piemērotāku atmosfēru varu baudīt arī D, F, L, M vai citā sektorā.

Turklāt, par spīti lielai futbola mīlestībai un izlases atbalstam, uzskatu, ka daudz svarīgāk par futbolu dzīvē ir jautājums par to, kā mēs dzīvojam, kas mēs esam, kas ir mūsu identitāte, kā mēs varam šīs lietas ietekmēt. Futbola vide, stadions ir lieliska vieta, kur ir iespēja izpausties un līdzjutējam/fanam/ultram parādīt savu attieksmi. Ultrām- ultru veidā, faniem- fanu veidā, parastiem līdzjutējiem- parastu līdzjutēju veidā.

Bimbis

1 2 49 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2014-10-11 23:35, pirms 10 gadiem
Nost ar Huiliešiem!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-10-11 23:37, pirms 10 gadiem
Īsti nepiebraucu, kāds tieši sakars Baronam (kas ir basketbola klubs) ar LV futbola izlasi? Kāpēc vis laik tiek minēts Barons, Barons, bla bla, bet reāli jau nekāds Barons vai viņu ultrasi nepiedalās, tās tak pilnīgi atšķirīgas dimensijas.
Slēpts komentārs: Ferdinands Lieliskaisss

  +6 [+] [-]

, 2014-10-11 23:55, pirms 10 gadiem
Žuks jau tāds miera mika - murrātājs. Atjobņīsies Miša Z. (tas, kurš savulaik iestājās pret valsts valodu Latvijas izlases ģērbtuvēs) - tad gan varēs vērot sprādzienus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-10-12 00:04, pirms 10 gadiem
Domāju, ka kremļa šķidrmatainais huilis šobrīd pauzē. Tagad paies Adleras F-1 posms, tad paskatīsimies. Viss kas var notikt
Bet ja kas, tad aizkustināja youtube bojā gājušo Ukrainas karavīru sagaidīšanas kadri
Keponiem no trubas sūkātāju kohortas to neapjēgt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-12 00:16, pirms 10 gadiem
Nu H sektors vispār izskatījās tāds pārpildīts vakar, bet daudzi bija klusējoši. Bet to saukli pamanīja, uzreiz poliču skaits ap H sektoru palielinājās.

Šis ir jautri, vai Krievijā aizliegs skatīties zvaigznes?
Ukrainian Astronomers Have Named A Star...

     [+] [-]

, 2014-10-12 00:21, pirms 10 gadiem
Problēma bija tāda, ka H sektorā bija pilns ar neultrām. Kad tika mēģināts sauklis putin huilo, tad tas neguva atbalstu no pārējiem. 2,5 rindām grūti noturēt labu tempu bez pārējo atbalsta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-12 00:30, pirms 10 gadiem
krapaalis rakstīja: Problēma bija tāda, ka H sektorā bija pilns ar neultrām. Kad tika mēģināts sauklis putin huilo, tad tas neguva atbalstu no pārējiem. 2,5 rindām grūti noturēt labu tempu bez pārējo atbalsta.
Arī fakts, biļete pa 3 eiro daudzus pievelk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-10-12 00:40, pirms 10 gadiem
Gaskoins rakstīja: Rezumējums- tie Barona ''ultras'' ir prasti alkāni ar noslieci uz ārišķībām.
Tieši tā!Retais tur var uz kājām nostāvēt, bet visi lielie mutes bajāri, mīkstie!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-10-12 00:47, pirms 10 gadiem
Torins rakstīja: Rīt došos uz Īriju, tikšos ar Īrijas latviešu kopienu, runāsim par iespējām tur ieviest latviešu valodu kā otru valsts valodu.
Tu brauc uz Krieviju Robel un meklē sev patvērumu

     [+] [-]

, 2014-10-12 00:47, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Tieši tā!Retais tur var uz kājām nostāvēt, bet visi lielie mutes bajāri, mīkstie!
Parasti visi stāv un nostāv! Tie kas nevar kājās nostāvēt, parasti atrodas augšā, bet arī tie izvelk.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-12 00:47, pirms 10 gadiem
Torins rakstīja: Rīt došos uz Īriju, tikšos ar Īrijas latviešu kopienu, runāsim par iespējām tur ieviest latviešu valodu kā otru valsts valodu.

losis tur jau ir divas valsts valodas

brauc pie sava huilo, tur tevi atplestām rokām sagaidīs

     [+] [-]

, 2014-10-12 00:53, pirms 10 gadiem
Torins rakstīja: Rīt došos uz Īriju, tikšos ar Īrijas latviešu kopienu, runāsim par iespējām tur ieviest latviešu valodu kā otru valsts valodu.
Ar kuģi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-12 01:54, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Nost ar Huiliešiem!!!!!
Vispasaules sauklis, pat baltkrievi (!) lielā skaitā to skandēja.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-12 01:56, pirms 10 gadiem
Swordsman rakstīja: Vispasaules sauklis, pat baltkrievi (!) lielā skaitā to skandēja.
Sekretārs klāt

  +1 [+] [-]

, 2014-10-12 02:42, pirms 10 gadiem
Kur paliki ēbrej???

     [+] [-]

, 2014-10-12 06:53, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Sekretārs klāt
Ļoti labs joks, patiešām. Joka izdošanās pakāpi īpaši akcentē arī smaidiņu daudzums. Sevišķi liels smaidiņu daudzums parāda arī īpašu pārliecību par sevi.
Līdz tavam līmenim vēl augt un augt.

Neaizmirsti tik mīnusiņu ielikt.

     [+] [-]

, 2014-10-12 08:26, pirms 10 gadiem
Vienmēr ir patīkami lasīt tāda Eksperta, kā Bimbis, garadarbus. Konkrēti par šo ir viens komentārs un viens jautājums Bimbim.
Tātad komentārs: Tas, ka Barona tā saucamās ultras ir biksēs tecinātāji bija skaidrs jau sen. Vienīgais uz ko viņi ir spējīgi, tas ir piedzerties, piepūst balonus un aizviktie uz basi, kur var pabļaut BALONS, BALONS.
Jautājums Bimbim: Ja jau Jūs, cienītais kaunināt (tā arī jādara) tā saucamos Balonu ultras, par to, ka viņi no bailēm pietecināja visu H sektoru, tad kāpēc savā rakstā, saukli ko Jūs tā gribējāt dzirdēt, rakstāt saīsinājuma veidā? PTN HLO-wtf, vai tik Bimbis arī nav pārvērties par biksēs tecinātāju...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-12 08:51, pirms 10 gadiem
The Termoss rakstīja: Vienmēr ir patīkami lasīt tāda Eksperta, kā Bimbis, garadarbus. Konkrēti par šo ir viens komentārs un viens jautājums Bimbim.
Tātad komentārs: Tas, ka Barona tā saucamās ultras ir biksēs tecinātāji bija skaidrs jau sen. Vienīgais uz ko viņi ir spējīgi, tas ir piedzerties, piepūst balonus un aizviktie uz basi, kur var pabļaut BALONS, BALONS.
Jautājums Bimbim: Ja jau Jūs, cienītais kaunināt (tā arī jādara) tā saucamos Balonu ultras, par to, ka viņi no bailēm pietecināja visu H sektoru, tad kāpēc savā rakstā, saukli ko Jūs tā gribējāt dzirdēt, rakstāt saīsinājuma veidā? PTN HLO-wtf, vai tik Bimbis arī nav pārvērties par biksēs tecinātāju...
Vispār PTN HLO jau sen ir iegājis kā šī saukļa saīsinājums, ko ērtības labad arī izmanto (iesit kaut google) un visiem ir skaidrs, ko tas nozīmē.
Otrkārt, ne jau tieši un tikai "Putin Huilo" ir vienīgais sauklis, panaceja visas šīs lietas kontekstā. Drīzāk tas ir kļuvis par simbolu (it īpaši stadionos) nosodījumam Krievijas agresijai principā.

Man nekas nebūtu pret (varbūt pat labāk, oriģinālāk), ja Putin Huilo vietā tiktu izdomāts kaut kas cits. Piemēram, Baltkrievijā starp sektoriem notika sasaukšanās ar jau arī populāro "Slava Ukraine, Gerojam Slava.

Ja jau tik ļoti baidās no poličiem, ultras var izdomāt jaunus saukļus, pieejas, kā apstrādāt poličus, bet parādīt attieksmi un pierādīt, ka viņiem nav tik viegli aizvērt muti.

     [+] [-]

, 2014-10-12 09:16, pirms 10 gadiem
Visi šitie sektor aš kadri parādīja savu īsto seju Liepājas 2009.gada spēlē, kad spēlēja Latvijas un Krievijas U-21 izlases. Kā lietotāji domā, par ko šie skonteļi bija?
Starp citu, bimbja minētajā spēlē ar Gruziju, es pats dzirdēju, ka ašņiki gruzīnu futbolistiem ejot uz ģērbtuvēm, kliedza : rasija, rasija.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-12 10:38, pirms 10 gadiem
Bimbis ir malacis! Atklāja perfekti šo tā saukto ultru kustību šķidrumu Latvijā. Tas nenotiek pāris gados, kā to šeit Latvijā cenšas ieviest šīs kustības piekritēji. Tie ir gadu desmitos, paaudzēs audzēti, izkopti dzīves principi. Te vairāk izskatās, ka džeki ir iespaidojušies no greenstreet hooligans filmas un grib to atdarināt Latvijā. Tāds vismaz ir mans kā veterāna viedoklis. Pats esmu bijis gan Anglijā, Grieķijā, Turcijā un tas,kas tur notiek spēles stadionā, nu to nevar izstāstīt, un nav runa tikai par skaitli tribīnēs, bet to attieksmi pilnīgi var just. Lai arī šie cilvēki šķiet mežoņi ierindas skatītājam, tomēr cauri ir jūtams, ka tie patiesībā ir inteliģenti cilvēki, gudri ar savu mugurkaulu, savu nostāju pret visu, ko neviens tāpat vien neizmainīs. Tā nav tikai acu pieliešana un pabļaušana spēlē, tas ir pavisam kas cits. Tur visi pastāvēs par visiem, tur neviens, ja paliks viens pret 10 kaušļiem, nebēgs! Latvijā ja vienu sāks klapēt, tad pārējie bēgs. Varbūt kļūdos, bet es neticu šim Latvijas Ultru virzienam. Neesmu daudz gājis, bet ir sanācis kādreiz aiziet uz to pašu Baronu, uz to pašu ASK, protams, futeni, arī VEF Rīga. Ir sanācis redzēt dažādus incidentus un ir radies iespaids, ka šie Latvijas Ultras ir varoņi tikai barā. Apcelt kādu, vai iedot pleciņu var tikai ejot barā un arī tikai pret vājākajiem, pret. Nekad nebūs tā, kad kāds masīvāks, skarbāks džeks ies lekties ar sev līdzvērtīgu. Parasti noskatīs onkuļus, iereibušus tīņus utml. Ja gadīsies viens - pat vārdu nebildīs, bet varbūt pat apies ar līkumu situācijā, kur barā ejot ir varonis. Cik es saprotu, tad pasaules praksē šī ULTRU kustība ir šo cilvēku sirdīs, nevis tikai brīdī, kad atrodies drošībā starp pārējiem. Tā ārējā izkārtne stadionos ir vienkārši fantastiska pasaulē. Noteikti arī Latvijā ir atsevišķi cilvēki, kam šī lieta ir sirdī, bet tādu nav daudz. Lielākā daļa ir tikai jaunieši, kas pat nav redzējuši un palasījuši, kas tad īsti par zvēru ir tā ULTRU kustība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-12 12:08, pirms 10 gadiem
Swordsman rakstīja: Ļoti labs joks, patiešām. Joka izdošanās pakāpi īpaši akcentē arī smaidiņu daudzums. Sevišķi liels smaidiņu daudzums parāda arī īpašu pārliecību par sevi.
Līdz tavam līmenim vēl augt un augt.

Neaizmirsti tik mīnusiņu ielikt.
Kāds tev joks labā roka! Turpini pa pelniem bombīt, varbūt arī tu kādreiz tiksi pīrākā iekost

+- tas ir tavs netīrais pirksts, tāpēc neķer krenķi

     [+] [-]

, 2014-10-12 13:22, pirms 10 gadiem
Pag, kam un kādēļ bija jābūt tieši pret ungāriem 2003. gadā?

     [+] [-]

, 2014-10-12 13:51, pirms 10 gadiem
WTF? Kadaa sakara BU vainiigs ka neturpinajas dziesma sektora?

1)H sektora tika iepludinats daudz neultras kustibu cilveku ,tirgojot atklati H sektora biletes.

2) Latvijas Ultras parstavji uzsaka dziesmu (tai skaita Barons ultras,skonto,Mettas un citi) Bet 1 punkta iespaidaa neguva atbalstu

3)Par taviem pieminetiem pleguriem kuri pashi uz savu roku saka dziedat kas pagadas..tu jau to uzrakstot vien peradi ka nesaproti,ka tas ultras sektora neiet cauri..lai ari cik gruti,bet ari H sektora tiek meginata ieviesta disciplina....dziesmas sak vienigi un tikai tas saucamais sektora vaditajs (zavagjila) Turklaat tavi pieminetie sliktie BU...bija abas pusees,takaa kritika protams jauznjemas mums pashiem ar.Un kaa redzi mes meginam ar to cinities.Jo BU kadros ari nav vienozimigi viens viedoklis.gan par supoorteshanu,gan par dzershanu,gan par to ko dziedat.Un tas ir normali.

4) un es personigi piekriitu,ka jabuut stingrakai nostajai,un ari stingrakai reakcijai kaada ir shobriid pret to kas notiek no LFF puses....fanu neielaishana sektora,policistu kudishana no droshibnieka Saskanjas kandidata Žuka puses,meginajumi ietekmet ko mums dziedat,draudeshana utt.Kautkas tads protams cita valsti nebutu iedomajam.
Bet visu kopaa njemot un sasumejot,ka iisti ultras kustiba principaa nav,iznakums ir taads kaads vinsh ir.Tapec ari policija dara ko grib,ar Žuku priegshgala.

     [+] [-]

, 2014-10-12 15:15, pirms 10 gadiem
PUTIN HUILO!
https://www.youtube.com/watch?v=_KZ...

     [+] [-]

, 2014-10-12 15:19, pirms 10 gadiem
Man Horvātija ir ļoti mīļa valsts (2. mīļākā aiz LV) un man arī būtu ļoti nepatīkami dzirdēt izsaucienus "Srbija, Srbija" pret horvātiem. Lai izsauktu šādus saukļus laikam ir jābūt pilnīgi neaptēstam..
1 2 49 komentāri