Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Kreiss" atgūst Latvijas čempionu titulu pludmales futbolā

Krišs Upenieks

"Kreiss" atgūst Latvijas čempionu titulu pludmales futbolā
Foto: LFF

Noslēdzies Latvijas pludmales futbola čempionāts. Pēc divu gadu pārtraukuma zelta medaļas atkal izcīnīja Rīgas Kreiss, kas par trim punktiem apsteidza RTU/Beerhouse No1, bet trešo vietu ieguva FK TUC, tādējādi tiekot pie pirmajām valsts čempionāta medaļām komandas vēsturē.

Pirms pēdējām divām spēļu kārtām bija izveidojusies situācija, kurā uz zelta godalgām teorētiski pretendēja pat četras komandas. Tomēr lielā mērā viss atrisinājās jau priekšpēdējā, devītajā, kārtā, kurā uzvaras izcīnīja visi trīs pāru favorīti.

Tā līderi Kreiss, lai arī otrās trešdaļas sākumā nonāca iedzinējos ar 0:2, pēdējā trešdaļā spēja lauzt cīņas gaitu un ar 4:2 pieveikt “FK Zep/Forevers, RTU/Beerhouse No1 neatstāja nekādus variantus VBFK vienībai (8:1), bet FK TUC izcīnīja tik nepieciešamos trīs punktus spēlē pret pastarīžiem PFK Ludza/Grifs AG (3:1).

Līdz ar to jau pirms pēdējās kārtas bija skaidrs, ka FK TUC ir izcīnījuši pirmās medaļas komandas pastāvēšanas vēsturē, bet FK Zep/Forevers, nevar pakāpties augstāk par ceturto vietu.

Teorētiski FK TUC pēdējā kārtā varēja sniegt palīdzīgu roku RTU/Beerhouse No1, tomēr Kreiss laukumā devās apņēmības pilni un pārspēja FK TUC pārliecinoši - ar rezultātu 8:3. Līdz ar to Kreiss izcīnīja ceturto čempionu titulu, savukārt pēdējo divu gadu čempioniem RTU/Beerhouse No1 šoreiz jāsamierinās ar otro vietu. Trešie, kā jau minēts, FK TUC, kas saņēma arī fair play balvu kā turnīra korektākā vienība – tikai trīs dzeltenās kartiņas 10 spēlēs.

Uzreiz pēc pēdējiem mačiem turpat Majoru pludmalē notika apbalvošanas ceremonija, kurā medaļas un kausus saņēma trīs labākās komandas, kā arī tika godināti labākie dažādās individuālajās nominācijās:
labākais treneris: Maksims Seņs (Kreiss),
labākais vārtsargs: Kaspars Žurovs (RTU/Beerhouse No1),
rezultatīvākais spēlētājs: Sergejs Vasiļjevs (FK Zep/Forevers) – 19 vārti,
vērtīgākais spēlētājs (MVP): Aleksandrs Galkins (Kreiss).

Līdz ar to 2017. gada pludmales futbola sezona Latvijā praktiski noslēgusies, bet nākamā, kā ierasts, sāksies ar Superkausa izcīņu (visticamāk, maija nogalē), kurā sacentīsies Kreiss un Latvijas kausa finālisti FK TUC.

LATVIJAS PLUDMALES FUTBOLA ČEMPIONĀTA VĒSTURE:

GadsKomandas1. vieta2. vieta3. vieta
20078Dinamo LatVBFKTKB
20088Dinamo LatRTU FCKreiss
20095VRK/LudzaDinamo LatRTU/VBFK
20106Dinamo LatRTU FCLudza
201110Skonto FCDinamo LatKreiss
20128KreissHondaJaunais dinamietis
20138KreissSkonto FCRTU FC
20146KreissRTU FCDinamo Lat
201512RTU FCFK Zep/RSKreiss
20166Ceresit/RTUBFS Zep/ForeversKreiss
20176KreissRTU/Beerhouse No1FK TUC

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija