Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Janvārī sāksies ambiciozais bērnu futbola projekts “3pret3 Latvija”.

“3pret3 Latvija” ir trīs pret trīs formāta futbola turnīri, kuri norisināsies bērniem no sešu līdz desmit gadu vecumam. Projektu organizē biedrība “Smart Kick”, kura veido arī tādus projektus, kā “Ghetto Football”, “Skolu futbols”, kā arī ir “ISFA” jeb Starptautiskās ielu futbola asociācijas dibinātāja, kurā iesaistīti ir biedri no vairāk kā četrdesmit valstīm.

Spēles norisināsies uz makslīgajā zālienā izvietotiem laukumiem (12x7m) ar apmalēm, kas nodrošina to, ka bumba nepamet laukumu un saglabā intensitāti visas spēles garumā. Vienas komandas sastāvā drīkst spēlēt četri spēlētāji (trīs laukumā un viens rezervē). Spēle notiek uz mazajiem vārtiem (1,2x0,7m) un bez vārtsargiem. Vienas spēles laiks ir septiņas minūtes un katrai komandai tiek nodrošinātas vismaz septiņas spēles.

Trīs pret trīs formāta bērnu futbols jau ir ieviests Anglijā (3.vieta), Nīderlandē (6.vieta), Vācijā (16.vieta), Dānijā (19.vieta) un Norvēģijā (44.vieta pasaules rangā). “Ghetto Football” līderis Antons Semeņaks: ”Latvijas futbolam ir nepieciešamas straujas pārmaiņas. Mēs vēlamies savu pieredzi pielietot arī citās vecuma grupās, lai arī gados jaunākiem bērniem būtu citādāka futbola spēlēšanas pieredze. Trīs pret trīs ir labākais veids, kā, pēc iespējas īsākā laika posmā, iegūt pieredzi spēlējot sacensību vidē. Kā liecina statistika, kas ievākta valstīs, kurās jau ir ieviests šāds formāts, tieši šāds formāts bērniem sniedz lielāko pieskārienu skaitu bumbai, tādejādi uzlabojot induviduālo tehniku un spēles izjūtu, kas ir izteikta problēma Latvijas futbolā. Tomēr šīs turnīrs nav tikai par futbolu, mūsu mērķis ir ne tikai attīstīt bērnu futbola prasmes, bet padarīt katru turnīru par īpašiem svētkiem jaunajiem futbolistiem un viņu ģimenēm.”

Pirmais turnīrs norisināsies 7. janvārī, plkst. 10:00 “Rimi Olimpiskajā centrā”. Vairāk informācijas 3pret3.lv. Otrais turnīrs notiks 28. janvārī plkst. 10:00 arī “Rimi Olimpiskajā centrā”.