Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Jansonam 500 piespēles, Akmentiņam 300 vārti

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jansonam 500 piespēles, Akmentiņam 300 vārti
Jānis Jansons
Foto: Triobet/Ulbroka

Pēc svētdien notikušajām spēlēm Jānis Jansons kļuvis par otro spēlētāju Latvijas florbola vēsturē, kurš izdarījis 500 rezultatīvas piespēles. Savukārt Māris Akmentiņš izdarījis 300 precīzo metienu. Fantastiski rezultatīvu spēli nodemonstrējušais Toms Akmeņlauks pakāpies jau uz 12.vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju ailīti.

Jānis Jansons izbraukuma spēlē pret "Triobet/Ulbroka" izcēlās ar vārtu guvumu u izdarīja rezultatīvu piespēli, ar ko gan izrādījās par maz, lai pārtrauktu nu jau četru "Rockets" zaudējumu sēriju. Individuāli pieredzējušais florbolists var lepoties ar to, ka kļuvis par otro florbolistu Latvijas čempionāta vēsturē, kurš izdarījis 500 rezultatīvas piespēles. Līderis šajā rādītājā ir Atis Blinds, kuram jau 604 piespēles. Trešais šajā rādītājā ar 396 piespēlēm ir karjeru jau noslēgušais Ainārs Juškēvičs. No aktīvajiem spēlētājiem Pēteris Freimanis ar 388 piespēlēm ir ceturtais.

Savukārt FK "Bauska" uzbrucējs Māris Akmentiņš, kurš atgriezies laukumā pēc vairāku sezonu izlaišanas, komandai tik katastrofālajā spēlē pret "Lielvārde/FatPipe" (7:21), izdevās gūt savus 300.vārtus līgā. Viņš kļuvis par 20.spēlētāju, kuram padevies šāds sasniegums.

Tajā pašā laikā ar fantastisku sniegumu izcēlās Toms Akmeņlauks, savācot 14 rezultativitātes punktus. Karjerā kopumā viņam tagad jau 597 punkti, kas ir 12.visu laiku labākais rādītājs un šajā spēlē viņam izdevies pakāpties uzreiz par trim pozīcijām, apsteidzot Ģirtu Laugali, Daili Skudrīti un Mārtiņu Rajecki. Līdz 11.vietā esošajam Artim Malkavam, kurš jau kādu laiku beidzis karjeru, Akmeņlaukam pietrūkst vien deviņi rezultativitātes punkti.