Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Dāle un Zelčs kluba pēdējā sezonā uzspodrina rekordus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāle un Zelčs kluba pēdējā sezonā uzspodrina rekordus
FK Rīga spēlētājiem priekšā pārdomu brīdis. Ko tālāk?
Foto: FK Rīga

Diemžēl pagājusī sezona pēdējā izrādījās vienam no senākajiem Latvijas florbola klubiem FK "Rīga", kas neilgi pirms sezonas beigām paziņoja, ka pārtrauks darbību. Noslēdzošajā sezonā Alvis Dāle un Mārtiņš Zelčs uzspodrināja dažus kluba rekordus.

Rīdzinieki retu reizi ir cīnījušies par Latvijas čempionāta godalgām, 24 sezonu laikā tiekot pie viena sudraba un trijām bronzas medaļām, allaž esot vairāk turnīra tabulas viducī. Aizvadītajā sezonā komanda spraigi cīnījās par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, taču beigās pietrūka viens punkts, lai piedalītos play-off. Jau tad sākās runas, ka šī varētu būt pēdējā sezona klubam un runas kļuva arvien lielākas pēc zaudējuma play-out pirmajā kārtā pret FK "Bauska". Zaudējot divas cīņas arī Ķekavas komandai, rīdzinieki nonāca soļa attālumā no atvadīšanās no stiprāko līgas, bet pārspēles ar 1.līgas čempioniem nemaz neaizvadīja, tādējādi pilnīgi oficiāli izkrītot no stiprāko grupas un paziņojot, ka tiek pārtraukta kluba darbība.

Aizvadītajā sezonā kluba rezultativitātes rekordus turpināja uzlabot Alvis Dāle, kuram gan sezona beidzās priekšlaicīgi ar nepatīkamu savainojumu. Viņš sezonas laikā vēl vairāk uzlabojis kluba rekordus gūtajos punktos (no 360 uz 402), iemestajos vārtos (no 212 uz 232) un arī izdarītajās piespēlēs (no 148 uz 170). Vienu rekordu, kurš gan viņam bija jādala ar Tomu Bitmani, Dāle gan sezonas laikā zaudēja. Proti, gan Alvis gan Toms pa divām reizēm 2013./14. gada sezonā bija izcēlušies ar sešiem vārtu guvumiem vienas spēles laikā. Savukārt aizvadītajā sezonā spēlē pret "Rubeni" Kocēnu komandas bijušais florbolists Mārtiņš Zelčs pamanījās izcelties ar septiņiem precīziem metieniem.

Tāpat rīdziniekiem sezonas laikā arī viens antirekords. Proti, 23. marta spēlē pret "Ķekavu" spēles trešā trešdaļa tika zaudēta ar 0:7 (visa spēle ar 5:9) un šis ir atkārtoti sliktākais noslēdzošais spēles posms mača izskaņā. Divas reizes trešajā periodā ar septiņu vārtu deficītu zaudēts RTU komandai (2013. un 2015. gadā), bet pa reizei arī Cēsu "Lekrings" (2006. gadā) un "Lielvārdei" (2015. gadā).

Aptaujājot lielāko daļu FK "Rīga" florbolistus, nav īstas skaidrības par spēlētāju turpmākajām karjerām, jo lielākā daļa līdz galam nav pieņēmusi lēmumu. Kuluāros tiek runāts par dažu spēlētāju pārcelšanos uz Ulbroku vai Ķekavu. Iespējams, notiek apvienošanās ar nu jau vienīgo palikušo galvaspilsētas klubu virslīgā "Rockets", bet varbūt pēc pastiprinājuma lūkos "RSU/Babīte", ja tiks nolemts debitēt valsts spēcīgākajā līgā.

Citu komandu apskati:
"FK Bauska" savā neveiksmīgajā sezonā labojusi vairākus antirekordus un ir ar neskaidru nākotni

"Talsi/Irlava" mērķis nākamajā sezonā – Arēna Rīga

Kur spēlēs lielākā daļa FK Rīga nu jau bijušo florbolistu

  • 6

  • 22

  • 9

  • 22

  • 7


     [+] [-]

, 2017-06-28 12:27, pirms 7 gadiem
Dāle, nāc uz Rubeni.