Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Lielvārdē fināls pirms fināla

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Lielvārdē fināls pirms fināla
Šodien spēlētāji nežēlos ne sevi ne pretinieku, lai tiktu finālā
Foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgā vīriešiem šajā sezonā atlikušas vien trīs spēles un visas ir ar augstu pievienoto vērtību. Šovakar 20:00 Lielvārdē sāksies izšķirošā septītā pusfināla spēle starp vietējo "Lielvārde/FatPipe" un Stalbes "Pārgauju". Maču tiešraidē būs iespējams vērot arī Sportacentrs TV.

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadītas pusfinālu piektās un sestās spēles. Ja "Triobet/Ulbroka" uzvarēja abos vakaros, tādējādi savā sērijā ar rezultātu 4:2 pieveicot "FBK Valmiera", pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē iekļūstot finālā un priekšlaicīgi nodrošinot kā minimums sudraba medaļas, tad pašreizējie valsts čempioni "Lielvārde/FatPipe" un Stalbes "Pārgauja", kas tikt tālu aizspēlējušies pirmo reizi vēsturē, atkal uzvaras dalīja uz pusēm, līdz ar to rezultāts sērijā joprojām neizšķirts 3:3. Tas nozīmē, ka visu izšķirs viena vienīga spēle Lielvārdē.

Sērijas piektajā mačā Lielvārdē spēles lielāko daļu vadībā atradās Stalbes komanda, taču izcīnīt tik ļoti vērtīgo uzvaru pretinieku laukumā neizdevās. Mača izskaņā tieši viņiem nācās glābties no zaudējuma, ko arī izdevās paveikt, bet papildlaikā Toms Akmeņlauks nodrošināja uzvaru laukuma saimniekiem, vienlaikus ļaujot komandai nonākt vienas uzvaras attālumā no kārtējā fināla.

Dienu vēlāk Kocēnos tika izspēlēts sērijas sestais mačs, kuru atkal labāk sāka "Pārgauja", taču otrajā periodā Lielvārdes komanda divas reizes realizēja skaitlisko vairākumu, vienu reizi pamanījās izcelties arī skaitliskajā mazākumā, iekrājot pat 5:3 pārsvaru. Taču "Pārgauja" turpināja demonstrēt raksturu, spējot atspēlēties arī no tik šķietami kritiskas situācijas, divus vārtus trešajā periodā (un četrus visā spēlē) gūstot Laurim Ābolam. Turklāt Ingus Laiviņš astoņas minūtes pirms mača beigām nerealizēja soda metienu. Sekoja papildlaiks otro dienu pēc kārtas, kura laikā Lielvārdes florbolisti nopelnīja divu minūšu noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, bet nominālie mājinieki šo epizodi nespēja pārvērst uzvarā.

Cīņas likteni vajadzēja izšķirt pēcspēles metienu sērijai, kurā lieliski darbojās abu komandu vārtsargi. Interesanti, ka diezgan daudzi "bullīši" tika izpildīti, cenšoties gūt vārtus ar precizitāti, nevis mēģinot ar māņkustībām "izraustīt" vārtsargu, lai mestu tukšos vārtos. Atrisinājums nāca vien 18. pēcspēles metiena izpildīšanas brīdī, kad pieredzējušais Ronalds Arājs tomēr dabūja bumbiņu garām Jānim Bramanim, nodrošinot "Pārgaujai" uzvaru ar 6:5, tādējādi pagarinot šo sēriju līdz maksimālajām septiņām spēlēm.

Līdz ar to Stalbes komanda, kas trīs sezonas pēc kārtas bija spiesta palikt bez izslēgšanas spēļu turnīra, paliekot ārpus labāko astotnieka, šosezon play-off atmosfēru varēs izbaudīt pēc maksimāli iespējami garākā scenārija, aizvadot septiņas spēles ceturtdaļfinālā (ar atrisinājumu papildlaika pēdējā sekundē) un priekšā gaidāma arī septītā spēle (un atkal viesos) pusfinālā pret "Lielvārde/FatPipe". Turklāt, neatkarīgi no spēles rezultāta, nodrošināta spēlēšana arī 8. aprīlī Arēnā Rīga. Tas nozīmē, ka komanda 43 dienās būs aizvadījusi 15 spēles jeb vidēji dodas laukumā biežāk kā ik pēc trim dienām...

Gvido Lauga ar 29 (13+16) punktiem ir izslēgšanas spēļu turnīra rezultatīvākais spēlētājs, bet tikai par diviem atpaliek pretinieku līderis Toms Akmeņlauks, kuram 27 (11+16) punkti. Pēdējo maču spilgti aizvadīja Lauris Ābols, kuram nu jau 25 (13+12) punkti un viņš play-off turnīrā ir trešais naskākais punktu guvējs. Vārtsargu rangā ar identiskiem 86.67% atvairītiem metieniem pirmo vietu dala abi "Lielvārde/FatPipe" vārtu vīri Jānis Bramanis un Jānis Salcevičs. Bramanis gan spēlējis ievērojami lielāku minūšu skaitu, pašlaik esot kļuvis par komandas pirmo opciju par vietu vārtos. Savukārt Renārs Arājs ticis galā ar 84.37%, esot piektais labākais, atpaliekot no Roberta Trepša un Agra Rogaiņa.

Šīs spēles uzvarētājs 8. aprīlī Arēnā Rīga pulksten 19:45 dosies laukumā lai cīnītos par zelta medaļām ar "Triobet/Ulbroka". Savukārt zaudētājiem pulksten 16:30 turpat Arēnā gaidāma spēle par bronzas medaļām pret "FBK Valmiera".

Kura komanda iekļūst Elvi florbola līgas finālā?

  • 41

  • 55