Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Bijušais junioru izlases vārtsargs Plūdums spēlēs Cēsīs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bijušais junioru izlases vārtsargs Plūdums spēlēs Cēsīs
Markuss Plūdums
Foto: Floorball.lv

Kādreizējais Latvijas U-19 izlases un "Talsi/Irlava" komandas vārtsargs Markuss Plūdums karjeru turpinās Cēsu "Lekrings" kluba sistēmā, apstiprinājis pats florbolists.

1997.gadā dzimušais vārtsargs 2015.gadā pārstāvēja Latvijas U-19 izlasi pasaules junioru čempionātā Zviedrijas pilsētā Helsingborgā, kur mūsu juniori izcīnīja septīto vietu, izšķirošajā mačā par vietas saglabāšanu A divīzijā ar rezultātu 5:3 pieveicot norvēģus. Plūdums ar 79.01% atvairīto metienu sasniedza desmito labāko rādītāju starp visiem turnīra vārtsargiem, viņa kolēģim vārtos Kristiānam Ķīlim atzīmējoties ar 70.45% atvairīto metienu.

Latvijas pieaugušo čempionātā Plūdums debitēja 2012./13.gada sezonā aizvadot divas spēles "Talsi/Vika wood" rindās Latvijas čempionāta 2.līgā. Savukārt Virslīgā florbolists sāka spēlēt nākamajā gadā, kad bija "Talsi/Triobet" nomināli pirmais vārtsargs, spēles laiku joprojām dalot ar Ķīli. Individuāli veiksmīgākā sezona vārtsargam bija iepriekšējā, kad viņš bija izteikts pirmais vārtsargs "Talsi/Krauzers" vārtos, tiekot galā ar 82.14% pretinieku metienu.

Pašlaik spēlētājam tiek kārtota īres pāreja uz Cēsu "Lekrings". Pats florbolists atzinis, ka šīs pārmaiņas saistītas ar mācībām: "No janvāra man mācības sāksies Cēsīs, kā rezultātā uz mājām tieku ļoti reti, bet mācības ar treniņiem Talsos ir pilnīgi nereāli. Tādēļ painteresējos par iespēju trenēties Cēsīs un šā kluba vadība piekrita dot man tādu iespēju," sarunā ar Sportacentrs.com atzina pats vārtsargs.

Līdz ar to abi iepriekšējā pasaules junioru čempionāta Latvijas izlases vārtsargi atstājuši Talsu klubu, jo Kristiāns Ķīlis pēc uzspēlēšanas Somijas 2.divīzijā, šīs sezonas gaitā pievienojies Liepājas "Kuršiem".

Cēsu "Lekrings" rindās šosezon izteikts pirmais numurs vārtos ir Normunds Krūmiņš, kura dubliera funkcijas pildījis Kristaps Lazdiņš. Pavisam nesen komandas sastāvam pieteikts arī 15 gadus jaunais Ričards Stivriņš, kurš šosezon aizvadījis deviņas spēles 1.līgas turnīrā, kā arī sargājis "CPSS/Lekrings" vārtus jaunatnes čempionāta U-16 vecuma grupā.

     [+] [-]

, 2016-12-20 16:32, pirms 7 gadiem
Nu lai Tev patiesi veicas ,Markuss,,gan jau spēsi apvienot mācības ar treniņiem! Ar Tavu cīņas sparu un apņēmību tas ir paveicams!