Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Elvi līgā cīņa par uzvaru regulārajā sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Elvi līgā cīņa par uzvaru regulārajā sezonā
Pie Brīvības pieminekļa labākie bija Gints Klēģers un Juris Gribusts
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar savā laukumā cīnīsies divas komandas, kas kā vienīgās turpina pretendēt uz uzvaru regulārajā sezonā, "Lielvārde/FatPipe" komandai uzņemot "Triobet/Ulbroka" komandu. Abu komandu pirmā savstarpējā spēle sezonas atklāšanā pie Brīvības pieminekļa bija īsts šovs un ko līdzīgu varam gaidīt arī šoreiz.

"Kurši" – "Talsi/Irlava"
Pulksten 17:00 Liepājā
Abas Kurzemes komandas vakar cieta neveiksmes, liepājniekiem viesos ar 2:7 atzīstot "Lielvārde/FatPipe" pārākumu, kamēr "Talsi/Irlava" mājas spēlē ar 3:7 piekāpās Cēsu "Lekrings". Šie zaudējumi situāciju turnīra tabulā abām komandām neuzlaboja, jo liepājnieki ar 21 punktu 19 spēlēs joprojām paliek astotajā vietā, taču tikpat punktu ir arī devītajai labākajai komandai. Talsinieki iekrājuši 15 punktus un atlikušajās trijās kārtās viņiem jāatspēlē sešu punktu deficīts, kas būs grūts uzdevums. Zaudējums šodienas spēlē pilnīgi noteikti liktu kārtējo sezonu pēc kārtas palikt bez izšķirošajām spēlēm.

Liepājnieki joprojām spēlē ar ļoti ierobežotiem resursiem, līdz ar to viņu atrašanās astotajā vietā, par kuru tik izmisīgi cīnās vairākas komandas, uzskatāms par lielisku rādītāju. Lielvārdē par labāko atzina Kārli Pupilu, kuram viens vārtu guvums. Talsiniekiem mačā pret Cēsu "Lekrings" divus punktus nopelnīja Pēteris Freimanis, bet par labāko atzina Armandu Budreiku.

Abu komandu pirmā savstarpējā spēle tika izspēlēta Irlavā, pirmajā trešdaļā katrai no komandām gūstot pa trim vārtiem, bet otrajā periodā "Kurši" veica izšķirošo izrāvienu, panākot triju vārtu pārsvaru, ko līdz spēles beigu sirēnai tikai nostiprināja, izcīnot panākumu ar rezultātu 10:5. Uzvarēājiem pa četriem punktiem nopelnīja Ingars Jansons un Kaspars Klamers, bet par labāko atzina triju vārtu autoru Mihailu Kostusevu, kurš jau ilgāku laiku nav devies laukumā savainojuma dēļ. Laukuma saimniekiem pa diviem vārtiem guva Krišs Treimanis un Mareks Stančiks, bet par labāko nosauca Ričardu Riekstiņu, kurš palika bez punktu guvumiem.

"FBK Valmiera" – FK "Bauska"
Pulksten 17:00 Valmierā
Valmierieši aizvakar piedzīvoja sāpīgu 6:7 neveiksmi viesos pret FK "Rīga", tādējādi sabojājot savas izredzes pacīnīties par trešo vietu turnīra tabulā, jo tagad komanda atrodas triju punktu attālumā no Cēsu "Lekrings", ieņemot ceturto vietu ar 37 izcīnītajiem punktiem 20 spēlēs. Turklāt tikai viena punkta attālumā atrodas "Rubene", ar kuru valmierieši tiksies regulārās sezonas pēdējā kārtā. Rīgā pa trim punktiem valmieriešiem nopelnīja Mārtiņš Broks un Gatis Liepiņš, bet par labāko atzina divus vārtus guvušo spēlējošo treneri Aigaru Belasovu.

Baušķenieki vakar aizvadīja cīņu savā laukumā pret "Ķekavu", piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 6:7, paliekot pēdējā vietā turnīra tabulā un zaudējot jebkādas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēļu turnīram. Turklāt atpalicība no tuvākajiem konkurentiem "Talsi/Irlava" atpaliek divus punktus, līdz ar to būs nepieciešams pielikt nopietnas pūles, lai nepaliktu pēdējā vietā, kas draudētu ar izkrišanu no virslīgas. Mačā pret "Ķekavu" ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās kluba rezultatīvākais florbolists Toms Niedre, bet par labāko atzina Jāni Akmentiņu, kuram viena rezultatīva piespēle.

Valmierieši Bauskā viesojās nākamajā dienā pēc valsts svētkiem, 19.novembrō, izcīnot graujošu panākumu ar rezultātu 12:3, Mārtiņam Brokam gūstot divus vārtus un izdarot divas piespēles, bet labākā spēlētāja balvu nopelnīja Agris Rogainis, kuram 27 atvairīti metieni. Bauskas klubā grūti bija atrast kādu spēlētāju ko izcelt, bet labākais bija Jānis Akmentiņš, kuram viena rezultatīva piespēle.

"Lekrings" – FK "Rīga"
Pulksten 17:00 Cēsīs
Cēsu komanda vakar aizvadīja pēdējo izbraukumu, pārvedot mājās 7:3 uzvaru no Talsiem, kas ļāva izvirzīties trešajā vietā turnīra tabulā. Atlikušajās divās cīņās komandai jāspēlē savā laukumā un, uzvarot abās, trešo vietu viņiem neviens neatņems. Talsos vietu vārtos ieņēma nomināli trešais vārtsargs Kristaps Lazdiņš, tiekot galā ar 23 pretinieku metieniem, bet par labāko atzina Arti Savinu, kuram viens vārtu guvums.

FK "Rīga" klubam šī spēle ir daudz nozīmīgāka, jo viņi divas kārtas pirms turnīra noslēguma var palikt ārpus labāko astotnieka. Pēdējo reizi tas noticis 2012./13.gada sezonā, kad komanda spēlēja Latvijas čempionāta 1.līgā, jo pāris sezonas iepriekš bija piedzīvojuši finanšu krīzi, atsākot ceļu uz stiprāko grupu no pašas apakšas. Rīdzinieku izredzes būtu vēl bēdīgākas, ja nebūtu izcīnīta uzvara pēdējā mājas spēlē, taču valmieriešus izdevās uzvarēt ar 7:6, labākā spēlētāja balvu nopelnot Alvim Dālem, kuram viena rezultatīva piespēle. Jāpiezīmē, ka nākamajā nedēļas nogalē komanda aizvadīs pēdējo regulārā turnīra spēli, cīnoties Liepājā ar vietējiem "Kuršiem", kuriem pašlaik ir tikpat punktu un ļoti iespējams, tieši tajā mačā izšķirsies, kura komanda paliks "ārpus borta".

Lai gan rīdzinieki pret "Lekringu" pēdējo gadu laikā cīnījušies visnotaļ atzīstami, šoreiz savā laukumā nācās piedzīvot šķietami smagu zaudējumu ar rezultātu 3:8. Tiesa, pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet pēdējā periodā cēsnieki guva piecus bezatbildes vārtus. Cēsniekiem tajā spēlē labākais ar diviem vārtu guvumiem bija Savins, bet mājiniekiem par labāko tika nosaukts Oskars Sidra, kurš otrā perioda izskaņā realizēja skaitlisko vairākumu, tobrīd panākot 3:2 vadību.

"Ķekava" – "Rubene"
Pulksten 19:00 Ķekavā
Ķekavas florbolisti izcīnījuši uzvaras divās pēdējās spēlēs, tādējādi turpinot spēkoties par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Pašlaik komandas rēķinā ir 20 punkti jeb tikai par vienu mazāk kā astotajā vietā esošajiem Liepājas "Kuršiem". Vakar tika pārvesta 7:6 uzvara no Bauskas, Edgaram Jemeļjanovam tiekot galā ar 28 no 34 pretinieku metieniem, bet Klāvam Jansonam izdarot trīs precīzus metienus. Tagad priekšā mačs pret "Rubeni", pret kuru ķekavieši allaž spēlējuši gana atzīstami. Tiesa, arī Kocēnu komandai ir par ko cīnīties, jo pašlaik viņi atrodas piektajā vietā tabulā, tikai par punktu atpaliekot no valmieriešiem. Bet, kā zināms, ceturtā vieta dod sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā.

"Rubene" pēdējo spēli aizvadīja pirms divām dienām, kad pārveda 6:5 uzvaru no Stalbes, kas gandrīz ļāva nodrošināt piekto vietu turnīra tabulā. Trīs punktus tajā spēlē nopelnīja Ingars Matisons, bet Renārs Jēkabsons jau ne pirmo reizi sezonā nopelnīja mača labākā spēlētāja balvu savā debijas sezonā, izceļoties ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli.

Spēlējot savstarpējo spēli Kocēnos, "Rubene" līdz spēles vidum iekrāja 6:1 vadību, taču viesi pamazām tuvojās, spēles izskaņā Ingaram Labsvārdam ļaujot pietuvināt savu komandu līdz 8:10, kas gan pie punktiem neļāva tikt. Toreiz mājiniekiem ar hat-trick izcēlās Atis Stepāns, saņemot labākā spēlētāja balvu, bet viesiem labākais bija Matīss Jansons, kuram divi vārti un trīs piespēles.

"Lielvārde/FatPipe" – "Triobet/Ulbroka"
Pulksten 19:00 Lielvārdē un Sportacentrs.com
Neapšaubāmi dienas un, visticamāk, atlikušās regulārās sezonas centrālā spēle, kurā savā starpā sacentīsies abas regulārās sezonas līderes, kuras jau nodrošinājušas pirmās divas vietas, bet starp abiem klubiem ir divi punkti. Pašlaik labākā situācijā ir "Triobet/Ulbroka" komanda, taču šoreiz jāspēlē viesos, turklāt klubs vēl ne reizi nav reāli spēkojies par uzvaru regulārajā čempionātā, līdz ar to būs interesanti vērot kā komanda izturēs psiholoģiski.

"Lielvārde/FatPipe" vakar izcīnīja 7:2 uzvaru pār liepājniekiem, ar hat-trick izceļoties čempionāta rezultatīvākajam spēlētājam Tomam Akmeņlaukam, bet par labāko tika atzīts vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 16 no 18 pretinieku metieniem. Krietni rezultatīvākā spēlē pie panākuma vakar tika arī tabulas līderi, kas jau pēc pirmā perioda bija panākuši 6:0 vadību pār "Rockets", turpinājumā nedodot pretiniekiem variantus atspēlēties, lai gan otrā perioda vidū triju minūšu laikā tika zaudēti trīs vārti. Kopumā uzvara tika izcīnīta ar 13:7, labākā spēlētāja balvu saņemot kluba rezultatīvākajam spēlētājam Kristeram Eglītim, kuram divi vārti un viena rezultatīva piespēle.

Atgādināsim, ka abu komandu pirmā savstarpējā spēle bija pašā sezonas atklāšanā pie Brīvības pieminekļa zem klajas debess, kad ulbrokieši mača izskaņā atspēlēja triju vārtu deficītu, bet Gints Klēģers ar precīzu pēdējā metienā 8:7 uzvaru tomēr nodrošināja pašreizējiem čempioniem. Klēģers kopumā guva divus vārtus, saņemot labākā spēlētāja balvu, bet nominālajiem mājiniekiem par labāko nosauca Juri Gribustu, kuram vārti un divas piespēles.

"Rockets" – "Pārgauja"
Pulksten 20:00 O.Kalpaka psk. Rīgā
"Raķetes" pašlaik turnīra tabulā atrodas šķietami drošajā septītajā vietā, taču komandas sniegums nav sevišķi stabils. Ņemot vērā, ka pēdējā spēļu kārtā būs grūti tikt pie punktiem mačā ar "Lielvārde/FatPipe", spēlē pret Stalbes klubu būtu nepieciešams tikt pie kāda punkta, lai astotnieks neizslīd no rokām. Mačā pret turnīra tabulas līderiem spēles sākums bija pagalam neveiksmīgs (0:6), līdz ar to arī neizdevās atspēlēties. Pa trim punktiem savāca Mārtiņš Brigmanis un Henrijs Uzraugs, bet labākā spēlētāja balvu saņēma jaunais Artūrs Jansons. Stalbes klubam vēl ir teorētiskas izredzes pakāpties augstāk par piekto vietu, taču viņiem šīs iespējas pabojāja 5:6 zaudējums "Rubenei". Nelīdzēja arī lieliskais Gvido Laugas sniegums, kuram trīs vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles.

Lauga bija gana rezultatīvs arī spēlē pret savu bijušo kubu pirmajā savstarpējā spēlē, gūstot divus vārtus un izdarot vienu piespēli, bet par labāko 9:6 uzvarā tika atzīts Kristiāns Miezītis, kuram viens vārtu guvums. "Rockets" komandā Miķelis Dravnieks guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli, bet par labāko nosauca Aivi Hammeru, kuram vieni vārti un viena piespēle.