Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"RTU/Inspecta" pārbrauc pāri "Lielvārdei"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" pārbrauc pāri "Lielvārdei"
Ainārs Juškēvičs (no kresās) un Atis Blinds
Foto: Ritvars Raits

Šīsdienas pēdējā Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas spēlē čempioni "RTU/Inspecta" viesojās pie "Lielvārdes" florbolistiem. Lai arī uz mājinieku panākumu šajā mačā grūti bija cerēt, zaudējums, ko piedzīvoja lielvārdieši, bija smagākais šajā sezonā – 5:16. Uzvarētāju labā astoņus rezultativitātes punktus guva Ainārs Juškēvičs.

Rīdzinieki sāka vareni, nepilnās desmit minūtēs panākot jau 4:0. "Lielvārdes" treneru korpuss (bez Ata Blinda, kurš spēlēja "RTU/Inspecta" rindās) pieņēma lēmumu veikt vārtsargu maiņu, laukumā sūtot 17 gadus veco Mārtiņu Medni, kuram tā bija debija Virslīgā. Mednis sausā noturējās nedaudz vairāk kā sešas minūtes, kuru laikā mājinieki vienus vārdus pat atguva (1:4). Pēc tam gan viņa debija pārvērtās īstās ugunskristībās – pēc pirmā perioda 2:8, pēc otrā – 3:12, bet, skanot finālsvilpei – 5:16. Toties jāatzīmē, ka jau savā debijas mačā jaunais vārtsargs pamanījās izcelties pat ar divām rezultatīvām piespēlēm, kas tāda līmeņa spēlēs gadās ārkārtīgi reti. Viesu rindās rezultatīvākais šoreiz bija komandas kapteinis Ainārs Juškēvičs, kura kontā pieci goli un trīs rezultatīvas piespēles. Par pieciem punktiem savāca Andrejs Cvetkovs un Atis Blinds. Par labāko spēlētāju "RTU/Inspecta" sastāvā tika atzīts vārtsargs Andis Blinds, bet mājinieku komandā - uzbrucējs Artis Savins.

Atis Blinds, kurš ir "RTU/Inspecta" uzbrucējs un "Lielvārdes" galvenais treneris vienā personā, uzreiz pēc spēles sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka būtu gribējis, lai viņa audzēkņi izrāda čempioniem lielāku pretestību, nevis zaudē ar tik graujošu rezultātu. Vismaz pirmā apļa spēlē, kas notika Rīgā, lielvārdieši cīnījušies ļoti labi. Arī šodienas mačā pirmās piecas minūtes viss it kā bijis normāli, bet pēc trešā ielaistā gola "Lielvārdei" zudusi spēles disciplīna. Pārāk brīvi mājinieki ļāva saviem pretiniekiem spēlēt caur centru - tur arī tie visi goli "sakrituši". Otra lieta - pārāk bieži lielvārdieši saviem pretiniekiem piekāpās divcīņās. Protams, "Lielvārde" tagad atrodas tādā kā "bedrē", bet nekas traks nav noticis - galvenais, lai komanda būtu gatava izslēgšanas spēlēm.

Par "RTU/Inspecta" Blinds pastāstīja, ka arī komanda, kurā viņš spēlē, vēl nebūt nav sasnieguši savu labāko formu. Viņš uzskata, ka pēc garajām brīvdienām "RTU/Inspecta" vēl tā pa īstam nav saņēmusies. Šodien bijušas arī veiksmes - kā pretinieks ļāva, tā arī spēlēja...

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 9. janvāris

"Lielvārde" – "RTU/Inspecta" 5:16 (2:8, 1:4, 2:4)

Metienu attiecība:
22:45 (4:13, 9:18, 9:14)
Rezultatīvākie:
"RTU/Inspecta" – Ainārs Juškēvičs 8 (5+3), Atis Blinds 5 (3+2), Andrejs Cvetkovs 5 (2+3), Ivo Preiss 3 (3+0), Lauris Vidzis 2 (2+0), Edžus Bunka 2 (0+2).
"Lielvārde" – Akmeņlauks 3 (3+0), Mārtiņš Mednis 2 (0+2).

Šodien jau notikušajās vīriešu Virslīgas spēlēs Ulbrokieši pārliecinoši izrēķinājās ar "Kuršiem", Pastarīšu derbijā uzvarēja "Latgranula/Līgatne", SK "Pārgauja" Jogevā pārtrauca igauņu uzvaru sēriju, Talsenieki salauza "Rubenes" pretestību un "Ķekava" izrāva uzvaru Cēsīs,
bet sieviešu Virslīgas spēlēs Māsas Bankavas nodrošināja uzvaru "Rubenei" un "Valmiera/BSS" ar pusotru maiņu pieveica "Ķekavas novadu".

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  -1 [+] [-]

, 2011-01-09 23:20, pirms 13 gadiem
Blinds taču trenē Lielvārdi , tur vis skaidrs kapēc tads rezultāts

  +1 [+] [-]

, 2011-01-09 23:28, pirms 13 gadiem
Mednis ir tā kā 93. gads, 16 vairs viņam nevar būt.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-09 23:31, pirms 13 gadiem
Floorball.lv rakstīts, ka vārtos stāvēja Igons!

  +2 [+] [-]

, 2011-01-09 23:33, pirms 13 gadiem
shausmas rakstīja: Mednis ir tā kā 93. gads, 16 vairs viņam nevar būt.
Jā, paldies - gandrīz 18. Ātrumā aizmirsu, ka jau 2011. gads...

  +1 [+] [-]

, 2011-01-10 00:07, pirms 13 gadiem
scmn rakstīja: Floorball.lv rakstīts, ka vārtos stāvēja Igons!
Nevajag ticēt visam, kas rakstīts floorball.lv
Stāvēja Mārtiņš, bet liekas, ka viņš nebija protokolā tāpēc piespēles ierakstītas Igoram un viss pārējais arī.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-11 12:25, pirms 13 gadiem
Atis Blinds, kurš ir "RTU/Inspecta" uzbrucējs un "Lielvārdes" galvenais treneris vienā personā

Tāds tikai Latvijā ir iespējams. Un tā ir Latvijas Florbola virslīga.
Diez, kā gan viņš koriģēja Lielvārdi uz rezervistu soliņa? Pārtraukumos starp maiņām gāja pie Lielvārdes vai tomēr uz RTU soliņu, un tad ar žestu palīdzību koriģēja kam , kurā brīdī iet laikumā, un kādu taktiku konkrētā brīdī izvēlēties? Un kur paliek interešu konflikts?
Bet nu, tas tā, kādi gan interešu konflikti? Ja jau spēlēs, kā spēlētājiem ir atļauts piedalīties pat tiesnešiem, par ko gan te tālāk runāt?
Pareizākais virsraksts rakstam būtu: " Atis Blinds izčakarē savu komandu." Vienīgais, iespējams, ka Lielvārdei tas patīk, būt izčakarētiem.