Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Rīgas derbijs un "Bauskas" mēģinājums atgūties

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rīgas derbijs un "Bauskas" mēģinājums atgūties
Aivis Hammers izmanto kapteinim dotās iespējas
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šodien paredzētas divas cīņas. Viena no tām varētu būt sevišķi interesanta, jo savā starpā sacentīsies abas galvaspilsētas komandas. Otrajā mačā "Bauska" centīsies pārtraukt neveiksmju sēriju, cīnoties ar "Rubeni".

"Rockets" – FK "Rīga"
Pulksten 17:00 O.Kalpaka pamatskola
Turnīra tabulā augstāk pašlaik atrodas "Rockets" komanda, kas 11 spēlēs savākuši 19 punktus, kas rīdziniekiem ļauj atrasties piektajā vietā turnīra tabulā. Tikmēr FK "Rīga" savākuši 12 punktus, aizvadot par vienu cīņu mazāk, turnīra tabulā pašlaik ieņemot vien desmito vietu, par diviem punktiem atpaliekot no izslēgšanas turnīra zonas. Tomēr komandu sniegums pēdējos mačos nav bijis iepriecinošs un, kas interesanti, abas komandas ir mainījušas galvenos trenerus šīs sezonas gaitā.

"Rockets" komandas vadību uzņēmies Imants Lastovskis, ar kuru priekšgalā "Rockets" aizvadīja divus ļoti pārliecinošus periodus izbraukuma spēlē Cēsīs, taču trešajā periodā neprata nosargāt solīdo pārsvaru, maču noslēdzot ar zaudējumu pēcspēles metienu sērijā. Tas komandai bija jau piektais klupiens pēc kārtas, kā rezultātā komanda no pirmās vietas atkāpusies jau līdz piektajai pozīcijai, turklāt tagad tuvāk jau ir sestā vieta, nevis labāko kvartets. Cēsīs spilgti sevi parādīja Henrijs Uzraugs (2+1) un divus periodus vārtos \oti pārliecinoši darbojās Indriķis Siliņš. Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī izvirzījies Edijs Hammers (9+10), kurš ticis garām spēlējošajam trenerim Jānim Jansonam (6+13), kurš Cēsīs mačā nepiedalījās un arī turpmākā viņa spēlēšana ir zem jautājuma zīmes. Trešais rezultatīvākais ar 16 (9+7) punktiem ir Mārtiņš Lapsiņš.

FK "Rīga" piedzīvojuši neveiksmes pēdējās divās spēlēs, kā arī trijos no pēdējiem četriem mačiem. Sevišķi smagi komandai klājās pēdējā cīņā viesos pret "Triobet/Ulbroka" (2:9), abus vārtus gūstot Alvim Dālem. Bez vārtu guvumiem palika komandas šīs sezonas līderis Mārtiņš Zelčs (26+6), par kuru baumoja, ka esot bijusi iespēja florbolistam doties atrādīties uz kādu Zviedrijas klubu. Dāle ar 29 (14+15) punktiem pamazām tuvojas savam cīņu biedram, bet trešais vilcējs ir Lauris Zaicevs (3+14). Interesanti, ka spēlētāju pieteikumā atkal parādījies Jāņa Peiča vārds, kurš pēdējās sezonās bija kluba galvenais treneris. Pērn dažas cīņas Peičs centās apvienot spēlēšanu un trenēšanu, saprotot, ka to ir grūti paveikt. Pēc tam, kad pēc septītās spēļu kārtas Peičs atstāja trenera krēslu, iespējams, bijušais Latvijas izlases florbolists varētu atkal ņemt nūju rokās.

FK "Bauska" – "Rubene"
Pulksten 18:00 Bauskā
Arī "Bauska" sezonas gaitā jau pamanījusies veikt treneru maiņu, kas gan punktu izteiksmē pašlaik vēlamo rezultātu nav devusi, jo Agra Grandovska vadībā zaudēts visos trijos mačos. Kopumā neveiksmju sērija ievilkusies jau piecu spēļu garumā. Līdz ar to baušķenieki ar izcīnītajiem astoņiem punktiem 12 spēlēs atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā. No tabulas viedokļa tracis nav jāceļ, jo viena uzvara ne vien ļautu atstāt pēdējo ailīti, bet arī ar pilnu spēku ļautu atgriezties cīņā par vietu astotniekā. To, ka komanda var, pierādīja pēdējā cīņa mājās pret "Triobet/Ulbroka", kad vēl 47.minūtē rezultāts bija neizšķirts (2:2), taču divi ielaistie vārti neļāva parūpēties par pārsteigumu. Problēla ir tā, ka 28 no komandas 64 vārtiem guvuši divi spēlētāji – Toms Niedre (17+9) un Pēteris Zeltiņš (11+11), no pārējiem nesagaidot vajadzīgo pienesumu. Trešais ir Ģirts Laugalis (2+12), kurš gan sevi turpina apliecināt kā ļoti vērtīgu savas komandas spēlētāju, jo iepriekš pieminētajā cīņā tieši viņš asistēja abos vārtu guvumos.

"Rubenes" komandu gadu mijā pametis viens no līderiem Ritvars Bērziņš, kurš pārcēlies uz Norvēģijas Elites līgu. Bērziņš jau sezonas gaitā bija izlaidis vairākas spēles, kad devās uzspēlēt uz Angliju un viņa iztrūkums bija manāms. Tagad kļuvis skaidrs, ka sezonas gaitā būs jāiztiek bez Bērziņa palīdzības. Tabulā "Rubene" ar 15 punktiem 12 spēlēs atrodas septītajā vietā. "Rubene" pēdējā cīņā ar 6:7 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Cēsīs, mača izskaņā izlaižot divu vārtu pārsvaru. Pirms tam komandai bija sešu neveiksmju sērija, kas liedz atrasties augstākā vietā turnīra tabulā. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 20 (9+11) punktiem ir Ārnijs Kuratņiks, kuram ar 19 (8+11) seko Atis Stepāns. Ņemot vērā, ka Bērziņš ir prom, tad trešais labākais punktu vācējs pašlaik ir Ingars Matisons, kuram 13 (8+5) punkti.

Jāpiezīmē, ka pēdējās četrās reizēs, kad "Rubene" viesojusies Bauskā, mājup allaž vesti trīs punkti, jo pēdējo reizi FK "Bauska" savā laukumā uzvarēja 2011.gada oktobrī (6:5). Pērn "Rubene" viesos svinēja pārliecinošu uzvaru ar 11:5. Kopējā bilance pēdējās deviņās spēlēs ir 9:0 "Rubenes" labā, tādēļ šovakar rubenieši var savus oponentus uzvarēt desmito reizi pēc kārtas.