Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" piedzīvojis smagāko sagrāvi mājas arēnā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lekrings" piedzīvojis smagāko sagrāvi mājas arēnā
Spēlētājiem ir ko pārrunāt
Foto: lekrings.lv

Šokējošais 0:8 zaudējums pret "FBK Valmiera" kļuvis par visu laiku smagāko zaudējumu Cēsu "Lekrings" komandai Latvijas čempionātā, cīnoties savā laukumā.

Cēsu komanda Latvijas florbola čempionātā bez vārtu guvuma savā laukumā pēdējo reizi palika 2011. gada aprīlī, kad pirmajā finālspēlē nācās palikt sausā pret "RTU/Inspecta". Regulārajā čempionātā bez vārtu guvuma "Lekrings" pēdējo riezi palika tālajā 2002. gada martā, kad ar 0:6 tika zaudēts FK "Rīga" florbolistiem.

Ja bez precīziem metieniem dažas reizes cēsnieki bija palikuši arī iepriekš, tad zaudējums ar astoņu vārtu starpību savā laukumā piedzīvots pirmo reizi. Līdz šim smagākā sagrāve savu līdzjutēju priekšā bija piedzīvota 1999. gada februārī, kad ar 5:12 (3:4, 0:5, 2:3) tika kapitulēts jau sen nebūtībā aizgājušajai "Hanzas Maiznīca/Rēzekne" komandai.

Pret valmieriešiem cēsnieki atkārtojuši vēl vienu antirekordu – pirmā trešdaļa tika zaudēta ar 0:5 un tikpat neveiksmīgi cīņas ievads padevās vienīgi 2001. gada oktobrī ar tādu pašu rezultātu tika zaudēts Rēzeknes "Arrows". Spēlē kopumā toreiz cēsnieki kapitulēja ar 2:6.

Protams, jāizceļ arī fakts, ka līdzšinējās 18 savstarpējās spēlēs starp "Lekrings" un "FBK Valmiera" allaž bija uzvarējuši cēsnieki, tādēļ 0:8 sagrāve ir vēl jo vairāk pārsteidzoša.

Ja cēsnieki laboja vairākus antirekordus, tad arī valmierieši nebija tālu, lai sasniegtu jaunus personiskos rekordus. Līdz šim pārliecinošākās uzvaras viesos izcīnītas pirms pāris mēnešiem Bauskā (12:3) un 2015.gada februārī Talsos (11:2), bet vadība ar piecu vārtu pārsvars pēc pirmās trešdaļas ir atkārtots labākais rezultāts.