Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Ķekavā cīņa par vietu Final Four

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ķekavā cīņa par vietu Final Four
FK "Ķekava", foto: FK Ķekava

Latvijas-Igaunijas apvienotajā sieviešu florbola līgā šovakar tiks aizvadītas divas spēles, kad Rīgā un Ķekavā viesosies abas komandas no Igaunijas. Abām latviešu vienībām nepieciešams reabilitēties par neveiksmēm pēdējos mačos.

“NND/RJTC” – “Tartu EMU” (pulksten 15:00 Rimi OC)

Galvaspilsētas komanda bija uzvarējusi septiņās spēlēs pēc kārtas, taču iepriekšējā mačā tā viesos ar rezultātu 3:5 piedzīvoja neveiksmi Kocēnos pret principiālākajām pretiniecēm “Rubeni”. Tādējādi Elvi sieviešu florbola līgā rīdzinieces jau ir atdevušas līderpozīcijas, bet Latvijas-Igaunijas ligā ar 21 punktu astoņās spēlēs komanda pašlaik saglabā pirmo ailīti, par vienu punktu apsteidzot titulētās pretinieces. Komandas rezultatīvākā spēlētāja ar 26 (18+8) punktiem ir Marta Reke, kura arī iekļauta Latvijas izlases sastāvā gaidāmajā pasaules čempionātā Singapūrā. 24 (13+11) punkti ir Elīnas Dīces rēķinā, bet trešā rezultatīvākā ar 21 (14+7) punktu ir Anna Mūrniece. Pārējās florbolistes nav iekrājušas vairāk par sešiem rezultativitātes punktiem.

Tartu komanda šajā sezonā pašlaik nav spējusi pārsteigt, jo deviņās spēlēs izcīnīti tikai trīs punkti, kas dod sesto jeb pēdējo vietu turnīra tabulā. Vienīgo uzvaru komanda izcīnījusi sezonas pirmajā mačā, kad papildlaikā pieveica “Lekringu”. Pēc tam sekojušas astoņas zaudētas spēles pēc kārtas. Komandas pārliecinoši rezultatīvākā florboliste ar 14 (6+8) punktiem ir spēlējošā trenere Kati Kolsāra. Kirke Polisinski iekrājusi 7 (4+3) punktus, bet Reti Vārtas rēķinā ir 6 (3+3) punkti. Komanda savā pieteikumā iekļāvusi 17 gadus jaunu uzbrucēju Līsu Kāsiku, kura gan diez vai varētu uzreiz kļūt par būtisku papildinājumu, lai vienības rezultāti krasi uzlabotos.

Šajā sezonā komandas jau aizvadījušas divas savstarpējās spēles, kad oktobra vidū abas cīņas tika aizvadītas Tartu. Toreiz Latvijas komanda no ziemeļu kaimiņvalsts pārveda panākumus ar rezultātiem 10:3 un 10:2. Šovakar spēles sākums Rimi Olimpiskajā centrā pulksten 15:00 un spēli vadīs tiesnešu pāris Nauris Ezerlīcis un Mārtiņš Larinovs.

FK “Ķekava” – “Sparta Tallinn” (pulksten 15:00 Ķekavas sporta nams)

Pirms dažām nedēļām Ķekavas komanda pārveda piecus no sešiem iespējamajiem punktiem no izbraukuma mačiem Tartu, bet pagājušajā nedēļā komanda tomēr cieta prognozējamu zaudējumu Kocēnos. Elvi līgā komanda joprojām atrodas pēdējā vietā bez neviena izcīnīta punkta. Tikmēr Latvijas-Igaunijas līgā komanda ar sešiem punktiem septiņās spēlēs atrodas piektajā vietā sešu komandu konkurencē. Komanda vien par diviem punktiem atpaliek no šodienas pretiniecēm “Sparta”. Tādējādi šī būs ļoti svarīga spēkošanās par iekļūšanu labāko komandu kvartetā. Komandā joprojām neviena no spēlētājām nav iekrājusi kaut desmit rezultativitātes punktus, rezultatīvākajai ar 8 (4+4) punktiem esot Ulrikai Skakovskai. Tikmēr izlases flrobolistes Kristiāna Elizabete Krūmiņa un Annija Dārta Dankfelde savākušas pa 7 (5+2) punktiem.

Tallinas komanda pagājušajā nedēļā tika pie vērtīgas 6:5 uzvaras pār otru igauņu komandu, tādējādi pašlaik tabulā ar astoņiem punktiem ielaužoties labāko komandu kvartetā. Vienības rezultatīvākā florboliste joprojām ir pieredzējusī Merli Suvari, kuras rēķinā 13 (2+11) punkti. Vēl desmit punktus iekrājusi Mona Lisa Lusti, kurai 10 (7+3) punkti, bet trešo vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dala Rēlika Līva un Sirli Nellis, kurām abām septiņās spēlēs pa 7 (6+1) punktiem.

Oktobra vidū abas komandas aizvadīja divas savstarpējās spēles Tallinā, mačus gan aizvadot dažādās sporta hallēs. Pirmajā mačā “Sparta” tika pie 7:6 uzvaras papildlaikā, bet otrajā spēlē ļoti rūpīgi darbojās aizsardzībā, sekmējot panākumu ar rezultātu 4:1. Šodien spēles sākums Ķekavā pulksten 15:00 un maču vadīs tiesnešu duets Dmitrijs Ivanišaks un Kaspars Arājs.