Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmām noslēgsies priekšsacīkstes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām noslēgsies priekšsacīkstes
Epizode no NND/RJTC un "Rubene" pēdējās savstarpējās spēles, foto: Agnese Vēze (FK NND)

Ar trim spēlēm šodien tiks noslēgta regulārā sezona gan Elvi florbola līgā sievietēm, gan Latvijas-Igaunijas apvienotajai florbola līgai. Pēdējā spēļu kārtā ir vairāki jautājumi, kas risināmi.

“Rubene” – “NND/RJTC” (pulksten 12:00 Kocēnos)

Lai gan vakar pirmajā periodā “Rubene” nespēja pierādīt savu pārāku pār “Lekringu”, beigās izdevās tikt pie plānotas un prognozējamas 8:2 uzvaras. Tas nozīmē, ka pirms abu vadošo komandu divcīņas abos turnīros “Rubenei” ir trīs punktu pārsvars. Tas nozīmē, ka neizšķirts pamatlaikā titulētākajai Latvijas florbola komandai nodrošinās pirmās pozīcijas. Savukārt uzvara pamatlaikā “NND/RJTC” komandai ļautu izcīnīt pirmo ailīti turnīra tabulā abos turnīros. Šajā sezonā komandas aizvadījušas četras spēles, pirmajā “NND/RJTC” komandai tiekot pie uzvaras ar 7:2, bet pēc tam divreiz pārākas bijušas Kocēnu florbolistes, uzvarot ar 5:3 un 6:5 (papildlaikā), kad pamatlaika izskaņā izdevās glābties no zaudējuma.

Danute Tinkuse ar 30+14 un Paula Egle ar 24+20 punktiem ir rezultatīvākās “Rubenes” rindās šajā sezonā, tikmēr Elīna Dīce (22+34) un Marta Reke (36+18) cīnās ne vien par rezultatīvākās godu komandā, bet arī čempionātā kopumā. Rezultatīvāka par abām “Rubenes” līderēm ir arī Anna Mūrniece, kurai 46 (33+13) punkti.

“Lekrings” – “FK Ķekava” (pulksten 16:00 Cēsīs)

Svarīga cīņa abām otrā plāna latviešu komandām, kuras cīnās par trešo vietu Elvi florbola līgā, vienlaikus cenšoties tikt pie ceturtās vietas un pēdējās ceļazīmes uz Latvijas-Igaunijas florbola līgas Final Four. Latvijas čempionātā viena punkta pārsvars ir cēsniecēm, kamēr starptautiskajā turnīrā par vienu punktu vairāk ir Ķekavas komandai. Tomēr situācija ir tāda, ka abas latviešu komandas var palikt bez izslēgšanas turnīra. Cēsniecēm noteikti ir nepieciešama uzvara un jācer, ka EMU nespēs tikt pie panākuma savā spēlē. Tajā pašā laikā FK “Ķekava”, kurām ir identisks punktu skaits ar EMU, pēdējā spēļu dienā nepieciešams nopelnīt par vienu punktu vairāk nekā EMU. Tas tādēļ, ka savstarpējās spēlēs komandas ieguvušas vienādu punktu skaitu, taču vārtu attiecība sekmīgāka bijusi igaunietēm.

“Lekringam” šajā sezonā rezultatīvākā ar 28 (15+13) punktiem bijusi Džeina Eglīte, kamēr Luīzei Raseicevai ir 26 (13+13) punkti, bet Katrīnai Dārtai Kārkliņai izdevies tikt pie 16 (12+4) punktus. Rezultatīvākās “Ķekava” florbolistes iekrājušas nedaudz mazāk punktu, Ulrikai Skakovskai tiekot pie 24 (11+13) punktiem, Annijai Dārtai Dankfeldei 23 (16+7), bet Kristiānai Elizabetei Krūmiņai – 15 (10+5) punkti.

Šīs sezonas pirmajā savstarpējā spēlē cēsnieces bija pārākas ar 5:2 pamatlaikā, bet nākamie divi mači noslēdzās papildlaikā, katrai no komandām uzvarot ar identisku 5:4 rezultātu.

“Tartu EMU” – “Sparta Tallinn” (pulksten 17:00 Tartu)

Regulārā sezona noslēgsies ar abu igauņu komandu savstarpējo spēli. Pēc neoficiālas informācijas dzirdēts, ka gadījumā, ja Final Four iekļūs kāda igauņu komanda, finālturnīrs varētu norisināties tieši mūsu kaimiņzemē. Ņemot vērā, ka Tallinas komandu no labāko kvarteta vairs izstumt nav iespējams, latvietēm jācenšas panākt, lai vismaz trīs komandas spēlētu izšķirošajās cīņās. Tomēr turnīra tabula izveidojusies tāda, ka “Sparta’ ir nodrošinājušas trešo vietu tabulā, bet jebkāda EMU komanda nodrošinās šai igauņu komandai ceturto vietu, neatkarīgi no Cēsu un Ķekavas komandu savstarpējā dueļa.

Šajā sezonā nedaudz labākas sekmes savstarpējās spēlēs bijušas galvaspilētas komandai, kas uzvarēja ar 6:4 pirmo maču un ar 5:3 līdz šim pēdējo. Savukārt vēl vienā mačā EMU ir pierādījušas, ka savas principiālās konkurentes spēj arī apspēlēt, uzvarot ar 3:1.