Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Rīgas un Ķekavas komandas uzņems viešņas no Igaunijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rīgas un Ķekavas komandas uzņems viešņas no Igaunijas
FK NND/RJTC, foto Agnese Vēze (FK NND)

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas četras spēles Latvijas-Igaunijas apvienotajā florbola līgā, kad “NND/RJTC” un FK “Ķekava” divās mājas spēlēs uzņems abas igauņu komandas – “Tartu EMU” un “Sparta Tallinn”.

“NND/RJCT” – “Tartu EMU” (pulksten 12:30 Ulbrokā)

Turnīra tabulas vicelīderes “NND/RJTC” šajā nedēļas nogalē par savu mājas spēļu halli izvēlējušās Ulbrokas sporta namu, kur gan viņām nav tā labākā pieredze, jo līdz šim vienīgajā spēlē šajā sezonā Ulbrokā rīdzinieces ar rezultātu 2:5 piekāpās FK “Ķekava”, tādējādi zaudējot trīs ļoti vērtīgus punktus cīņā par uzvaru regulārajā sezonā. Pašlaik vienība ar 22 punktiem desmit mačos ir otrā Latvijas čempionāta ieskaitē, par trim punktiem atpaliekot no “Rubenes”. Latvijas-Igaunijas līgā šī atstarpē ir pat deviņi punkti, taču NND/RJTC komandai ir rezervē šīs divas cīņas ar igauņu vienībām. Pēdējo maču komanda aizvadīja pirms deviņām dienām, kad rīdzinieces tika pie ļoti smagas 9:5 uzvaras pār “Lekringu”. Otrā perioda vidū vienība atradās iedzinējos ar 3:5, otrais periods noslēdzās neizšķirti 5:5 un vienīgi noslēdzošajā spēles posmā mājinieces sakārtoja panākumu. Kārtējo reizi vadošās lomas uzņēmās komandas līderes Anna Mūrniece (27+11), gūstot četrus vārtus un Elīna Dīce (18+28), kurai četras piespēles. Tomēr izcelt gribētos arī Loretu Nemiro (4+1), kurai tā bija vien astotā spēle sezonā, kas viņai netraucēja izcelties ar hat-trick.

Tartu komanda pirms divām nedēļām bija līdzīgā divu spēļu izbraukuma turnejā uz Cēsīm un Kocēniem. Vispirms Cēsīs vienība prata atspēlēt divu vārtu deficītu, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām panākot neizšķirtu, bet papildlaikā tiekot pie uzvaras vārtiem. Pēc tam sekoja 1:7 zaudējumus Kocēnos pret “Rubeni”. Tabulā igauņu vienība trīs spēļu kārtas pirms sacīkšu noslēguma ar 14 punktiem atrodas pēdējā sestajā pozīcijā, taču no kārotā četrinieka komandu šķir tikai viens punkts. Domājams, ka Tartu komandai šajā nedēļas nogalē svarīgākā spēle būs svētdien, kad komanda viesosies pie principiālajām pretniecēm FK “Ķekava”. Komandas rezultatīvākā florboliste ar 28 (13+15) punktiem ir Kati Kolsara, bet desmit punktu robežai pāri tikušas vēl tikai Reti Vārta (8+3), Kirke Polisinski (7+4) un Stella Marija Linka (4+7).

Divās izbraukuma spēlēs Tartu Latvijas galvaspilsētas klubs tika pie pārliecinošām uzvarām ar rezultātiem 10:3 un 10:2. Tas bija sezonas vidū, bet novembra izskaņā Rīgā mājinieces uzvaru izcīnīja ar 8:2.

“FK Ķekava” – “Sparta Tallinn” (pulksten 18:00 Ķekavā)

Dienas centrālais mačs, kurā sacentīsies komandas, kuras tabulā šķir pieci punkti. Līdz šim nedaudz sekmīgāk spēlējušas Tallinas florbolistes, kurām izdevies uzvarēt četrās no pēdējām piecām spēlēm, tādējādi turnīra tabulā ar 20 punktiem nedaudz aizbēgot no pārējām konkurentēm un ieņemot trešo vietu. Pēdējo maču vienība aizvadīja pirms divām nedēļām, kad pārveda 6:2 uzvaru no Tallinas. Komandas rezultatīvākā florboliste ar 21 (5+16) punktu ir Merli Suvari, kamēr Mona lisa Lusti (11+7) un Rēlika Līva (11+4) ir vienības labākās vārtu guvējas.

“Ķekavas” vienības sekmes nav tikt stabilas, Elvi līgā komanda ar sešiem punktiem 11 spēlēs atrodas pēdējā ceturtajā pozīcijā, bet Latvijas-Igaunijas līgā viņām 15 punkti un piektā pozīcija jeb atrašanās ārpus play-off zonas. Tādēļ ļoti svarīgi ir sekmīgi nospēlēt šajā nedēļas nogalē pret abām spēkos pietiekami līdzvērtīgajām pretiniecēm no Igaunijas. Komandas šīs sezonas rezultatīvākā florboliste ir Ulrika Skakovska, kura iekrājusi 21 (11+10) punktu. Izlases dalībnieces Annija Dārta Dankfelde (12+6) un Kristiāna Elizabete Krūmiņa (10+5) ir divas nākamās rezultatīvākās spēlētājas.

Aplūkojot abu vienību iepriekšējās spēles šajā sezonā, domājams, ka mačs varētu būt ļoti spraigs. Abos mačos Tallinā mājinieces bija pārākas, vispirms uzvarot papildlaikā ar rezultātu 7:6, bet dienu vēlāk esot pārākām ar 4:1. Savukārt novembra izskaņā latvietes savās mājās tika pie uzvaras ar rezultātu 8:5. Vai arī šodien izdosies pie panākuma tikt laukuma saimniecēm?