Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Ķekava" un EMU cīņa par pēdējo ceļazīmi uz Final Four

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Ķekava" un EMU cīņa par pēdējo ceļazīmi uz Final Four
FK "Ķekava", foto: FK Ķekava

Latvijas-Igaunijas apvienotajā florbola līgā sievietēm šodien tiks aizvadītas divas cīņas. Vienā no mačiem savā starpā sacenīsies abu valstu galvaspilsētas komandas, taču lielāka nozīme būs "Ķekava" cīņai ar Tartu EMU.

NND/RJTC – “Sparta Tallinn” (pulksten 12:30 Ulbrokas SN)

Divu galvaspilsētas komandu cīņu var gaidīt ar papildus intrigu – ja NND/RJTC turpina spēlēt pārliecinoši, pēc vakar izcīnītās 9:1 uzvaras pār otru igauņu komandu, turpinot sešu spēļu sēriju, kurās izdevies iekrāt punktus turnīra tabulā, tallinietes vakar tika pie vērtīgas uzvaras Ķekavā, neatkarīgi no pēdējo spēļu rezultātiem tādējādi nodrošinot vietu Final Four sacensībās. Rīdzinieces vakar ceturto reizi sezonā tika galā ar EMU komandu, otro maču pēc kārtas rezultatīvi aizvadot Loretai Nemiro (6+2), bet Latvijas izlases vārtsardzei Allanai Kolosovai tika fiksēts 31 atvairītais metiens. Salīdzinoši pieticīgi tikmēr nospēlēja komandas šīs sezonas rezultatīvākās florbolistes, Elīnai Dīcei (18+29) izdarot tikai vienu piespēli, kamēr Annai Mūrniecei (29+11) divi vārti un Martai Rekei (31+14) – vieni vārti un viena piespēle.

Tallinas “Sparta” vakar viesos ar 8:6 pieveica FK “Ķekava”, tādējādi tiekot pie piektās uzvaras pēdējās sešās spēlēs, nodrošinot vietu labāko komandu kvartetā, kas garantēs starptautisku Final Four turnīru sezonas izskaņā. Mača sākumā nonākušas iedzinējos ar divu vārtu deficītu un turpinājumā pašām izlaižot divu vārtu pārsvaru, igaunietes tomēr atrada veidu, kā tikt pie svarīgās uzvaras. Sezonas līderes bija uzdevumu augstumos arī šoreiz, Merli Suvari (6+20) izceļoties ar vārtiem un četrām piespēlēm, kamēr Monai Lisai Lusti (14+8) trīs vārti un viena piespēle.

Tā nu sanācis, ka līdzšinējos trijos sezonas dueļos līdzvērtīgākā spēle izvērusies mačā Rīgā, kad pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet noslēdzošajā periodā mājinieces guva četrus vārtus, tādējādi uzvarot trešo reizi sezonā. Pirms tam Tallinā latvietēm panākumi ar rezultātiem 9:4 un 10:2.

“FK Ķekava” – “Tartu EMU” (pulksten 18:00 Ķekavas SK)

Ķekavas vienība vakar neizmantoja labu iespēju tikt pie punktiem turnīra tabulā pār rangā nedaudz augstāk stāvošo Tallinas komandu. Tādējādi divas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma vienība ar 15 punktiem joprojām atrodas piektajā vietā. Tikpat punktu ir arī priekšā esošajām cēsniecēm, bet šodienas sāncenses atpaliek tikai par punktu. Viss gan joprojām ir pašu Ķekavas meiteņu rokās, jo spēļu kalendārs ir gana pateicīgs, lai iekrātu nepieciešamos punktus, ar ko būtu gana iekļūšanai pusfinālā. Vakardienas spēlē ar trim vārtu guvumiem atzīmējās uz sezonas beigām labu formu uzņēmusī Ieva Bušmane (6+6), kamēr visas sezonas komandas līderei Ulrikai Skakovskai (11+13) trīs rezultatīvas piespēles.

Lai gan Tartu komanda atrodas tabulas pēdējā pozīcijā un vakar cieta 1:9 sagrāvi, arī šai komandai ir visas iespējas tikt labāko kvartetā. Lai cerības saglabātos, šodien gan obligāti nepieciešama uzvara, pretējā gadījumā Ķekavas vienība kļūs nenoķerama, bet trīs vietas pusfinālā jau ir aizņemtas. Vakardienas 1:9 sagrāvē pret Rīgas komandu pie punktiem tika abas līderes, no Kati Kolsāras (13+16) piespēles vienīgos vārtus iemetot Stellai Marijai Linkai (5+7).

Interesanti, ka trijās aizvadītajās savstarpējās spēlēs šajā sezonā pie uzvarām allaž tikušas viešņas. Tā, FK “Ķekava” novembra ievadā pārveda 4:2 uzvaru pamatlaikā un 7:6 panākumu pēcspēles metienu sērijā, bet tā paša mēneša izskaņā Tartu komanda savā izbraukumā tika pie 5:1 revanša.