Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Kvartets turpinās cīņu par divām vietām izslēgšanas turnīrā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kvartets turpinās cīņu par divām vietām izslēgšanas turnīrā
Vai FK "Ķekava" spēs vēlreiz tikt galā ar tabulā augstāk esošo NND/RJTC? Foto: FK Ķekava

Šodien ar trim spēlēm turpināsies cīņas Latvijas-Igaunijas apvienotajā sieviešu florbola līgā. Ja divas vadošās komandas var justies ļoti droši, tad četras pārējās komandas turnīra tabulā šķir nieka četri punkti.

“Rubene” – “Tartu EMU” (pulksten 12:00 Kocēnos)

Diena Kocēnos aizritēs florbola noskaņās un jau pulksten 12:00 vietējā dāmu komanda lūkos tikt pie kārtējiem trim punktiem turnīra tabulā, uzņemot viešņas no Igaunijas pilsētas Tartu. Turnīra tabulā komandas atrodas ļoti tālu viena no otras, Kocēnu komandai 16 spēlēs izcīnot 15 uzvaras, tostarp visas pēc kārtas, kas ar 43 punktiem ļauj atrasties gana komfortablā pirmajā pozīcijā. Turpretim Tartu komanda tikpat spēlēs tikušas pie 14 punktiem, kas vakar ļāva atstāt pēdējo vietu tabulā. Vakar igaunietes aizraujošā spēlē viesos ar 6:5 papildlaikā tika pie uzvaras Cēsīs, tādējādi savas konkurentes uzvarot jau trešo reizi šajā sezonā. Trīs punktus spēlē nopelnīja komandas līdere Kati Kolsāra, kura šosezon savākusi jau 27 (12+15) punktus. Turpretim nākamās rezultatīvākās iespējušas ievērojami mazāk – Reti Vārtas rēķinā ir 11 (8+4) punkti, tāpat kā Kirkes Polisinksi (7+4) un Stellas Marijas Linkas (4+7) kontā. Turpretim “Rubene” vakar ar 12:0 savās mājās burtiski pārbrauca pāri Tallinas “Sparta”. Divus vārtus iemeta vienības uzbrukuma līdere Danute Tinkuse (26+13), kurai gan strauji pietuvojusies Paula Egle (22+16), vakar iespējot četrus vārtu guvumus un trīs piespēles. Emīlijas Salacietes rēķinā tikmēr ir 29 (16+13) rezultativitātes punkti.

“FK Ķekava” – “NND/RJTC” (pulksten 13:00 Ķekavā)

Savas pirmās spēles šajā nedēļas nogalē aizvadīs divas Latvijas komandas, kuru spēles iznākums var ietekmēt gan Elvi līgas, gan Latvijas-Igaunijas līgas turnīra tabulas. NND/RJTC abās pašlaik atrodas visnotaļ komfortablā otrajā pozīcijā, pie veiksmīgas apstākļu sakritības saglabājot iespēju no pirmās ailītes nobīdīt “Rubeni”. Tostarp FK “Ķekava” pašlaik abās tabulās nokritusi uz pēdējo pozīciju. Tas saistīts ar to, ka Ķekavas komanda piedzīvojusi zaudējumus pēdējās četrās spēlēs, tostarp 3:7 savās mājās pret šodienas konkurentēm. Pēdējo maču vienība aizvadīja pirms 10 dienām, kad izbraukumā ar 4:15 kapitulēja “Rubenei”. Komandas rezultatīvākā florboliste ar 17 (10+7) punktiem ir Ulrika Skakovska, kamēr viņai seko divas izlases florbolistes – Kristiāna Elizabete Krūmiņa ar 15 (10+5) punktiem un Annija Dārta Dankfelde, kura ievākusi 14 (10+4) punktu bagāžu. Šīs trīs arī ir labākās vārtu guvējas vienībā. Ne to pārliecinošāko sniegumu pēdējā laikā demonstrējusi arī NND/RJTC, kuras gan pašas var kost pirkstos par sāpīgo 5:6 zaudējumu janvāra vidū, kad savās mājās papildlaikā atzina “Rubenes” pārākumu. Viešņas pēdējā minūtē spēja panākt izlīdzinājumu un vēlāk gūt uzvaras vārtus. Pa diviem vārtiem tajā spēlē iemeta jaunās uzbrucējas, kuras joprojām ir rezultatīvākās savā komandā – Elīna Dīce, kurai ir 39 (16+23) punkti un Martai Rekei, kurai 38 (28+10) punkti. Trešā rezultatīvākā bijusi Anna Mūrniece ar 31 (22+9) rezultativitātes punktu. Šajā sezonā abām komandām sanākušas gana spraigas spēles, kad NND/RJTC ir uzvarējušas ar 4:1 un 7:3, taču vienā no spēlēm tika piedzīvota neveiksme ar rezultātu 2:5.

“Lekrings” – “Sparta Tallinn” (pulksten 14:00 Cēsu SN)

Vēl viens mačs tiks aizvadīts Cēsīs, kur tiksies komandas, kas vakar piedzīvoja diametrāli atšķirīgus zaudējumus. Ja cēsnieces, spēlējot ar ļoti ierobežotu spēlētāju skaitu vien pašā mača izskaņā izlaida vadību un zaudēja papildlaikā, tad Tallinas komanda Kocēnos jau pēc pirmā perioda saprata, ka punktus tabulā ierakstīt neizdosies. Tādējādi “Lekrings’ ar 14 punktiem tikpat spēlēs pašlaik ieņem piekto ailīti, kamēr Tallinas komanda tikusi pie 17 punktiem, nospēlējot par divām cīņām vairāk. Ņemot vērā, ka regulārā sezona strauji tuvojas noslēgumam, katrs punkts cīņā par vietu labāko kvartetā ir ļoti svarīgs. Cēsniecēm iepriekšējo maču spilgti aizvadīja Katrīna Dārta Kārkliņa, kura ar 15 (11+4) punktiem ir trešā rezultatīvākā vienībā atpaliekot vien no Luīzes Raseicevas, kurai 23 (13+10) un Džeinas Eglītes, kurai 22 (12+10) rezultativitātes punkti. Ņemot vērā, ka igaunietes vakar netika kaut pie goda vārtiem spēlē ar “Rubeni”, viņu rezultatīvākās spēlētājas arī savu bilanci nav spējušas uzlabot. Merli Suvari iespējusi 18 (4+14) punktus, kamēr Monai Līsai Lusti ir 16 (9+7), bet Rēlikei Līvai – 14 (11+3) punkti. Abām komandām šī būs noslēdzošā savstarpējā spēle regulārajā sezonā. Pašlaik visās pie uzvarām izdevies tikt laukuma saimniecēm – sezonas ievadā cēsnieces savās mājās bija pārākas ar 11:5, bet pavisam nesen Tallinā mājinieces revanšējās, uzvarot ar 6:4 un 3:1.