Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

“Lekrings” uzņems rīdzinieces, “Rubene” dodas uz Igauniju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lekrings” uzņems rīdzinieces, “Rubene” dodas uz Igauniju
Foto: FK NND

Šodienas divas spēles tiks aizvadītas Latvijas-Igaunijas florbola līgā sievietēm, no kurām mačs starp “Lekringu” un NND/RJTC tiks vērtēts arī Elvi līgas ietvaros.

“Lekrings” – “NND/RJTC” (pulksten 15:30 Cēsīs)

Spēle, kuras rezultāts tiks iekļauts gan Elvi līgas, gan Latvijas-Igaunijas apvienotās florbola līgas turnīra tabulā. Vietējā līmenī cēsnieces piecās spēlēs iekrājušas četrus punktus ieņemot trešo vietu, kamēr Rīgas komanda sešās spēlēs tikusi pie 12 punktiem, atrodoties otrajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no “Rubenes”. Šodien galvaspilsētas komandai ir visas iespējas pārņemt līderpozīcijas tabulā. Tikmēr Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā “NND/RJTC” komanda 12 spēlēs tikusi pie 30 punktiem, esot tabulas vadībā. Cēsnieces šajā vērtējumā ar 11 punktiem deviņās spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā, priekšā palaižot komandu no Ķekavas.

Cēsnieces pirms divām dienām aizvadīja izbraukuma spēli pret “Rubeni”, kad cieta neveiksmi ar rezultātu 1:7, vienīgos vārtus gūstot Luīzei Raseicevai, kura pēdējā laikā atguvusi rezultativitāti. Pašlaik viņa ar 14 (6+8) punktiem ir komandas otrā rezultatīvākā spēlētāja, atpaliekot vien no Džeinas Eglītes, kurai 18 (8+10) punkti. Trešā rezultatīvākā florboliste Katrīna Dārta Kārkliņa vēl nav sasniegusi desmit punktu robežu, savācot 9 (7+2) punktus.

Ne tik sen laukumā devās arī NND/RJTC, kas pirms sešām dienām viesos ar 7:3 pieveica FK “Ķekava”, ar trim vārtu guvumiem izceļoties Klintai Rovītei, tādējādi rezultatīvu sniegumu parādot kādai, kas nav starp kluba trim izteikti rezultatīvākajām spēlētājām. Rezultatīvākā pēc pēdējā mača ar 35 (16+19) punktiem ir Elīna Dīce, kurai seko Marta Reke ar 33 (23+10) punktiem un Anna Mūrniece ar 26 (19+7) punktiem. Šīs trīs spēlētājas arī ir visa čempionāta trīs rezultatīvākās spēlētājas. Tikmēr Rovītei pēc hat-trick Ķekavā pašlaik ir 9 (6+3) punkti.

Abām komandām šī būs otrā savstarpējā spēle šosezon. Oktobra izskaņā, kad arī komandas spēkojās Cēsīs, viešņas tika pie pārliecinošas uzvaras ar 7:1. Toreiz Dīce izcēlās ar diviem vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm, kamēr mājiniecēm vienīgos vārtus guva Elena Klaviniusa.

“Sparta Tallinn” – “Rubene” (pulksten 17:30 Tallinā)

Tallinas komanda līdzšinējās deviņās spēlēs izcīnījusi astoņus punktus, kas neļauj atrasties augstāk par pēdējo sesto vietu turnīra tabulā. Tikmēr “Rubene” abu valstu apvienotās līgas tabulā ar 23 punktiem tikpat spēlēs ieņem otro vietu, par septiņiem punktiem atpaliekot no līderēm, taču titulētā komanda aizvadījusi par trim cīņām mazāk.

“Sparta” apritē atgriežas ar pirmo spēli kopš 26. novembra, kad izbraukuma spēlē ar rezultātu 3:7 piekāpās NND/RJTC, tādējādi piedzīvojot otro zaudējumu divās dienās. Cīņā starp divu galvaspilsētas komandu komandām rezultatīvākā Igaunijas komandā bija Melānija Arusalu, kura guva vienus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli. Sezonā kopumā gan rezultatīvākā joprojām ir veterāne Merli Suvari, kurai 14 (3+11) punkti. Mona Lisa Lusti iekrājusi 10 (7+3) punktus, kura tāpat kā Rēlika Līva (7+2) ir kluba labākās vārtu guvējas.

“Rubene” pēc ilgstoša pārtraukuma laukumā atgriezās 11. janvārī, kad savās mājās ar 7:1 pieveica “Lekringu”. Ar trim vārtu guvumiem izcēlās kādreizējā izlases uzbrucēja Madlēna Rozīte, saņemot komandas labākās spēlētājas balvu. Viņai tā bija vien otrā spēle šajā sezonā. Rezultatīvākā gan joprojām ar 21 (15+6) punktu ir Danute Tinkuse, apsteidzot Paulu Egli, kurai 18 (9+9) un Emīliju Salacieti, kura savākusi 14 (8+6) punktus.

Abām komandām šī būs otrā savstarpējā spēle, jo pirmo maču komandas aizvadīja pašā sezonas ievadā, kad 7. oktobrī Kocēnos laukuma saimnieces bija pārākas ar 7:1. Tinkusei tajā spēlē divi vārti un divas piespēles, bet igaunietēm vienīgos vārtus guva Sirli Nelisa. Jāpiezīmē, ka rīt komandas aizvadīs vēl vienu savstarpējo cīņu.