Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

“Lekrings” un “Rubene” aizvadīs sapārotās spēles ar igaunietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lekrings” un “Rubene” aizvadīs sapārotās spēles ar igaunietēm
Kocēnu "Rubene", foto: Rubene

Latvijas-Igaunijas sieviešu apvienotajā florbola līgā šodien tiks aizvadītas divas spēles, kad Cēsu “ Lekrings” un Kocēnu “Rubene” komandas savās mājās uzņems viešņas no Igaunijas. Abas spēles sāksies pulksten 15:00.

“Lekrings” – “Tartu EMU”(pulksten 15:00 Cēsīs, Gaujas ielā)

Ļoti svarīga spēle tiks aizvadīta Cēsīs, kur savā starpā tiksies divas no trim komandām, kas ļoti reāli pretendēs uz pēdējo ceturto ceļazīmi, iekļūšanai čempionāta pusfinālā. Pašlaik cēsniecēm 13 spēlēs izdevies iekrāt tikpat punktu, kamēr Tartu vienība atpaliek tikai par punktu, tiesa, nospēlējot par divām cīņām vairāk. Cēsnieces pirms pāris nedēļām aizvadīja neveiksmīgu izbraucienu uz Tallinu, kur divreiz gana sīkstās cīņās piekāpās vietējam “Sparta”. Luīze Raseiceva ar 21 (13+8) punktu pēc šīm spēlēm kļuvusi par komandas šīs sezonas rezultatīvāko florbolisti, kamēr Džeinas Eglītes rēķinā ir 20 (10+10) punkti. Trešā rezultatīvākā ar 11 (8+3) punktiem ir Latvijas izlases aizsardze Katrīna Dārta Kārkliņa.

Interesanti, ka arī Tartu komanda pēdējās divas spēles aizvadīja Tallinā pret savām tautietēm. Atšķirībā no Cēsu komandas, EMU vienā no spēlēm tika pie uzvaras, otrā piedzīvojot neveiksmi. Kati Kolsāra ar 24 (11+13) punktiem joprojām ir komandas šīs sezonas pārliecinoši rezultatīvākā spēlētāja. Bet desmit punktu robežu beidzot spējušas sasniegt arī Reti Vārta, kurai 11 (8+3) punkti un Kirke Polisinski ar 10 (6+4) punktiem.

Abām vienībām šī būs noslēdzošā savstarpējā spēle regulārajā čempionātā. Sezonas ievadā Tartu komanda Cēsīs spēja tikt pie 5:4 uzvaras papildlaikā, bet spēlēs Tartu, kas tika aizvadītas pirms nedaudz vairāk kā mēneša, igaunietes vispirms uzvarēja pamatlaikā ar 6:5, pēc tam cēsniecēm revanšējoties ar 10:1.

“Rubene” – “Sparta Tallinn” (pulksten 15:00 Kocēnos)

Vienlaikus ar spēli Cēsīs sāksies cīņa Kocēnos starp abu valstu čempionvienībām. Sezonā gan krietni sekmīgākas bijušas latvietes, kuras var lepoties ar 14 uzvarēto spēļu sēriju un tādējādi ar 40 punktiem 15 spēlēs atrodas gana komfortablās līderpozīcijās. Komandas rezultatīvākā florboliste ar 37 (24+13) punktiem ir Danute Tinkuse, kura turpina cīņu arī par līgas labākās punktu guvējas godu, pašlaik par diviem punktiem atpaliekot no Elīnas Dīces, kura ir rezultatīvākā. Pieredzējusī Paula Egle sakrājusi 32 (18+14) punktus, kamēr Emīlijas Salacietes rēķinā šajā sezonā ir 26 (15+11) punkti.

Tuvu čempionāta desmit rezultatīvākajām florbolistēm ir arī Tallinas komandas līdere Merli Suvari, kurai šajā sezonā 18 (4+14) punkti. Mona Lisa Lusti iekrājusi 16 (9+7) punktus, bet Rēlikas Līvas kontā 14 (11+3) punkti. Tallinietes izcīnījušas uzvaras pēdējās trijās spēlēs, kas krasi ļāvis uzlabot situāciju turnīra tabulā. Pašlaik komanda 15 mačos iekrājusi 17 punktus, tālu atpaliekot no abām līdervienībām, taču tajā pašā laikā esot priekšā visām pārējām sava līmeņa komandām.

Šajā sezonā komandas aizvadījušas trīs savstarpējos mačus, visos pārliecinošas uzvaras izcīnot latvietēm – savās mājās sezonas ievadā ar 7:1, bet janvārī Tallinā vēl divi komfortabli triumfi ar 9:2 un 8:1.