Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Kvalifikācijas kārtā Latvijai jātiekas ar dāņiem vai slovākiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kvalifikācijas kārtā Latvijai jātiekas ar dāņiem vai slovākiem
Pirmo uzdevumu - iekļūt astotdaļfinālā - slovāki ir paveikuši
Foto: Ritvars Raits, IFF Floorball

Vietu pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas kārtā nodrošinājušas Dānijas un Slovākijas izlases, kas izcīnījušas savus otros panākumus turnīrā. Otrdien kļūs zināms, pret kuru no šīm izlasēm astotdaļfinālā sacentīsies Latvijas florbolisti.

Dānija un Slovākija uzvar un vieni cīnīsies pret Latviju
C apakšgrupā jau pēc divām spēļu kārtām kļuvis zināms, ka astotdaļfinālā spēlēs Dānijas un Slovākijas izlases. Šodien abas šīs nācijas tika pie otrajiem panākumiem, tādējādi kļūstot konkurentēm neaizsniedzamas. Vispirms Dānija prognozējami krietni spraigākā cīņā ar rezultātu 4:2 (2;1, 1:1, 1:0) pieveica Poliju, kaut arī cīņas sākumā poļi nerealizēja soda metienu, taču tik un tā pirmie atklāja spēles rezultātu. Mača gaitā vairāku uzbruka dāņi, kuri spēles vidū arī panāca divu vārtu pārsvaru. Poļi vienus vārtus vairākumā atspēlēja, taču vairāk pārspēt lieliski spēlējošo dāņu vārtsargu Maiku Trolli Vedi, kurš starp citu iepriekšējā čempionātā tika iekļauts simboliskajā izlasē, nespēja. Pēdējās sekundēs dāņi vēl ceturto reizi raidīja bumbiņu pretinieku vārtos.

Grupas otrajā mačā nopietna spēkošanās par uzvaru neiznāca, jo Slovākijas izlase pēc izmocītās uzvaras pār poļiem parādīja savu varēšanu mačā ar Austrāliju, jau pirmajā trešdaļā gūstot četrus bezatbildes vārtus. Otro trešdaļu austrālieši varēja sākt lielajā skaitliskajā vairākumā, vienus vārtus atspēlējot, taču līdzīgā garā turpināt neizdevās. Ja pēc diviem periodiem rezultāts bija vēl teorētiski cerīgs (1:5), tad pēdējā periodā tika zaudēti vēl septiņi vārti, kas nozīmēja pamatīgu sagrāvi un čempionāta turpinājumā gaidāmas spēles par 13. -16. vietu turnīra tabulā. Tikmēr slovāki un dāņi grupu turnīra pēdējā dienā noskaidros labāko komandu savā apakšgrupā un savus pretiniekus kvalifikācijas turnīrā. Viens variants ir Latvijas valstsvienība, otrs, visticamāk – norvēģi.

Norvēģi vairāk kā divas trešdaļas cīnās līdzvērtīgi ar zviedriem
Spēlējot bez sava līdera Ketila Kronberga, Norvēģijas valstsvienība aizadījusi ļoti labu spēli pret pasaules čempioniem zviedriem. Pirmajā trešdaļā zviedri izvirzījās vadībā ar triju vārtu pārsvaru, bet norvēģi otrajā trešdaļā atspēlēja vienus vārtus, savukārt trešā perioda piektajā minūtē Ole Mosins Olesens izmantoja pretinieku kļūdu, lai samazinātu rezultāta starpību līdz minimumam. Sajutuši nepatikšanas, zviedri kāpināja tempu, līdz spēles beigām gūstot piecus bezatbildes vārtus, kas nodrošināja uzvaru ar 8:2. Līdz ar to zviedri izpildīja savu minimālo uzdevumu, lai pirms spēle pret čehiem sasniegtu labāku savstarpējo spēļu bilanci (15:4 pret 17:7). Tajā pašā laikā norvēģiem ir labāka vārtu attiecība nekā latviešiem (6:16 pret 5:16). Tas nozīmē, ka lai apsteigtu konkurentus tabulā, gan čehiem, gan latviešiem būs nepieciešamas uzvaras, kamēr pretiniekiem derēs arī neizšķirts.

Somi grupu turnīru noslēdz ar perfektu bilanci
Par A apakšgrupas uzvarētājiem kļuvuši Somijas florbolisti, kas izcīnījuši uzvaras visās trijās spēlēs. Pēdējā grupu turnīra mačā ziemeļnieku derbijā somi ar 10:3 (3:2, 4:1, 3:0) apspēlēja Igaunijas izlasi. Somi jau pēc pirmajām divām spēlēm bija nodrošinājuši pirmo vietu apakšgrupā, kamēr igauņiem vajadzēja uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu, lai grupā apsteigtu vāciešus un ierindotos trešajā vietā. Līdzīgi kā spēlē pret šveiciešiem, somi sāka vareni, ātri vien panākot 3:0 vadību. Tomēr igauņi atbildēja ar vārtu guvumu vairākumā un pēc 23 sekundēm Mats Tamme realizēja soda metienu, rezultāta starpību sadeldējot līdz minimumam. Prieki gan bija īsi, jo otrajā trešdaļā somi ātri vien guva divus vārtus, turpinot kontrolēt notikumus laukumā. Uz pieredzējušā Tero Tītu vārtu guvumu igauņi atbildēja ar vēl vienu Tammes realizēto soda metienu, taču Peters Kotilainens atjaunoja četru vārtu pārsvaru. Trešajā trešdaļā somi spēlēja bez lieka satraukuma, gūstot vēl trīs vārtus, izcīnot pārliecinošu uzvaru un tagad var gatavoties ceturtdaļfinālam. Savukārt igauņiem trešdien priekšā izslēgšanas turnīra kārta pret ASV vai Kanādas florbolistiem.

Kanāda pārtrauc Taizemes sapni
D apakšgrupā ļoti svarīgu spēli aizvadīja Kanādas un Taizemes valstsvienības. Pirms šīs cīņas katrai no komandām bija pa vienai uzvarai, līdz ar to panākums savstarpējā spēlē nodrošināju iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Spēles rezultāts tika atklāts vien cīņas 14.minūtē, taču līdz pirmā perioda beigām komandas kopā bija pamanījušās tikt pie pieciem vārtiem, kanādiešiem izvirzoties vadībā ar 3:2. Otrā perioda sākumā kanādieši guva arī ceturtos vārtus, bet tad īsā laikā Taizemes izlase divas reizes izmantoja skaitlisko vairākumu, izlīdzinot rezultātu. Spēlē kopumā tika fiksētas daudz soda minūtes, kas cīņas izskaņā deva Taizemes izlasei iespēju uzspēlēt arī piecatā pret trim pretiniekiem, tiesa, drīz vien arī paši tika sodīti ar sodu. Vairākumā neviena no komandām pie vārtu guvumiem nespēja gūt, bet desmit minūtes pirms pamatlaika beigām uz aziātu vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kuru Bils Petrijs spēja realizēt. Tie izrādījās pēdējie vārti šajā spēlē, kas Kanādas valstsvienībai ļāva kvalificēties izslēgšanas turnīram, kamēr Taizeme cīņu turpinās par 13.vietu, sacenšoties ar Poliju vai Austrāliju.

5.decembris

LaiksArēnaGrupaSpēleRezultāts
12:00Electrum OCCDānija – Polija4:2 (2:1; 1:1; 1:0)
13:00Arēna RīgaCAustrālija – Slovākija2:11 (0:4; 1:1; 1:7)
15:00Electrum OCDTaizeme – Kanāda4:5 (2:3; 2:1; 0:1)
15:45Arēna RīgaASomija – Igaunija10:3 (3:2; 4:1; 3:0)
19:30Arēna RīgaBZviedrija – Norvēģija8:2 (3:0; 0:1; 5:1)

Pasaules čempionāta video producēšanu vienlaicīgi no abām arēnām nodrošina tiesraides.lv (polarhd.com). Pasaules čempionāta spēles tiešraidēs tiks translētas Latvijas (LTV7), Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Igaunijas, Slovākijas, Ķīnas TV kanālos - kopumā TV translācijās visā pasaulē tiks demonstrētas vismaz 29 spēles. Bet visu 48 maču tiešraides būs skatāmas internetā Starptautiskās Florbola federācijas Youtube.com kanālos un Pasaules Spēļu kanālā internetā.

     [+] [-]

, 2016-12-05 20:23, pirms 7 gadiem
Autor, par cik treneris runaja, ka mums ir visas mainas vienlidzigas, bet redzeju, ka dazs labs bija laukuma vairak pie ielaistiem goliem, ka citi, tatad, varbut varetu kadu pluss minus koeficientu redzet, ne kopejo, bet tiesi par katru spele. Sadu aili vajadzeja izmantot katra pecspeles raksta, Butu interesanti, jo daudzi tam manliekas nemaz nepievers uzmanibu.

     [+] [-]

, 2016-12-05 20:28, pirms 7 gadiem
Curtiys rakstīja: Autor, par cik treneris runaja, ka mums ir visas mainas vienlidzigas, bet redzeju, ka dazs labs bija laukuma vairak pie ielaistiem goliem, ka citi, tatad, varbut varetu kadu pluss minus koeficientu redzet, ne kopejo, bet tiesi par katru spele. Sadu aili vajadzeja izmantot katra pecspeles raksta, Butu interesanti, jo daudzi tam manliekas nemaz nepievers uzmanibu.
Šeit (http://sportacentrs.com/florbols/izlases/04122016-spele_pret_zviedriem_labakie_an_blinds_ko) ir +/- koeficienti spēlē pret Zviedriju, pašlaik veidoju ko līdzīgu par spēli pret Čehiju

     [+] [-]

, 2016-12-05 20:55, pirms 7 gadiem
Dāvis Dedumets rakstīja: Šeit (http://sportacentrs.com/florbols/izlases/04122016-spele_pret_zviedriem_labakie_an_blinds_ko) ir +/- koeficienti spēlē pret Zviedriju, pašlaik veidoju ko līdzīgu par spēli pret Čehiju
super, so kaut ka palaidu garam.