Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Dāņi uzvar arī slovākus, Singapūra aizcērt durvis

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāņi uzvar arī slovākus, Singapūra aizcērt durvis
Dānijas izlase trijās spēlēs svinējusi trīs uzvaras
Foto: Ritvars Raits, IFF Floorball

Dānijas florbola valstsvienība izcīnījusi trešo uzvaru trijās pasaules florbola čempionāta C apakšgrupā. Pēc uzvaras pār slovākiem dāņi pacilātā noskaņojumā var gatavoties kvalifikācijas turnīram. Citā mačā Singapūra ar 9:5 pieveica ASV.

Dānija uzvar Slovākiju un C apakšgrupu
Mačā starp Dānijas un Slovākijas valstsvienībām vajadzēja noskaidrot komandu, kura kļūs par C apakšgrupas uzvarētāju, jo pirmajās divās cīņās abas nācijas bija tikušas pie uzvarām. Labāka vārtu attiecība bija slovākiem, kuriem pirmajai vietai pietiktu arī ar neizšķirtu. Pirmajā spēles trešdaļā abas komandas darbojās diezgan piesardzīgi, pie vārtu guvumiem nevienai no komandām netiekot. Savukārt otrajā trešdaļā bija nospēlētas vien 20 sekundes, kad no vārtu priekšas precīzi meta Stefans Hedorfs, vadībā izvirzot dāņus. Otrā perioda izskaņā dāņi tika arī pie otrā vārtu guvuma. Savukārt mača 47.minūtē dāņi neapstājās pēc tam, kad slovāki pārkāpa noteikumus pie dāņu vārtiem. Vārtsargs ar ātru piespēli vienatnē pret pretējos vārtos darbojošos kolēģi aizsūtīja Stefenu Dālu Jensenu, kurš vārtus neguva, taču paspēja iespēlēt Lukasam Eldholmam, kurš bija precīzs. Drīz vien no tuvas distances Hedorf guva ceturtos vārtus, bet vēl pēc trim minūtēm viņš noformēja sev hat-trick. Vienīgi trīs minūtes pirms mača beigām precīzi bija arī slovāki, kuri mača izskaņā ieguva tiesības spēlēt piecatā pret trim, turklāt nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, gūstot vēl vienus vārtus. Tomēr dāņi uzvarēja ar 5:2, uzvarot savā apakšgrupā.

Singapūra aizcērt durvis
Zaudējuši pirmajās divās čempionāta spēlēs, Singapūras florbolisti vairs nevarēja cerēt uz iekļūšanu kvalifikācijas kārtā. Neskatoties uz to, pēdējā grupu turnīra mačā pret ASV valstsvienību, kas savukārt jau bija nodrošinājusi pirmo vietu savā grupā, aziāti spēli sāka vareni. Viņi ne tikai pirmo reizi čempionātā spēja izvirzīties vadībā, bet arī pirmo trešdaļu noslēgt ar pārliecinošu 3:0 pārsvaru. Nekas daudz nemainījās arī pēc pārtraukuma, jo jau 24.sekundē Enriko Maricans guva ceturtos vārtus, bet 27.minūtē uz tablo dega jau 5:0 Singapūras labā. Šajā brīdī amerikāņi veica vārtsargu maiņu, jo Lī Peins bija atvairījis tikai četrus no deviņiem metieniem pa viņa sargātajiem vārtiem. Līdz pārtraukumam ASV izlase divus vārtus atspēlēja, taču trešā perioda sākumā bija turpat, atrodoties iedzinējos ar 2:7. Lauzt spēles gaitu ASV florbolistiem tā arī nesanāca un Singapūras izlase izcīnīja uzvaru ar rezultātu 9:5, ar ko gan izrādījās par maz, lai tiktu augstāk par pēdējo vietu grupā. ASV florbolisti tik un tā saglabāja pirmo vietu grupā un astotdaļfinālā sacentīsies ar vāciešiem, kuri ļoti epizodiski spējuši demonstrēt kvalitatīvu florbolu šajā čempionātā.

Austrālija un Polija cīnās neizšķirti
Pirms pēdējās spēļu kārtas ne Austrālijas, ne Polijas florbola valstsvienības vairs nevarēja pretendēt uz iekļūšanu izslēgšanas turnīra kārtā. Savstarpējā cīņā bija jānoskaidro ar kurām komandām nāksies krustot nūjas turpmākajā turnīra stadijā par 13.-16.vietu. Austrālijas izlase bija diezgan bezcerīgi zaudējuši pirmos divus mačus, kamēr poļi līdzvērtīgi spēkojās gan ar dāņiem, gan slovākiem, beigās piedzīvojot neveiksmes. Šoreiz pirmos vārtus cīņā guva tieši poļi, bet pēc pārtraukuma austrālieši ne vien prata atspēlēties, bet arī pārņemt vadību mačā. Tā bija pirmā reize, kad Austrālijas florbolisti bija izvirzījušies priekšā saviem oponentiem šī čempionāta laikā. Tomēr vairākas pieļautās kļūdas lika trīs reizes pēc kārtas ielaist bumbiņu savos vārtos. Trešajā trešdaļā Austrālija ātri atspēlēja vienus vārtus, bet neilgi pirms mača beigām arī prata izlīdzināt rezultātu. Trešdien Austrālijai gaidāma spēkošanās ar Taizemi, bet poļi sacentīsies ar Singapūru.

Zviedri izmanto kļūdas un uzvar apakšgrupu
Par B apakšgrupas uzvarētāju godu cīnījās Zviedrijas un Čehijas valstsvienības, kas turnīra ievadā bija tikušas pie četriem punktiem. Savstarpējā spēlē zviedri jau ar pirmajām minūtēm demonstrēja pārliecinošu sniegumu, kamēr čehi pieļāva vairākas bērnišķīgas kļūdas, kas noveda pie izgājieniem vienatnē pret viņu vārtsargu, tostarp mazākumā, un likumsakarīgiem vārtu zaudējumiem. Jau pirmajā trešdaļā zviedri iekrāja triju vārtu pārsvaru, ko otrajā periodā palielināja līdz 6:1. Mača izskaņā zviedri nedaudz samazināja apgriezienus, uz ilgāku laiku paliekot arī trijatā pret pieciem pretiniekiem. Čehi izmantoja vairākus vairākumus, bet spēles beigās ielaida bumbiņu tukšos vārtos, ļaujot zviedriem triumfēt spēlē ar rezultātu 8:4.

Šveice nepieļauj vaļības, graujot vāciešus
Šveices izlasei vajadzēja izcīnīt vismaz neizšķirtu grupu turnīra pēdējā spēlē pret Vāciju, lai automātiski kvalificētos ceturtdaļfinālam. Jau spēles otrajā minūtē Matiass Hofbauers ar precīzu metienu vadībā izvirzīja šveiciešus, kuri nedomāja samazināt apgriezienus, jau devītajā minūtē panākot 5:0, tādējādi liekot vāciešiem veikt vārtsargu maiņu, vietu vārtos uzticot mūsu florbolistiem tik labi zināmajam Maikam Dīcam. Līdz perioda beigām vārti vairāk netika gūti, bet otrajā periodā Luka Grafs guva divus vārtus vairākumā, vēlāk gan arī pretiniekiem vienu reizi izdarot precīzu metienu vairākumā. Trešajā periodā turpināja dominēt, gūstot vēl vairākus vārtus, maču uzvarot ar pārliecinošu 11:3 uzvaru, kas deva otro vietu turnīra tabulā un automātisku iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Lai tur nokļūtu arī vācieši, viņiem būs jāuzvar ASV valstsvienība.

6.decembris

LaiksArēnaGrupaSpēleRezultāts
11:15Arēna RīgaCSlovākija - Dānija2:5 (0:0; 0:2; 2:3)
12:00Electrum OCDSingapūra - ASV9:5 (3:0; 2:2; 4:3)
13:45Arēna RīgaAŠveice - Vācija11:3 (5:0; 2:1; 4:2)
15:00Electrum OCCAustrālija - Polija4:4 (0:1; 2:3; 2:0)
16:30Arēna RīgaBZviedrija - Čehija8:4 (4:1; 3:1; 1:2)
19:30Arēna RīgaBNorvēģija - Latvija5:5 (1:3; 2:1; 2:1)

Pasaules čempionāta video producēšanu vienlaicīgi no abām arēnām nodrošina tiesraides.lv (polarhd.com). Pasaules čempionāta spēles tiešraidēs tiks translētas Latvijas (LTV7), Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Igaunijas, Slovākijas, Ķīnas TV kanālos - kopumā TV translācijās visā pasaulē tiks demonstrētas vismaz 29 spēles. Bet visu 48 maču tiešraides būs skatāmas internetā Starptautiskās Florbola federācijas Youtube.com kanālos un Pasaules Spēļu kanālā internetā.

     [+] [-]

, 2016-12-06 14:15, pirms 7 gadiem
Kā tiek dalītas grupas?

     [+] [-]

, 2016-12-06 14:38, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kā tiek dalītas grupas?
A un B grupā tiek salozētas pirmā astotnieka komandas, C un D grupā - pārējās, kas kvalificējušās finālturnīram.
Grupu turnīram seko pārspēles par iekļūšanu ceturtdaļfinālā starp A un B grupas 2 vājākajām un C un D grupas 2 spēcīgākajām komandām.

     [+] [-]

, 2016-12-06 15:45, pirms 7 gadiem
gludahill rakstīja: A un B grupā tiek salozētas pirmā astotnieka komandas, C un D grupā - pārējās, kas kvalificējušās finālturnīram.
Grupu turnīram seko pārspēles par iekļūšanu ceturtdaļfinālā starp A un B grupas 2 vājākajām un C un D grupas 2 spēcīgākajām komandām.
Paldies! Ļoti interesanta izspēles kārtīga, man patīk!

     [+] [-]

, 2016-12-06 20:51, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Paldies! Ļoti interesanta izspēles kārtīga, man patīk!
nu tas, lai Zviedrija-Singapūra mačos nebūtu 20:0 rezultāti