Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Spēlē pret čehiem labākie Raitums, Kovaļevskis un J.Rajeckis

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Spēlē pret čehiem labākie Raitums, Kovaļevskis un J.Rajeckis
Artis Raitums bija labākais Latvijas izlases otrajā mačā
Foto: IFF Floorball

Latvijas florbola valstsvienība pasaules čempionāta otrajā spēlē piedzīvoja 3:9 neveiksmi pret Čehijas izlasi. Kāda bijusi katra spēlētāja individuāli parādītā spēle raksta autora skatījumā? Kādi bijuši spēlētāju sasniegtie lietderības koeficienti? Par to tālāk rakstā.

Andis Blinds (atvairīti 9 no 14 metieniem): 2 balles. Pret zviedriem bija viens no labākajiem mūsu izlasē, pret čehiem neizdevās izvilkt nevienu "mironi", kā to nodēvēja treneris Grunckis. Vienlaikus, lielākā daļa ielaisto vārtu bija no tuvas distances, kur daļa vainas jāuzņemas arī laukuma spēlētājiem.

Andris Malkavs (0+0, -2 lietderība): 2 balles. Pēc neveiksmīgās pirmās cīņas, otrajā jau pirmajā iznācienā atkal tika zaudēta bumbiņa, taču turpinājumā pieredzējušais aizsargs darbojās gana pārliecinoši. Bija laukumā, kad tika zaudēti vārti pēc rikošeta un tad, kad vārtsargs bija nomainīts pret sesto spēlētāju.

Morics Krūmiņš (0+0, -1 lietderība): 3 balles. Pie pirmajiem zaudētājiem vārtiem devās aizvārtē pārtvert bumbiņu, taču pretinieks piespēlēja uz otru laukuma malu, savukārt pie otrajiem zaudētajiem vārtiem neizdevās izglābt partneri, kad nesanāca izsist bumbiņu no vārtu līnijas. Turpinājumā pāris reizes aktivizējās uzbrukumā, pie 1:3 bija lieliska iespēja gūt vārtus, taču glāba Kafka. Pie komandas trešajiem gūtajiem vārtiem bija laukumā, taču aktīvā darbībā neiesaistījās. Pret sevi nopelnīja sāncenšiem divu minūšu noraidījumu.

Mārtiņš Rajeckis (nespēlēja): Spēlē pret zviedriem trešā perioda izskaņā iedzīvojās nelielā savainojumā. Treneris Grunckis gan teica, ka Mārtiņš ir gatavs spēlei, taču laukumā tā arī neparādījās.

Aivis Kusiņš (0+0, -1 lietderība): 2 balles. Pirmajā spēlē bija ar sliktāko lietderības koeficientu, bet pret čehiem darbojās jau pārliecinošāk. Pie trešajiem zaudētajiem vārtiem atradās priekšā vārtsargam, kurš tādējādi neredzēja metiena izdarīšanu. Atradās laukumā arī abās reizēs, kad tika zaudēti vārti mazākumā, tādējādi izpelnoties treneru uzticību.

Atis Blinds (0+0, -2 lietderība): 2 balles. Šķiet, ka komandas otrā maiņa joprojām ir savas spēles meklējumos. Spēlējot vairākumā pēdējās sekundēs norībināja vārtu stabiņu, bet vienu mīnusu nopelnīja brīdī, kad čehi iemeta tukšos vārtos pēc fantastiskas tālās piespēles.

Ingus Laiviņš (0+0, -1 lietderība): 2 balles. Bija laukumā pie komandas pirmajiem diviem gūtajiem vārtiem, taču trīs reizes no laukuma bija spiests noiet ar nokārtu galvu. Pie abiem vārtu guvumiem tieši nepiedalījās. Kas attiecas uz zaudētajiem vārtiem, pie ceturtā vārtu zaudējuma palika pie sava sedzamā, nevis devās palīgā Raitumam. Sestajā vārtu zaudējumā uzbrucēji pasīvi centās presingot sāncenšus pretinieku laukuma pusē, bet Laiviņš un Rajeckis nesadalīja sedzamos.

Aleksandrs Abramovs (0+0, neitrāla lietderība):bez vērtējuma. Laukumā izgāja vien uz pāris nomaiņām.

Mikus Valpēters (0+0, -2 lietderība): 2 balles. Ne tik pārliecinoša spēle, kā atklāšanas mačā. Pie pirmā vārtu guvuma pazaudēja savu sedzamo, kurš no tuvas distances guva vārtus. Pirms tika zaudēti otrie vārti, izdarīja labu metienu pa vārtiem, bet pēc tam aizsardzībā varēja aktīvāk nospēlēt pie borta, kur sāncensis saglabāja bumbiņu un izdarīja rezultatīvu piespēli.

Toms Bitmanis (0+0, -3 lietderība): 1 balle. No Zviedrijas Allsvenskan līgas spēlētāja gaidīts lielāks pienesums, kaut arī ir debitants. Pirmajā vārtu guvumā gāja uz bumbiņas pārtveršanu, ko neizdevās paveikt, pēc tam izslēdzoties no spēles, kamēr konkurents no aizvārtes izdarīja piespēli. Pārejot uz spēli divās maiņās, joprojām turpināja spēlēt, baudot treneru uzticību. Nereti pietrūkst pavisam nedaudz, lai sekmīgi uzņemtu bumbiņu un uzreiz izdarītu metienu.

Kārlis Bulāns (0+0, -1 lietderība): 2 balles. Nopelnīja komandai iespēju divas minūtes spēlēt skaitliskajā vairākumā. Pie pirmā vārtu guvuma tieši nepiedalījās. Pie sestā vārtu zaudējuma ne līdz galam sekoja Kovaļevska piemēram, cenšoties presinogt pretinieku, turklāt viņa sedzamais aizmuka līdz pat Latvijas izlases vārtiem, izdarot precīzu metienu. Jau otro spēli pēc kārtas mača vidū tiek nomainīts.

Toms Akmeņlauks (0+0, -2 lietderība): 3 balles. Joprojām ne sevišķi redzams laukumā. Pie trešā vārtu zaudējuma pazaudēja sedzamo, savukārt uzbrukumā nevedās ar pretinieku apspēlēšanu. Trešās trešdaļas sākumā vairākas reizes bija labās pozīcijās, taču allaž priekšā bija pretinieku vārtsargs.

Artis Raitums (2+1, -1 lietderība): 4 balles. Labākais spēlētājs Latvijas izlasē. Bija laukumā, kad kopumā komandas guva deviņus no 12 vārtiem. Lieliski iesāka uzbrukumu, ko pats arī noslēdza ar precīzu metienu, panākot 1:1. Bija vainīgs pie ceturtajiem zaudētajiem vārtiem, kad tika pārtverta talsinieka piespēle un pats nejaudāja atgriezties aizsardzībā. Septītajā vārtu zaudējumā netrāpīja pa bumbiņu, kas būtu ļāvis likvidēt briesmas pie vārtiem. Lieliski saprotas ar Kovaļevski, atsaucoties baušķenieka izrāvienam, ko noslēdza ar precīzu metienu. Arī trešajā vārtu guvumā liels nopelns tieši Raitumam, jo viņa metiens tika bloķēts, bet partneris meta precīzi.

Pēteris Trekše (0+0, neitrāla lietderība): bez vērtējuma. Nospēlēja no otrās trešdaļas vidus, līdz otrā perioda beigām. Sev atvēlētajā laikā bija ļoti aktīvs, izdarot divus metienus vārtu virzienā, kā arī atbruņojot pretinieku aiz sāncenšu vārtiem, kad latvieši centās presingot. Trešajā periodā laukumā vairs nedevās.

Andris Rajeckis (0+0, -1 lietderība): 2 balles. Turnīra pirmajās divās cīņās nav izdevies izveidot pārāk daudz momentu pie pretinieku vārtiem. Spēlē pret čehiem divas reizes nopelnīja noraidījumus, kas divas reizes noslēdzās ar vārtu zaudējumiem. Pie pirmā vārtu zaudējuma neizdevās nosargāt vārtu priekšu, to pašu var teikt arī pie otro vārtu zaudējuma. Bija laukumā pie komandas trešā vārtu guvuma, kad treneri sāka veikt pamatīgas izmaiņas maiņu virknējumos.

Jānis Rajeckis (0+1, -1 lietderība): 3.5 balles. Aizvadīja kopumā labu spēli. Bija viens no aktīvākajiem spēlētājiem laukumā, uzņemoties iniciatīvu. Pie pirmā vārtu guvuma lieliski izspēlēja sieniņu ar Raitumu.

Artūrs Jurševskis (1+0, -1 lietderība): 3.5 balles. Varbūt ne tik spilgti pamanāms kā čempionāta pirmajā spēlē, taču beigās tieši Artūrs bija īstajā laikā un vietā, lai izdarītu precīzu metienu, gūstot mūsu valstsvienībai trešos vārus. Pie otrā vārtu zaudējuma atstāja sev aiz muguras spēlētāju, kurš izskrēja vārtu priekšā, izdarot precīzu metienu.

Gints Klēģers (0+0, -2 lietderība): 2 balles. Spēlēja visu maču no zvana līdz zvanam, atšķirībā no pirmās spēles. Devās laukumā arī mazākumos, kas gan Latvijas izlasei nebija sekmīgi. Aktīvāk varēja uziet virsū čehu florbolistam pie trešā vārtu zaudējuma, kad sāncenši iemeta no laukuma centra.

Jānis Salcēvičs (atvairīti 11 no 15 metieniem): 3 balles. Sāka sildīties jau pie 1:3 rezultāta, bet laukumā devās, kad uz tablo dega jau 1:5. Praktiski pirmais metiens pa vārtiem noslēdzās ar vārtu zaudējumu, taču kopumā gana labi iesaistījās spēlē, vairākas reizes glābjot savu komandu. Cīņas otrajā pusē čehi gan vairs tik aktīvi neuzbruka, jo bija iekrājuši solīdu pārsvaru. Nopelnīja divas soda minūtes un soda metienu uz saviem vārtiem, cenšoties glābt izlasi, kad čehs izskrēja vienatnē pret vārtsargu. Bullīti neitralizēja, bet sekojošajā mazākumā arī vārtsargs nebija glābējs.

Rolands Kovaļevskis (0+1, neitrāla lietderība): 3 balles. Ar 88.numuru Latvijas izlasē agrāk labi spēlējis Jānis Jansons, bet šajā čempionātā to turpina darīt Kovaļevskis. Ļoti aktīvi cīnās, kas dod vēlamo rezultātu. Pie pirmā vārtu guvuma labi pacīnījās pie pretinieku vārtiem, ļaujot bumbiņai nonākt līdz Raitumam. Otrajā vārtu guvumā spēlēja līdz galam, kad čehi gaidīja brīdi, kad bumbiņa atstās laukumu. Varbūt jaunības maksimālismā pārāk daudz centās uzbrukt pretiniekam, kad sāncenši mūs iemidzināja, lai ar ātru saspēli tiktu pie sestā vārtu guvuma.

Plus/mīnus bilance

Rezultāts+/-Kr.uzbrucējsC.uzbrucējsL.uzbrucējsK.aizsargsL.aizsargs
0:1-ValpētersA.RajeckisBitmanisJurševskisKrūmiņš
1:1+BulānsRaitumsKovaļevskisJ.RajeckisLaiviņš
1:2-ValpētersA.RajeckisBitmanisJurševskisKrūmiņš
1:3-KlēģersBlindsAkmeņlauksMalkavsKusiņš
1:4-BulānsRaitumsKovaļevskisJ.RajeckisLaiviņš
1:5PPKlēģersRaitums-J.RajeckisKusiņš
1:6-BulānsRaitumsKovaļevskisJ.RajeckisLaiviņš
1:7-TrekšeRaitumsKovaļevskisJ.RajeckisLaiviņš
2:7+TrekšeRaitumsKovaļevskisJ.RajeckisLaiviņš
2:8PPKlēģersRaitums-J.RajeckisKusiņš
3:8+A.RajeckisRaitumsKovaļevskisJurševskisKrūmiņš
3:9ENKlēģersBlindsAkmeņlauksMalkavsBitmanisRaitums