Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbola izlases treneris: "Ja zaudēsim rīt, šī uzvara neko nenozīmēs"

Ints Megnis
Ints Megnis

Florbola izlases treneris: "Ja zaudēsim rīt, šī uzvara neko nenozīmēs"
Latvijas izlases labākais spēlētājs Morics Krūmiņš (pa kreisi) un vārtsargs Jānis Salcevičs duelī pret Čehiju. Foto: Latvijas Florbola savienība

Ja Latvijas florbola izlase pirmdienas rītā pasaules čempionāta spēlē neuzvarēs Vāciju, šodien gūtā lieliskā uzvara pret Čehiju neko nenozīmēs, uzreiz pēc panākuma pret sacensību saimnieci intervijā Latvijas Televīzijai teica valstsvienības treneris Ingus Laiviņš.

"Vienmēr ir prieks, ja uzvaram kādu no lielā četrinieka valstīm. Tas izdevies jau otro reizi, bet mums ir jāsaglabā daudz spēkus, jo vienreiz jau esam uzkāpuši uz grābekļa, kad pārvarējām Čehiju un uzkāpām uz Vācijas. Mēs negribam to atkārtot. Ļoti svarīga spēle mums ir rīt, zaudējuma gadījumā šī uzvara neko nenozīmēs," pēc mača teica Laiviņš, stāstot, ka, neskatoties uz pozitīvu beigu rezultātu, daudz kas neesot izdevies. "Diezgan daudz kas nesanāca - bumbas kontrolē lielāko daļu spēles bija liels brāķis. Tāpat spiediens no čehiem bija liels. Tomēr ļoti labi nospēlējām aizsardzībā, sadalot cilvēkus un neļaujot pretiniekiem izmantot savu lielāko trumpi, kas ir spēle uz vārtu priekšu. Tāpat novērsām pretuzbrukumus, jo tieši uz to viņu balsta savu florbolu - cenšas noķert pretiniekus, kamēr viņš vēl ir uzbrukumā. Mēs to neļāvām, tāpēc ielaidām tikai trīs vārtus."

Laiviņš atzīst, ka jau pirms čempionāta runāts, ka Čehijas izlase šogad ir vājāka nekā citus gadus. "Daļēji noteikti viņus ietekmē līdzjutēju spiediens, jo jau vakar viņi spēlēja nepārliecinoši. Mēs to redzējām un zinājām. Šogad Čehijas izlase nav tik spēcīga kā bija citus gadus. Tas viss kopā un mūsu lieliskā spēle noveda pie uzvaras."

"Atradīsim līdzekļus, lai spētu vismaz fiziski sagatavoties un būtu gatavi rītdienas spēlei. Mājasdarbs ir izdarīts, zinām no kā mums jāuzmanās, kas jāmēģina izdarīt, lai cīnītos par panākumu rītdienas spēlē," teica treneris.

Latvijas izlase Čehiju uzvarēja ar 4:3, bet dienu iepriekš ar 3:7 piekāpās Šveicei. Tikmēr Latvijas nākamā pretiniece Vācija ar 5:10 piekāpās čehiem un ar 1:13 kapitulēja Šveicei. Ja Latvijas izlase mačā, kas pirmdien sāksies jau plkst. 13:45, uzvarēs Vāciju, bet pēc tam otrdien Čehija nespēs pārspēt Šveici, latvieši automātiski sasniegs ceturtdaļfinālu, kur turklāt, visticamāk, izvairīsies no pasaules florbola lielākajiem grandiem Zviedrijas un Somijas.

Identiska situācija Latvijai bija 2012. gadā, kad apakšgrupā ar 5:4 pārspēja Čehiju, bet ceturtdaļfinālā ar 2:4 piekāpās Vācijai.