Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbola izlases treneris: "Bija lieliska bumbas kontrole, nesasteidzām momentus"

Ints Megnis
Ints Megnis

Florbola izlases treneris: "Bija lieliska bumbas kontrole, nesasteidzām momentus"
Edžus Ceriņš un Toms Bitmanis spēlē ar Slovākiju. Foto: Latvijas Florbola savienība

Latvijas florbola izlasei pasaules čempionāta astotdaļfināla spēlē, kurā trešdien ar rezultātu 6:1 tika pārspēta Slovākija, bija lieliska bumbas kontrole, kā arī netika sasteigti momenti, pēc spēles sarunā ar Latvijas Televīziju pauda valstsvienības galvenā trenera palīgs Ingus Laiviņš.

"Mums nekas nebija jāmaina, jo slovāki pieturējās pie tāda zīmējuma, kādam visu ciklu esam gatavojušies. Bija jāturpina spēlēt, kā esam gatavojušies, un tas izdevās - bija lieliska bumbas kontrole, nesasteidzām momentus. Kaut pirmos divus periodus rezultāts bija līdzīgs, jutāmies, ka esam gatavi uzvarēt," pēc mača teica Laiviņš.

Par spēles labāko florbolistu Latvijas izlases rindās tika nosaukts divus vārtus iemetušais 18 gadus vecais Klāvs Jansons, kurš pirms tam bija spēlējis maz. "Izskatījām spēles ar Vāciju video, izdarot secinājumus, ka ir problēma ar labās malas uzbrucējiem. Tāpēc spēli pirmajā maiņā sāka Toms Bitmanis un iesaistījām Jansonu kreisajā malā. Viņš šodien nospēlēja lieliski," saka Laiviņš, atzīstot, ka ne pārāk veiksmīgs bijis mēģinājums Mihailu Kostusevu iespēlēt aizsardzībā. "Viņš arī klubā spēlē aizsardzībā un cerējām, ka viņš varēs pastiprināt, tomēr temps ir liels, viņam nebija viegli un nācās lēmumu mainīt."

Pēc oficiālās statistikas spēli vēroja 7000 skatītāju, kas ir ļoti liels skaits agrajam mačam, kurā turklāt nepiedalās mājinieku komanda. "Čehi parūpējušies, ka agrajās spēlēs ir daudz skolnieku, kuri rada troksni visas spēles garumā. Jūtams, ka tie ir florbola svētki. Bija čempionāta cienīga atmosfēra," saka Laiviņš.

Ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piektdienas vakarā spēkosies ar pasaules lielāko grandu Zviedriju.

"Saprotam, ka zviedri ir turnīra galvenie favorīti, uzvarēt viņus ir neiespējamā misija, tomēr jāiet laukumā, jārāda labākais sniegums, kādam esam gatavi. Mūsu galvenais uzdevums būs sākt spēlēt no pirmajām minūtēm un visu laiku turēties cīņā. Tas būs labs pretinieks, lai izbaudītu un saprastu florbola lielās lietas," secināja Laiviņš.