Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Noslēdzas grupu turnīrs, latviešiem jātur īkšķi par Šveici

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Noslēdzas grupu turnīrs, latviešiem jātur īkšķi par Šveici
Pēc negaidītās uzvaras pār Poliju, lieliskas iespējas iekļūt kvalifikācijas kārtā pavērsušās Austrālijas florbolistiem
Foto: IFF Floorball

Ar sešām spēlēm šodien noslēdzas pasaules florbola čempionāta grupu turnīrs. Latvijas izlase sagaidījusi pirmo brīvdienu, bet vien pašā vakarā uzzinās savus pretiniekus kvalifikācijas kārtā. Tas kļūs zināms pēc Šveices un Čehijas izlašu savstarpēja mača. Latviešu interesēs būtu Šveices valstsvienības panākums.

Taizeme – Austrālija (C grupa) pulksten 11:00
Jau pati pirmā dienas spēle ir ļoti svarīga abām komandām. Spēles likme kļuva vēl augstāka pēc tam, kad Austrālijas izlase vakar tika galā ar Poliju. Tagad klāt pēdējā grupas spēle, kura ļoti zīmīga būs visām trim pieminētajām komandām. Lai gan Taizemes izlase ir jauna uz pasaules florbola kartes, pēdējo divarpus gadu laikā izlases aizvadījušas trīs savstarpējās spēles. Pirmā tika nospēlēta neizšķirti, bet divās nākamajās uzvaras dalītas uz pusēm. Pašlaik Austrālijai un Polijai ir pa diviem punktiem, bet Taizeme palikusi bez punktiem. Austrālijai pēdējā spēlē pietiek ar neizšķirtu, lai tiktu kvalifikācijas kārtā. Taizemes uzvaras gadījumā tiks skatīti gūtie vārti čempionātā, kur pašlaik Polijai ir desmit precīzi raidījumi, Austrālijai – deviņi, bet Taizemei – seši.

Slovākija – Singapūra (D grupa) pulksten 13:45
Teorētiski šī ir cīņa par uzvaru apakšgrupā, jo slovākiem pašlaik ir četri punkti, kamēr Singapūrai ir par punktu mazāk. Faktiski Slovākija ir izteikta šīs spēles neapšaubāma favorīte un galvenā pretendente uz D grupas pirmo vietu. Tikmēr aziātiem jācenšas nospēlēt maksimāli labi, lai spētu nosargāt otro vietu grupā. Čempionāta pirmajā daļā komanda nospēlēja neizšķirti 4:4 ar Kanādu, līdz ar to otrā vieta grupā pašlaik tiek dalīta neklātienes cīņā. Kas vēl būtiski, tieši ar kādu no divām labākajām D grupas komandām kvalifikācijas kārtas spēli būs jāaizvada Latvijas florbolistiem.

Japāna – Kanāda (D grupa) pulksten 15:30
Japānas izlase jau pēc pirmajām divām spēlēm zaudējusi iespējas pacīnīties par kvalifikācijas kārtu, jo divi zaudējumi divās spēlēs neļauj noķert Singapūru. Brīdī, ka sāksies šī cīņa, arī kanādieši jau zinās, kas viņiem ir jāpaveic, lai iekļūtu kvalifikācijas spēlei. Protams, ja Singapūra būs parūpējusies par sensāciju un pieveikusi slovākus, tad kanādiešu cerības būs izsapņotas. Kanādas izlases līderis Valteri Vītakoski presē izteicies, ka ļoti gribētu kvalifikācijas kārtā uzspēlēt pret Latviju, jo Vītakoski ikdienā ir Morica Krūmiņa komandas biedrs Somijas Elites līgas komandā "Nokian KrP".

Norvēģija – Somija (B grupa) pulksten 17:45
Spēle par otro vietu un automātisku ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Cīņas zaudētājiem priekšā kvalifikācijas spēle, kurā teorētiski lielām problēmām nevajadzētu rasties, bet pēc tam gaidīs cīņa ceturtdaļfinālā pret Šveici vai Čehiju. Skaidrs, ka Somijas izlase uzskatāma par spēles izteiktu favorīti, kaut arī norvēģi epizodiski demonstrējuši solīdu sniegumu. Norvēģijas izlasei par labu nav arī fakts, ka pirms mazāk kā 24 stundām beigusies cīņa pret spēcīgo Zviedriju.

Zviedrija – Dānija (B grupa) pulksten 18:15
Zviedrijas valstsvienība pēc divām uzvarām jau ir nodrošinājusi pirmo vietu apakšgrupā. Tikmēr dāņi, zaudējot pirmajās divās spēlēs, vairs nevar tikt augstāk par ceturto vietu un var gatavoties kvalifikācijas spēlei pret labāko C grupas komandu. Tā būs Igaunijas valstsvienība. Interesanti, ka abas izlases savā starpā nav tikušās jau astoņus gadus, bet pasaules čempionātā pēdējo reizi abas izlases tikās tālajā 2006. gadā, zviedriem esot pārākiem ar rezultātu 11:1 Līdzvērtīgākā cīņa fiksēta 2000. gada čempionātā, kad dāņi vareni darbojās aizsardzībā, piekāpjoties tikai ar 1:3.

Čehija – Šveice (A grupa) pulksten 20:30
Dienas pēdējā spēle, kas arī sniegs atbildi par Latvijas izlases tālāko likteni. Pēc tam, kad čehi piekāpās mūsu florbolistiem, komanda nonāca neapskaužamā situācijā, jo tikai uzvara šajā spēlē ļautu automātiski iekļūt ceturtdaļfinālā un izvairīties no sarežģīta izslēgšanas turnīra zara. Jau nākamajā dienā čehi sagaidīja dāvanu no saviem pāridarītājiem, kad latvieši piekāpās vāciešiem. Līdz ar to Čehija jau tagad nodrošinājusi vismaz otro vietu grupā, bet panākums pār šveiciešiem ļautu kļūt arī par grupas uzvarētājiem. Tikmēr latviešu florbolistiem un līdzjutējiem jātur īkšķi par šveiciešiem, jo vienīgi Šveices izlases uzvara ļautu Latvijas izlasei grupā ierindoties trešajā vietā un kvalifikācijas turnīrā izvairīties no, iespējams, spēcīgākā pretinieka otrajā astotniekā – Slovākijas valstsvienības.