Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Čehi apspēlē šveiciešus, latviešiem turnīra turpinājumā pa sarežģīto zaru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čehi apspēlē šveiciešus, latviešiem turnīra turpinājumā pa sarežģīto zaru
Lielisku spēli Čehijas izlases rindās turpina demonstrēt Adams Delongs, kurš guva trīs vārtus mačā pret Šveici
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā noslēdzies grupu turnīrs. Pēdējās dienas centrālajā spēlē Čehijas valstsvienība ar rezultātu 6:4 pieveica Šveici, tādējādi kļūstot par grupas uzvarētājiem. Vienlaikus tas nozīmēja to, ka latvieši šajā grupā paliek pēdējā vietā, kvalifikācijas kārtas spēlē pretim dabūjot lielisku sniegumu demonstrējušo Slovākiju.

Austrālija uzvar Taizemi un iekļūst kvalifikācijas kārtā
Austrālijas izlase pēc uzvaras pār Poliju spēra platu soli pretim iekļūšanai starp pasaules 12 labākajām izlasēm. Lai būtu droši par otro vietu grupā, pēdējā spēlē pret Taizemi vajadzēja nospēlēt vismaz neizšķirti. Spēles rezultātu mača septītajā minūtē atklāja viens no austrāliešu līderiem Daniels Gartners, bet pretinieku līderis Aleksandrs Rinefalks pēc pāris minūtēm rezultātu līdzsvaroja. Otrā perioda ievadā aziāti norībināja vārtu konstrukciju, par ko samaksāja ar trim ielaistajiem vārtiem. Pēdējā trešdaļā Taizemes florbolisti dzinās pakaļ konkurentiem, atspēlējot divus vārtus, taču no 3:4 zaudējuma izvairīties neizdevās. Interesanti, ka abas komandas trešo reizi pēc kārtas cīņu noslēdza ar šādu rezultātu. Līdz ar to Austrālija ar četriem punktiem izcīnīja otro vietu grupā, iekļūstot kvalifikācijas turnīra kārtā, kur viņiem gaidāma spēkošanās ar Norvēģiju. Tikmēr Taizemes izlase ierindojās trešajā vietā grupā, turnīra turpinājumā cīnīsies par 13. vietu, kur pretiniekos būs Singapūras florbolisti.

Slovāki saplosa arī Singapūru
Slovākijas izlase bija izcīnījusi divas graujošas uzvaras un arī trešajā grupu turnīra mačā nesastapās ar nopietnu pretestību, cīnoties par pirmo vietu grupā ar Singapūru. Pēc 12:3 uzvaras pār Kanādu un 15:1 pret Japānu, Singapūras valstsvienība tika sagrauta ar rezultātu 18:2, līdz ar to grupu turnīru komanda noslēdza ar kopējo vārtu attiecību 45:6. Jau pirms šīs spēles komandas jaunais talants Mihals Dudovičs bija rezultatīvākais spēlētājs ar 10 punktiem, bet pēdējā grupu turnīra spēlē pievienoja vēl trīs vārtu guvumus un tikpat rezultatīvas piespēles. Singapūras florbolisti pirmos vārtus spēja gūt vien mača 47.minūtē, kad viņu vārtos bija pabijušas jau 15 bumbiņas. Ņemot vērā, ka Singapūras izlase pirms tam bija uzvarējusi japāņus un spēlējusi neizšķirti ar kanādiešiem, otrās vietas liktenis grupā izšķīrās nākamajā mačā, kurā kanādiešiem pret japāņiem vajadzēja uzvarēt, gūstot vismaz deviņus vārtus. Jāpiezīmē, ka atkal labi bija pastrādājuši turnīra organizatori, kuri uz šo spēli spēja pulcēt 5000 līdzjutēju.

Kanādieši pārliecinoši izpilda uzdevumu
Lai ieņemtu otro vietu grupā aiz slovākiem, Kanādas izlasei bija jāizpilda divi uzdevumi – pirmkārt bija jātiek pie uzvaras pār japāņiem, kuri pirmajās divās spēles bija piedzīvojuši zaudējumus. Otrkārt, šajā spēlē bija jāgūst vismaz deviņi vārti, jo vienāda punktu skaita un savstarpējās spēles rezultātā, tieši gūto vārtu skaits kļūst par izšķirošo, nosakot komandu vietu secību. Ar abu uzdevumu izpildi kanādieši praktiski bija tikuši galā jau pēc 20 nospēlētām cīņas minūtēm. Saprotot nepieciešamo mērķi, kanādieši bija gluži vai apsēduši pretinieku vārtus, izpildot vienu raidījumu pēc otra. Pēc septiņām nospēlētām minūtēm komanda bija tikusi jau pie septiņiem vārtu guvumiem, izdarot precīzu metienu vidēji ik pēc vienas minūtes. Turpinājumā apgriezieni nedaudz tika samazināti, pārtraukumā dodoties pie 8:1 vadības. Otrajā trešdaļā ziemeļamerikāņi guva vēl trīs vārtus, bet pēdējā trešdaļā komanda centās iepriecināt sanākušos līdzjutējus ar skaistām epizodēm. Vispirms gan vārtus guva japāņi, bet Kanādas komanda atbildēja ar trim rezultatīviem metieniem, spēli uzvarot ar rezultātu 14:2.

Somiem viegla uzvara un ceļš uz ceturtdaļfinālu vaļā
Pašreizējiem pasaules čempioniem somiem pēdējā spēļu kārtā bija nepieciešams panākums pār Norvēģiju, lai izcīnītu otro vietu grupā un automātiski kvalificētos ceturtdaļfinālam. Komanda sāka vareni, jau ceturtajā minūtē izvirzoties vadībā. Norvēģi ik pa laikam arī prata izveidot vārtu gūšanas iespējas, taču ar realizāciju klājās krietni vājāk. Tā rezultātā pēc pirmā perioda Somijas valstsvienība bija iekrājusi 3:0 vadību. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti, atzīmējoties Villem Lastikam. Vakar spēlē pret zviedriem norvēģi savus vienīgos vārtus guva četras sekundes pirms finālsvilpes, šoreiz viņiem tas padevās spēles 47.minūtē, kad rezultāts tapa 1:6. Arī šovakar vairāk par vienu precīzu metienu vikingi nespēja izpildīt, mača izskaņā zaudējot vēl trīs vārtus, tādējādi piedzīvojot 1:9 neveiksmi. Somijas izlase izcīnīja otro vietu grupā, automātiski kvalificējoties ceturtdaļfinālam, kamēr norvēģiem tajā būs iespējams iekļūt, pa ceļam tiekot galā ar austrāliešiem.

Zviedri iznīcina dāņus
Aleksandrs Galante Karlstroms, Robins Nilberts un Kims Nilsons trijatā atzīmējās ar 13 precīziem metieniem cīņā, kurā Zviedrijas valstsvienība burtiski piesmēja dāņus B apakšgrupas pēdējā spēlē. Galante Karlstroms tika pie pieciem precīziem raidījumiem, kamēr Nilsberts un Nilsons katrs guva pa četriem vārtiem. Dāņiem savus vārtus neskartus izdevās nosargāt gandrīz piecas minūtes, tādēļ vēl jo pārsteidzošāk, ka pirmo trešdaļu viņi pamanījās zaudēt ar rezultātu 0:13…Jau pirmajā periodā visus savus piecus vārtus guva Galante Karlstroms. Spēles otrajā trešdaļā "trīs kroņi" tika vien pie četriem vārtiem, bet pēdējā periodā iemeta vēl astoņus, tiekot pie uzvaras ar rezultātu 25:0. Zviedru vārtsargs Jonas Rēns tika galā ar visiem desmit metieniem, kļūstot par pirmo vārtsargu šajā čempionātā, kurš cietoksni nosargājis neieņemtu.

Čehi triumfē grupā, latviešiem sarežģīts turnīra turpinājums
Spēles pirmās minūtes aizritēja ar diezgan izteiktu Šveices izlases pārākumu, kuri arī otrajā minūtē atklāja rezultātu, kad pēc divām ātrām piespēlēm bumbiņu no tuvas distances vārtos raidīja Kristofs Meiers. Turpinājumā šveicieši trīs reizes kļūdījās vienkāršās situācijās un trešo iespēju izmantoja mājinieki, vārtus pretuzbrukumā gūstot čehu līderim šajā turnīrā Adamam Delongam. Pagāja vien astoņas sekundes un čehi jau bija vadībā, kad Marekam Benešam izdevās izdod piespēli gar vārtiem, bumbiņu vārtos raidot Filipam Langeram. Komandas bija uzņēmušas apgriezienus uz vārtu gūšanu un vēl pēc nepilnas minūtes rezultāts tapa 2:2. Saņēmis lielisku piespēli, šveiciešu līderis Manuels Maurers netrāpīja pa bumbiņu, taču pamanījās izdarīt filigrānu piespēli Paulo Riedi – 2:2. Vēl pēc mirkļa savus otros vārtus spēlē guva Adams Delongs, bumbiņu vārtos iesitot ar tenisista cienīgu paņēmienu.

Spēles otrajā trešdaļā cīņas gaita bija krietni izlīdzinājusies, čehi šķiet beidzot bija sajutuši savu spēli, pamazām pārņemot iniciatīvu laukumā. Trešdaļas otrajā pusē katra no komandām pa reizei varēja uzspēlēt skaitliskajā vairākumā, taču vārti tā arī netika gūti. Trešajā periodā bija nospēlētas vien 35 sekundes, kad ar negaidītu metienu Jans Zaugs panāca līdzsvaru, tomēr šveiciešu (un arī latviešu) prieki nebija ilgi. Pēc pāris minūtēm Benešs no vārtu priekšas burtiski iecirta bumbiņu vārtos pēc tālas piespēles. Trīs minūtes vēlāk Matejs Jendrišaks no vārtu priekšas realizēja skaitlisko vairākumu, bet 48.minūtē pēc rikošeta Delongs guva savus trešos vārtus spēlē, čehu pārsvaru palielinot jau līdz 6:3. Šveiciešiem arvien grūtāk bija tikt līdz labām iespējām pie pretinieku vārtiem. Arī skaitliskajā vairākumā nekas nesanāca un pie vārtu guvuma izdevās tikt vien pašās spēles beigās, cīnoties ar sešiem laukuma spēlētājiem. Čehi uzvarēja ar rezultātu 6:4, tādējādi tiekot pie pirmās vietas grupā, vienlaikus latviešiem liekot atkāpties uz pēdējo pozīciju.

Līdz ar to kvalifikācijas spēle starp Latviju un Slovākiju tiks aizvadīta trešdien, sākoties jau pulksten 11:00.

Pasaules čempionāts florbolā

A grupa
Čehija – Šveice 6:4

VietaValstsSpēlesVārtiPunkti
1.Čehija319:134
2.Šveice324:104
3.Vācija311:272
4.Latvija311:152

B grupa
Norvēģija – Somija 1:9
Zviedrija – Dānija 25:0

VietaValstsSpēlesVārtiPunkti
1.Zviedrija339:56
2.Somija320:74
3.Norvēģija311:212
4.Dānija34:410

C grupa
Taizeme- Austrālija 3:4

VietaValstsSpēlesVārtiPunkti
1.Igaunija326:126
2.Austrālija313:164
3.Polija310:102
4.Taizeme39:200

D grupa
Slovākija – Singapūra 18:2
Japāna – Kanāda 2:14

VietaValstsSpēlesVārtiPunkti
1.Slovākija345:66
2.Kanāda321:183
3.Singapūra315:273
4.Japāna38:380

  -1 [+] [-]

, 2018-12-04 22:37, pirms 5 gadiem
Autors jau varéja ielikt pilnu zaru.

     [+] [-]

, 2018-12-04 22:38, pirms 5 gadiem
25:0.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-04 22:48, pirms 5 gadiem
Būs ļoti smagi pret Slovākiem. Tā ir komanda ,kas ir pelnījusi būt top 8

     [+] [-]

, 2018-12-04 23:03, pirms 5 gadiem
nu fak , 25:0 nav nopetni prekš elites grupas , Zviedri drāzā Dāņus visos iespējamos caurumos .

  +1 [+] [-]

, 2018-12-04 23:06, pirms 5 gadiem
Ko padarīsi. Viss pašu sarūpēts.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-04 23:07, pirms 5 gadiem
nešķiet kā izņemot TOP4 valstis pasaulē, kādām vispār intresē šis sporta veids ,jo nu rezultāti ir tādi paši kā desmit gadus atpakaļ ,kad elite grāva pārējās komandas.
Varbūt vajadzētu zonas ieviests florbolā , lai nav tik graujoši rezultati?

  -3 [+] [-]

, 2018-12-04 23:07, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: nu fak , 25:0 nav nopetni prekš elites grupas , Zviedri drāzā Dāņus visos iespējamos caurumos .
Nobeidza muté?
Slēpts komentārs: FunSet

  +2 [+] [-]

, 2018-12-04 23:15, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nobeidza muté?
tā varētu teikt ,jo nu Zviedri vnk dominēja visu spēi

  +4 [+] [-]

, 2018-12-04 23:23, pirms 5 gadiem
>>>Fun Set

Pirms kādam "uzbraukt" vajag pašam pārliecināties par savu taisnību.Jāspēle mums būs ar Slovākiju.

     [+] [-]

, 2018-12-04 23:25, pirms 5 gadiem
Šeit oficiālajā mājas lapā droši vien viltus ziņas neliek.
WFC2018

     [+] [-]

, 2018-12-04 23:46, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: nešķiet kā izņemot TOP4 valstis pasaulē, kādām vispār intresē šis sporta veids ,jo nu rezultāti ir tādi paši kā desmit gadus atpakaļ ,kad elite grāva pārējās komandas.
Varbūt vajadzētu zonas ieviests florbolā , lai nav tik graujoši rezultati?
Latvija, Norvēģija ,Vācija ,Dānija un domāju ka Slovākija var parādīt raksturu un uzvarēt tādas valstis kā Čehija un Šveice. Tas jau ir noticis, tā kā gluži nav tā kā tu saki.

     [+] [-]

, 2018-12-04 23:46, pirms 5 gadiem
Lielu izredžu nav, laikam tomēr būs jāspēlē par 13- 16 vietu!

     [+] [-]

, 2018-12-04 23:47, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: nešķiet kā izņemot TOP4 valstis pasaulē, kādām vispār intresē šis sporta veids ,jo nu rezultāti ir tādi paši kā desmit gadus atpakaļ ,kad elite grāva pārējās komandas.
Varbūt vajadzētu zonas ieviests florbolā , lai nav tik graujoši rezultati?
Un nav jau runa par interesi vai par to cik aizraujoš ir sports. Visam apakšā nauda. Pasaulē populārākie sporta diemžēl veidi ir tieši tie kur viss lielākā nauda apakšā figurē.

  -3 [+] [-]

, 2018-12-05 00:36, pirms 5 gadiem
Veiksmi mūsu čaļiem!!! Tas pirmais četrinieks, lai tur viens otru drāž kā un cik grib! FLB Latvijā attīstās proporcionāli mūsu valsts attīstības īpatnībām... ko tad mēs varam gribēt! Puikas malači!!!

  -2 [+] [-]

, 2018-12-05 03:17, pirms 5 gadiem
Pastāstiet, kāpēc grupas tik dīvainas pēc spēka. aklā izloze vai?

     [+] [-]

, 2018-12-05 09:26, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Pastāstiet, kāpēc grupas tik dīvainas pēc spēka. aklā izloze vai?
Pēc reitinga, top 8 izlases pirmajās divās grupās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-12-05 09:29, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: nešķiet kā izņemot TOP4 valstis pasaulē, kādām vispār intresē šis sporta veids ,jo nu rezultāti ir tādi paši kā desmit gadus atpakaļ ,kad elite grāva pārējās komandas.
Varbūt vajadzētu zonas ieviests florbolā , lai nav tik graujoši rezultati?
Bet ir jau tieši ieviestas kaut kas līdzīgs zonām
Vnk Zviedri un Somi ir ārpus konkurences