Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Vīri sāk dalīt ceļazīmes uz Arēnu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vīri sāk dalīt ceļazīmes uz Arēnu
Šogad Arēnā Rīga spēlēs tikai viena no pērnās sezonas finālistēm
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar ar pirmajām spēlēm sāksies cīņa par ceļazīmi uz Arēnu Rīga – tiks izspēlētas pirmās ceturtdaļfināla spēles sērijās līdz kādas komandas četrām uzvarām. Spēle no Lielvārdes arī Sportacentrs.com televīzijā.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Rubene" pulksten 18:00 Talsos
Raugoties no turnīra tabulas viedokļa, tieši šim pārim vajadzētu kļūt par saistošāko, jo abas komandas regulārajā sezonā finišēja viena aiz otras, starp komandām esot vien trim punktiem jeb vienas uzvaras tiesai. Talsinieki pirms izslēgšanas spēļu turnīra var lepoties ar septiņām uzvarām pēdējās desmit spēlēs, tostarp 4:3 panākumu pār "Rubeni" savā laukumā. Tas gan bija visai pasen – Ziemassvētku priekšvakarā. Kocēnu komanda šādā pašā spēļu posmā izcīnījusi piecas uzvaras un piedzīvojusi tikpat zaudējumu, taču būtiski, ka uzvarēt izdevās pēdējās divas spēles – viesos Bauskā un savā laukumā pār Stalbes "Pārgauju". Ja Kocēnu komanda izslēgšanas spēļu turnīrā startēs sesto sezonu pēc kārtas (pērn sasniegts pusfināls, bet bronzas spēlē piedzīvots zaudējums papildlaikā), tad talsinieki pērn atgriezās izslēgšanas spēlēs pēc četru gadu pārtraukuma, diezgan bezcerīgi zaudējot Ulbrokas komandai. Ceturtdaļfināla barjeru pārvarēt izdevies tikai reizi – pirms desmit sezonām, kad izdevās iekļūt finālā, tajā sērijā ar 0:3 piekāpjoties "Cel Tik/Lekrings". Vai pēc desmit gadu pārtraukuma kurzemnieki atkal atgriezīsies labāko kvartetā?

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – "FBK Valmiera" pulksten 19:00 Ulbrokā
Komanda, kas uzvarēja regulāro sezonu sacentīsies ar komandu, kas ar milzu grūtībām iekļuva izslēgšanas spēļu turnīra. Vai šeit var būt kāda intriga? Var gan – pirmo reizi Latvijas florbola vēsturē pirmo un astoto vietu turnīra tabulā šķira vien 14 punkti jeb mazāk kā piecu uzvarēto spēļu. Turklāt tieši šīs divas komandas pērn Arēnā Rīga parūpējās par vienu no aizraujošākajām finālspēlēm, ulbrokiešiem pie uzvaras tiekot vien spēles papildlaikā. Lai gan regulārās sezonas izskaņā Ulbrokas komandas pārstāvji izteicās, ka viņiem vienalga ar kuru komandu būs jātiekas ceturtdaļfinālā, domājams, ka no valmieriešiem viņi labprātāk būtu izvairījušies. Tikmēr valmieriešiem neapmierinātību izrādīt nav pamata, jo komanda aizvadījusi vienu no sliktākajām regulārajām sezonām pēdējo gadu laikā un bija vienu "Ķekavas" gūto vārtu attālumā no palikšanas ārpus ceturtdaļfināla. Der atcerēties kā sezonu noslēdza komanda, kas pērn vien pēdējā kārtā nodrošināja astoto vietu tabulā – Stalbes "Pārgauja" ceturtdaļfinālā tika galā ar regulārās sezonas uzvarētājiem no Lielvārdes, vēlāk izcīnot bronzas medaļas…

"Lielvārde/FatPipe" – "Pārgauja" pulksten 19:15 Lielvārdē
Lielvārdes un Stalbes komandas pēdējās divās sezonās parūpējušās par pamatīgu intrigu – pirms divām sezonām pusfinālā Lielvārdes vienība bija pārāka septiņās spēlēs, bet pērn Stalbes komanda ceturtdaļfinālā revanšējās, esot pārākai septītajā mačā viesos, tādējādi regulārās sezonas uzvarētājus aizsūtot priekšlaicīgā atvaļinājumā un atstājot bez medaļu spēlēm. Arī šajā sezonā Lielvārdes komanda spējusi demonstrēt stabilāku sniegumu, iekrājot par septiņiem punktiem vairāk. Sportacentrs.com lasītāji tieši šajā ceturtdaļfināla pārī sagaida lielāko intrigu arī šosezon. Regulārajā sezonā komandas apmainījās uzvarām, turklāt pie panākumiem tiekot viesos. Stalbes komanda Lielvārdē uzvarēja ar 8:7, kas varētu būt būtiskāk, par Lielvārdes vienības 8:3 uzvaru Stalbē, ņemot vērā, ka izslēgšanas spēles mazajā laukumā aizvadīt nedrīkstēs. No otras puses, šī uzvara izcīnīta pavisam nesen – 15.februārī, pierādot, ka pašlaik "vardes" varētu būt spēcīgākas.

"Lekrings" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 20:30 Cēsīs
Cēsu un Liepājas komandu duelis interesants ar to, ka līdz šim izslēgšanas spēlēs šīs divas vienības savā starpā nav spēkojušās. Lielāko regulārās sezonas daļu liepājnieki turnīra tabulā atradās augstāk par vidzemniekiem, taču "Lekrings" pēdējās desmit spēlēs izcīnījuši astoņas uzvaras, ieskaitot 7:4 mājās pār liepājniekiem. Tikmēr Vēju pilsētas komandai pēdējās desmit spēlēs izdevies tikt pie piecām uzvarām, piedzīvojot arī tikpat neveiksmes. Būtisks faktors šajā sērijā varētu būt sava laukuma priekšrocības, kas ir Cēsu komandai. Sevišķi svarīgas varētu būt sērijas otrā un ceturtā spēle, jo domājams, ka komandas pēc pirmās un trešās spēles nakšņos spēļu vietās, tādējādi izvairoties no garā pārbrauciena. Regulārajā sezonā komandas tika pie gana komfortablām uzvarām mājas arēnās.