Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Čempions "Žalgiris" Klaipēdā piedzīvo pirmo zaudējumu sezonā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempions "Žalgiris" Klaipēdā piedzīvo pirmo zaudējumu sezonā
Ar Brendona Deivisa centieniem uzvarai nepietika
Foto: fotodiena.lt

Lietuvā pirmo zaudējumu jaunajā sezonā piedzīvojusi čempione Kauņas "Žalgiris", kas izbraukumā ar 64:73 piekāpās Klaipēdas "Neptūnas".

Lai gan pēc pirmās ceturtdaļas Klaipēdas "Neptūnas" piederēja četru punktu pārsvars, bet otrā nogriežņa ievadā tas sasniedza jau desmit punktus, laukumu pametot mājinieku līderim Arnam Butkevičam, Kauņas "Žalgiris" veica 7:0 un pietuvojās, bet līdz lielajam pārtraukumam izdevās panākt izlīdzinājumu.

Taču otrajā puslaikā laukuma saimniekiem izdevās atgriezties vadībā, ātri iegūstot plus astoņi, kas turpinājumā pārvērtās uzvarā – 73:64. Lietuvas čempioniem cīņas beigās neizdevās apdraudēt pretinieku pozīcijas. 23 sekundes līdz beigām gan bija tikai mīnus pieci, tomēr mājinieki no soda metienu līnijas bija aukstasinīgi.

Butkevičs pretinieku grozā iemeta 14 punktus, tostarp realizējot četrus no sešiem tālmetieniem, taču rezultatīvākais bija Huans Palacioss, kurš iemeta par punktu vairāk. Tikmēr Kauņas "Žalgira" rindās Edgars Ulanovs iemeta 13 punktus, bet Brendons Deiviss 11 punktiem pievienoja 13 atlēkušās bumbas.

Čempioniem tas bija pirmais zaudējums trīs aizvadītajos mačos, savukārt Klaipēdas "Neptūnas" turpina perfekti – trīs panākumi pēc kārtas. Tikpat lielisks sezonas starts izdevies vēl tikai vienai komandai – Panevēžas "Lietkabelim", kuru vada Artūrs Štālbergs un pārstāv Žanis Peiners.

Izmantotie resursi:
Pirmoji čempionų nesėkmė: „Neptūnas“ savo...