Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA galvenais treneris Itudis: "Basketbola nākotne ir slēgtu līgu izveidē"

Agris Suveizda

CSKA galvenais treneris Itudis: "Basketbola nākotne ir slēgtu līgu izveidē"
Dimitris Itudis
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas basketbola granda Maskavas CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis intervijā kluba mājaslapā dalījās pārdomās par dažādu organizāciju rīvēšanos Eiropas basketbolā un tā nākotni.

"Cilvēkiem, kuri vada šo sporta veidu, FIBA, Eirolīgu, ir jāieklausās spēlētāju balsīs," uzskata Dimitris Itudis. "Galu galā, tieši spēlētāji ir tie, kuri faniem sagādā izrādi. Mums spēlētāji ir vajadzīgi veseli, apmierināti, gatavi sacensties kā fiziski, tā arī mentāli, iet laukumā un sniegt faniem baudu, kādu sports var dot.

Eiropas basketbolā esošā ķīvēšanās ir jāizbeidz. Mēs visi esam pieauguši cilvēki, un visi mīlam basketbolu. Egoisms nevienam nepalīdz, un basketbolam ir jābūt vienotam. Starp citu, šis ir lielisks brīdis, lai saprastu, ka visās sacensībās ir jāievieš vieni un tie paši noteikumi – [pašlaik] NBA, NCAA, Eirolīgai un FIBA ir katrai savi noteikumi, kas cilvēkos rada apjukumu. Cilvēki tādēļ to neuzskata par vienu un to pašu sporta veidu.

Basketbola nākotne šeit ir slēgtu līgu izveidē ar vairāk komandām un vairāk aizraujošām spēlēm. Visu cieņu, bet pašmāju līgām būtu jāsastāv no komandām, kuru mērķis būtu attīstīt spēlētājus [citiem klubiem, citiem čempionātiem]. Vai klubiem, kuriem ir kvalitāte, budžets, lidosta, labas viesnīcas, vajadzētu pievienoties Eirolīgai. Visas sekmīgas līgas progresē laika gaitā. Un domāju, ka mums vajadzētu doties šai pašā virzienā.

Lai arī esmu piedalījies vienpadsmit "Final 4" un man pret to ir milzīga cieņa, es domāju, ka šis formāts mirst. Cilvēki saka – spēlēsim "Final 4", jo vienā spēlē var notikt pilnīgi jebkas. Labi, tad spēlēsim vispār tikai vienu spēli – kamdēļ gan vajadzīga ilga sezona? Vai arī metīsim monētu! Cīņa par čempionu titulu ir ilgs process. Aizvadām 30 spēles [regulārajā sezonā], tad [maksimums] piecas spēles izslēgšanas spēlēs [ceturtdaļfinālā]. Un tad pēkšņi pārslēdzamies uz pēkšņo nāvi. Tas ir jāmaina, un tas arī tiks mainīts. Gribat vienu spēli – aizvadīsim to kā pašu pēdējo spēli sezonā ar jau iepriekš noteiktu spēles vietu pie pilnām tribīnēm. Un tad redzēsiet, cik daudz abu komandu fanu sabrauks."

Izmantotie resursi:
https://cskabasket.com/news/?id=16534