Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns rezultatīvākais pret "Fenerbahce", Timma zaudē Telavivā

Emils Ozerinskis

Bertāns rezultatīvākais pret "Fenerbahce", Timma zaudē Telavivā
Dairis Bertāns
Foto: Olimpia Milano

ULEB Eirolīgā individuāli rezultatīvu spēli aizvadīja Dairis Bertāns, ar 16 gūtiem punktiem būdams rezultatīvākais Milānas "Olimpia" spēlētājs pret pērnās sezonas turnīra čempioni Stambulas "Fenerbahce". Tomēr milāniešiem savā laukumā pagarinājumā nācās piedzīvot zaudējumu ar 86:92. Savukārt karjeras otro spēli Eirolīgas turnīrā aizvadīja Jānis Timma, kura pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" izbraukumā ar rezultātu 68:74 piekāpās Telavivas "Maccabi". Latviešu uzbrucējs šajā spēlē guva piecus punktus.

Spēli Telavivā sekmīgāk iesāka "Baskonia", tieši starta pieciniekā iznākušajam Jānim Timmam ar pieciem gūtiem punktiem palīdzot panākt savai komandai 9:4 vadību. Basku zemes komanda saglabāja vadību līdz pirmās ceturtdaļas pēdējai minūtei, kad Noriss Kols ar vairākām rezultatīvām darbībām pirmo reizi kopš spēles sākuma panāca vadību "Maccabi" basketbolistiem. Rezultāts pēc nospēlētām desmit minūtēm bija 19:16 par labu Izraēlas komandai. Otrās ceturtdaļas ievadā punkti Pablo Pridžioni trenētajai komandai nekrājās tik raiti, kā to varētu vēlēties. Tādēļ jau ceturkšņa pirmajā pusē "Maccabi" pārsvars sasniedza desmit punktu robežu. Telavivas komandas groza apakšā bija jūtama Latvijā labi pazīstamā baltkrievu centra Artjoma Parahouska klātbūtne, kurš aizsardzībā apgrūtināja viesu komandas centienus iekarot grozu no soda laukuma. Puslaika pārtraukumā Latvijas izlases uzbrucēja pārstāvētajai komandai nācās doties ar deviņu punktu deficītu (30:39).

Izmaiņas spēles ritējumā nenesa arī otrā puslaika ievads. "Maccabi" turpināja kontrolēt spēles ritējumu perioda lielāko daļi, palielinot pārsvaru līdz 12 punktiem Vien trešā ceturkšņa noslēdzošajās trīs minūtēs "Baskonia" izdevās atrast kādus pretargumentus mājinieku aizsardzībai. Ronija Bobuā trejacis trešās desmitminūtes noslēgumā palīdzēja Vitorijas komandai pietuvoties līdz 63:66, ļaujot viesiem atgriezties cīņā par uzvaru. Noslēdzošajā spēles daļā "Baskonia" rindās iniciatīvu centās uzņemties Tonrniks Šengelia, tomēr "Maccabi" savu pārsvaru nebija gatava atdot un spēja atjaunot pat deviņu punktu vadību. Francūzis Bobuā realizēja vairākus grūtus metienus, tomēr ar to nebija pietiekami, lai tiktu pie panākuma. Tādēļ "Baskonia" komandai nācās piedzīvot otro zaudējumu Eirolīgas sezonas ievadā, kamēr Telavivas "Maccabi" ar rezultātu 74:68 svinēja otro panākumu.

Izraēlas komandas uzvaru ar 24 gūtiem punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm kaldināja Noriss Kols, savukārt neveiksmi piedzīvojušās "Baskonia" rindās 22 punktus guva Ronijs Bobuā.

Jānis Timma laukumā pavadīja 21 minūti un 45 sekundes, kuru laikā krāslavietis guva piecus punktus (2p. 1/2, 3p. 1/1), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas aizsardzībā un reizi kļūdījās. Timmas vienīgo nerealizēto metienu bloķēja pretinieku komandas spēlētājs.

Milānā Daira Bertāna pārstāvētā "Olimpia" uzņēma Eirolīgas čempionvienību Stambulas "Fenerbahce". Pirmajā ceturtdaļā Itālijas komandai lielākās problēmas sagādāja pretinieku rindās spēlējošie itāļi Luidži Datome un Nikolo Melli. Tomēr pirmo desmit minūšu laikā tieši milānieši lielākoties atradās vadībā. Tomēr Breds Vanameikers ar precīzu raidījumu pirmo desmit minūšu noslēgumā pārņēma "Fenerbahce" vadību ar 23:21. Bertāns spēlē iesaistījās līdz ar otrās ceturtdaļas sākumu, ātri atzīmējoties ar diviem gūtiem punktiem. Ceturtdaļas vidū Itālijas komanda pārņēma nelielu vadību, ko mājinieku vienībai izdevās noturēt līdz puslaika pārtraukumam - 38:37.

Otrajā puslaikā pēc dažām nospēlētām minūtēm Džeisons Tomsons izlīdzināja rezultātu, bet Vanameikers vadību ļāva pārņemt Eirolīgas čempionvienībai, kas pirms spēles noslēdzošās daļas atradās vadībā ar 64:54. Noslēdzošajā ceturtdaļā laukumā būtisku lomu spēlēja Bertāns, uzņemoties komandas uzbrukuma veidošanu. "Olimpia" ar precīziem trīs punktu metieniem spēja turēt pretinieku komandu spriedzē līdz pat spēles noslēdzošajām minūtēm. Tieši Bertāna rezultatīvā piespēle palīdzēja mājiniekiem pietuvoties līdz divu punktu atstatumam 80 sekundes pirms mača beigām. Pēdējā spēles minūtē latviešu aizsargs divas reizes varēja ar tālmetienu izlīdzināt spēles rezultātu, bet pirmais Bertāna tālmetiens tika bloķēts, bet otrais mēģinājums mērķi nesasniedza. Tomēr bumba no nonāca līdz Vladimiram Mičovam, kurš nepilnas astoņas sekundes līdz mača noslēgumam panāca 80:80. Berda Vanameikera uzbrukums pamatlaika pēdējās sekundēs vairs nebija precīzs, tādēļ līdzjutējiem Milānā bija iespēja vērot pagarinājumu.

Arī papildlaikā Simone Pianidžiani uzticējās Rūjienas basketbolistam, kurš pašaizliedzīgi cīnījās arī atrodoties uz dēļiem. Tomēr ar to Itālijas komandai nepietika. "Fenerbahce" basketbolisti spēja nodemonstrēt pārspēku individuālajā meistarībā, kas Stambulas komandai ļāva iegūt sešu punktu pārsvaru. Tādējādi ar beigu rezultātu 86:92 Milānas komanda piedzīvoja otro zaudējumu šajā sezonā Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā.

Laukumā pavadot 30 minūtes un 21 sekundi Dairis Bertāns dalīja komandas rezultatīvākā spēlētāja titulu ar 16 gūtiem punktiem (1p. 1/2, 2p. 3/3, 3p. 3/7). Tāpat Latvijas izlases aizsargs statistikā atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm un vienu pārtvertu bumbu.

Ar Bertānu Milānas komandas rezultatīvākā spēlētāja titulu dalīja Amats Mbajs. Uzvarētāju komandas rindās Kosts Sloks izcēlās ar 17 punktiem, kamēr pa 16 spēja sakrāt Breds Vanameikers un Luidži Datome.

ULEB Eirolīga, 2. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultāts
19.10.21:05Maccabi - Baskonia74:68
21:15Panathinaikos - Brose93:83
21:45Olimpia - Fenerbahce86:92 OT
22:00Real - CSKA82:69
20.10.20:00Khimki - Žalgiris
20:00Crvena Zvezda - Barcelona
21:00Olympiacos - Unicaja
22:00Valencia - Anadolu Efes
Slēpts komentārs: eevelee

  +6 [+] [-]

, 2017-10-19 23:26, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Joprojām komanda vainīga?
Čalis izmeta 3 metienus...

 +10 [+] [-]

, 2017-10-19 23:38, pirms 6 gadiem
Na8uj to Baskoniu. Sačakarēs mūsu Janku!!!

 +11 [+] [-]

, 2017-10-19 23:40, pirms 6 gadiem
Timma uzbrukumā ir nedaudz neagresīvs.
Tas metiens, ko viņš aizmeta garām viņam nobloķēja, jo danka vietā viņš layupu mēģināja "iebakstīt". Viņš ir slam dunk konkursu uzvarētājs gan LBL, gan VTB. Tas mani ļoti pārsteidza!
Gan jau viņam aizies. Nedaudz agresīvākam tik jābūt!

  -4 [+] [-]

, 2017-10-19 23:41, pirms 6 gadiem
jocker rakstīja: Čalis izmeta 3 metienus...
Ja pats nevar strītbolistu klubiņā izsisties tad pat NBA sapņos var nerādīties..

 +10 [+] [-]

, 2017-10-19 23:56, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Joprojām komanda vainīga?
Vins pa speli izmeta tikai 2 vai 3 metienus, pietam, ne ar sliktako precizitati + laikuma bija 23 minutes, pie bumbas tiekot tikai epizodiski + beigas, izskirosajos momentos sezot uz solina. Tas Baskonia treneris ir tirakais aksts un ta komanda nav nemama pa nopietnu, tur kautkas nav komandas ieksiene kartiba, ta sak likties. Bezceriga komanda, janis noteikti nav pelnijis sedet uz solina pedejas minutes, kamer tie, kuri atrodas laukuma, nespej pilnigi neko izdarit. Prigioni galva driz ripos, tad redzesi.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-19 23:57, pirms 6 gadiem
Tur jau tā lieta, ka NBA pārsvarā strītbolu spēlē. Ja nevar izsisties tad sorry nav tur ko darīt.

  +5 [+] [-]

, 2017-10-20 00:03, pirms 6 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Tur jau tā lieta, ka NBA pārsvarā strītbolu spēlē. Ja nevar izsisties tad sorry nav tur ko darīt.
Tas ne tuvu nav 1 un tas pats. Eiroliga nav NBA, tur tiek spelets citadaks basketbols. Izskatas, ka Baskonias basketbolisti un treneris to paslaik nesaprot, tapec ir daudz zaudejumi.

  +5 [+] [-]

, 2017-10-20 03:32, pirms 6 gadiem
Emīla nedarbi, otrā sērija

Ja reiz Šengelija ir Torniks, tad jau Ozerinskis ir Emls. Bet varbūt ir Tornike un Emīls?
Nolāpītie uzvārdu un vārdu labotāju, ceru, ka ellē jūs kārtīgi cepinās, jūs suhveizdas...

  -1 [+] [-]

, 2017-10-20 07:14, pirms 6 gadiem
Un, jā - vēl Kosts Sloks...
Eml Ozrinski, tu esi pilnīgs ambālis, par valodu tev nav nekādas saprašanas. Secinājums - tu nekad nebūsi žurnālists, tika tāds pusgaldiņa urbējs un trešdaļkoka lēcējs...

     [+] [-]

, 2017-10-20 09:42, pirms 6 gadiem
nja, tas, ka Timmu neuzlaida pēdējās 15min ir bēdīgs fakts?

     [+] [-]

, 2017-10-20 10:09, pirms 6 gadiem
biju ieslēdzis to BSKN spēli un... nu jā, komanda spēlē vienkārši drausmīgi!

  +1 [+] [-]

, 2017-10-20 11:19, pirms 6 gadiem
Baskoniai galīgi neiet, sezonas sākums sūdīgs gan Eirolīgā, gan ACB līgā. itkā sastāvs ļoti labs , bet spēle nekāda, neviens īsti labi nespēlē. Pridžioni izskatās, ka nevelk kā treneris, paredzu drīzu trenera maiņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-10-20 13:54, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Ja pats nevar strītbolistu klubiņā izsisties tad pat NBA sapņos var nerādīties..
tev, gan rādās, pajol!