Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pirmajā "Žalgira" un "Rytas" duelī uzvaru nosargā čempioni

Andrejs Siliņš

Pirmajā "Žalgira" un "Rytas" duelī uzvaru nosargā čempioni
"Žalgira" saspēles vadītājs Kevins Pangoss
Foto: lkl.lt

Lietuvas Basketbola līgā (LKL) svētdien tika aizvadīts pirmais jaunās sezonas duelis starp ambiciozākajām komandām - čempione Kauņas "Žalgiris" viesojās pie restartējušās Viļņas "Lietuvos Rytas". Uzvaru galotnē nosargāja Kauņas basketbolisti - 70:67.

Šis bija pirmais "Rytas" un "Žalgira" duelis jaunajā sezonā, un tas nelika vilties Viļņā sanākušajiem līdzjutējiem. Arēnas augšējie stāvi nebija pilni, toties lielisku atmosfēru radīja pārpildītie sektori laukuma tuvumā.

Sākoties pēdējai minūtei, "Rytas" panāca mīnus četri, sekoja minūtes pārtraukums "Žalgirim", bet pēc tā Kauņs piecinieks nespēja piecu sekunžu laikā izspēlēt sānu autu. "Rytas" atbildēja ar vēl diviem punktiem, liekot "eksplodēt" līdzjutējiem "Siemens" arēnā (65:66). Pēc minūtes pārtraukuma komandas apmainījās punktu guvumiem, bet 13 sekundes līdz beigām pēc "Žalgira" gala auta mājinieki pārāk ilgi novilcinājās ar piezīmes uzsišanu.

Tas notika 6,4 sekundes līdz beigām pret vienu no labākajiem "Žalgira" snaiperiem Artūru Milakni, kurš savas iespējas no soda metienu līnijas izmantoja, panākot plus trīs viesiem. "Žalgiris" ļāva pāriet centram un tad izmantoja vēl vienu lieko piezīmi pirms normas un ar atlikušajām divarpus sekundēm "Rytas" nepietika, lai izrautu pagarinājumu - Džimijs Beirons vēl tika līdz grūtam metienam, taču tas nebija precīzs, un "Žalgiris" svinēja sarežģītu uzvaru - 70:67.

Uzvarētāju rindās ar ar 19 punktiem izcēlās Kevins Pangoss, 15 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Brendons Deivīss, bet pa desmit sameta Edgars Ulanovs un francūzis Aksels Tupāns. "Rytas" labā pa 12 punktiem Roberta Kārtera un Krisa Kreimera kontos, bet desmit pievienoja Roks Giedraitis.

"Rytas" piedzīvoja otro zaudējumu sešās spēlēs - vēl Viļņas komanda 27. septembrī mājās bez variantiem piekāpās Artūra Štālberga un Žaņa Peinera pārstāvētajai "Lietkabelis" (81:97). Savukārt "Žalgirim" šis bija piektais panākums sešās kārtās - zaudējums piedzīvots 28. septembrī Klaipēdā pret "Neptūnas" (64:73).

"Rytas" jaunajā sezonā startēs arī ULEB Eiropas kausā, spēlējot C grupā pret Berlīnes "Alba", "Bailbao Basket", "Limoges", Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" un Belgradas "Partizan". Pirmais mačs trešdien mājās pret Bilbao komandu. "Žalgiris" savu Eirolīgas sezonu sāks piektdien Kauņā pret Belgradas "Crvena Zvezda".

LKL turnīra tabula, 8. oktobris

VKomandaUZP
1.Lietkabelis606
2.Neptūnas515
3.Žalgiris515
4.Lietuvos Rytas424
5.Pieno Žvaigždes222
6.Šiauliai232
7.Dzūkija242
8.Nevēžis030
9.Juventus050
10.Vytautas050

  -3 [+] [-]

, 2017-10-08 21:09, pirms 7 gadiem
Kas tad nu? Vairs nevar izpārdot Žalgira un Rytas dueļus? Vēl piedavām Viļņā? Kauns LT basketbolam!

     [+] [-]

, 2017-10-08 22:10, pirms 7 gadiem
Guru no geto rakstīja: Kas tad nu? Vairs nevar izpārdot Žalgira un Rytas dueļus? Vēl piedavām Viļņā? Kauns LT basketbolam!
Ne jau tikai Latvijaa tauta izmirst un izbrauc masiivos kvantumos kas nevienaa statistika aneparaadas, bet tieshi otraadi visi palikushie ierednishi un citi max sleepj un piepushkjo un lolo mirushaas dveeseles !
UN tagad ir pienaacis tas briidis kad tas saak atsaukties uz basiiti jau - leishu sveeto govi !
Protams ka fanu vele joprojama ir bet tei ir vai nu par vecu vai par nabagu lai aizietu uz spelei un piepildiitu areenu, vai veel kaadi citi iemesli ...

     [+] [-]

, 2017-10-08 23:54, pirms 7 gadiem
kuklitis rakstīja: Ne jau tikai Latvijaa tauta izmirst un izbrauc masiivos kvantumos kas nevienaa statistika aneparaadas, bet tieshi otraadi visi palikushie ierednishi un citi max sleepj un piepushkjo un lolo mirushaas dveeseles !
UN tagad ir pienaacis tas briidis kad tas saak atsaukties uz basiiti jau - leishu sveeto govi !
Protams ka fanu vele joprojama ir bet tei ir vai nu par vecu vai par nabagu lai aizietu uz spelei un piepildiitu areenu, vai veel kaadi citi iemesli ...
Pasaki kāds kuram labums no mirušo dvēseļu slēpšanas?? IKP uz vienu iedzīvotāju piem. parādās augstāks pie mazāka iedzīvotāju skaita un vidējā alga arī (jo ne jau nu lielo algu saņēmēji brauc prom), bezdarba procents arī mazāks, tāpēc īsti neiztur kritiku kaut kāda mirušo dvēseļu slēpšana... Kam tas vajadzīgs?? Ja mēs loģiski uz to paskatāmies, tad nav nekāda racionāla pamata slēpt neesošus iedzīvotājus, vnk mums tā imigrācija tāda, ka cilvēks pusgadu ir tur, tad pusgadu te u.t.t. un nekad nekādus precīzus datus nedabūsi.

Kas attiecas uz izmiršanu, tad Viļņa neizmirst jau vairākus gadus un Rīga vismaz pēc pēdējiem datiem arī ne. Izmirst lauki, ne jau nu galvaspilsētas.