Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Oļegs Latiševs septīto reizi karjerā tiesās Eirolīgas "Final 4"

Agris Suveizda

Oļegs Latiševs septīto reizi karjerā tiesās Eirolīgas "Final 4"
Oļegs Latiševs un CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis
Foto: VTB-League.com

ULEB Eirolīga savā mājaslapā nosaukusi astoņus arbitrus no astoņām dažādām valstīm, kuri nākamajā nedēļā tiesās "Final 4" pusfinālus un medaļu spēles. Starp viņiem iekļauts arī Latvijas vadošais tiesnesis Oļegs Latiševs.

Konkrētāki tiesnešu nozīmējumi spēlēm vēl nav pieejami, taču kļuvis skaidrs, ka Eirolīgas "Final 4" tiesnešu brigādi veidos slovēnis Matejs Boltauzers, spānis Daniels Jerresvelo, grieķis Iljass Koromilass, itālietis Luidži Lamonika, latvietis Oļegs Latiševs, vācietis Roberts Lotermozers, horvāts Sretens Radovičs un ukrainis Boriss Rižiks.

Pusfināli Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiks piektdien (18. maijā), kad savā starpā tiksies attiecīgi Maskavas CSKA un Madrides "Real", kā arī čempione Stambulas "Fenerbahce" un sezonas sensācija Kauņas "Žalgiris", bet medaļu spēles paredzētas svētdien (20. maijā). Pagājušā gada "Final 4" no šā astotnieka netiesāja trīs – Boltauzers, Koromilass un Radovičs -, bet finālspēli starp "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos" (80:64) apkalpoja Jerresvelo, Rižiks un Latiševs.

Latviešu tiesnesim, kuram jūnijā apritēs 37 gadi, tas bija pirmais Eirolīgas fināls karjerā un sestais "Final 4" kopumā – kopš 2010. gada viņš izlaidis tikai 2011. un 2014. gadu. Pirms diviem gadiem Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs tiesāja Latiševs, Rižiks un Lotermozers. Ukrainis tiesāja finālu starp ASV un Serbiju (96:66), bet Latiševs kopā ar Lotermozeru un meksikāni Hosē Rejesu tiesāja pusfinālu starp Serbiju un Austrāliju (87:61).

Atgādinām, ka aizvakar FIBA Čempionu līgas finālspēli starp mājinieci Atēnu AEK un "Monaco" (100:94) gandrīz 18 tūkstošu skatītāju klātbūtnē tiesāja arī Mārtiņš Kozlovskis.

Izmantotie resursi:
Final Four officials for Belgrade announced -...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-08 12:35, pirms 6 gadiem
Fantastiska bilde

  +1 [+] [-]

, 2018-05-08 17:51, pirms 6 gadiem
Oļegs ir labs tiesnesis. Latvijas un ne tikai labākais! Tāpēc šis darbiņš godam nopelnīts!