Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maccabi" leģenda Geršons asi kritizē Vīmsu: "Neviens viņu neapklusinās, jo viņš saņem 1,3 miljonus"

Andrejs Siliņš

"Maccabi" leģenda Geršons asi kritizē Vīmsu: "Neviens viņu neapklusinās, jo viņš saņem 1,3 miljonus"
Pini Geršons
Foto: AFP/Scanpix

Kolorītais un panākumiem bagātais izraēliešu basketbola speciālists Pini Geršons pēc sava kolēģa Ereza Edelšteina atlaišanas asi kritizējis Telavivas “Maccabi” klubu un komandas zvaigzni Soniju Vīmsu, kurš esot vainojams pie nesekmīgā sezonas starta ULEB Eirolīgā.

Ja Izraēlas čempionātā “Maccabi“ startējusi izcili (3-0), tad ULEB Eirolīgā pagaidām piedzīvoti zaudējumi abos aizvadītajos mačos pret Milānas “EA7 Emporio Armani” (97:99) un Madrides “Real” (82:89). Tas maksāja darbu galvenajam trenerim Erezam Edelšteinam, kurš tika atbrīvots no amata, kurā stājās tikai šovasar.

Spēcīgs viedoklis par notikušo ir leģendārajam izraēliešu speciālistam Pini Geršonam, kurš savulaik aizveda “Maccabi” līdz diviem Eirolīgas čempiontituliem (2004, 2005), septiņiem Izraēlas tituliem un septiņiem Izraēlas kausiem. Viņaprāt, pie visa vainojams Sonijs Vīmss – amerikāņu vieglais uzbrucējs, kurš pēc nesekmīga mēģinājuma atgriezties NBA ar Telavivas klubu parakstīja līgumu šovasar.

Kas tas Sonijs Vīmss vispār tāds ir? Viņa mute bija pārāk liela jau Maskavas CSKA komandā, un viņu apklusināja tad, kad viņš mēģināja runāt pretī Etorem Mesinam. Pirms viņa parakstīšanas neviens neiedomājās pajautāt, kā viņš uzvedās CSKA rindās,” pret kluba komplektācijas darbu vērsās Geršons.

30 gadus vecais Vīmss pirmoreiz Eiropas basketbolā ienāca 2011. gadā, sezonu nospēlējot Kauņas “Žalgira” rindās, bet tad trīs gadus pavadīja CSKA sastāvā, kļūstot par vienu no spilgtākajiem Eirolīgas spēlētājiem. Pagājušajā sezonā Vīmss centās atkal sevi pierādīt NBA, kur bija spēlējis pirms nonākšanas Eiropā, taču nesekmīgi. Pagaidām “Maccabi” rindās Eirolīgā Vīmss nospēlējis vienu maču, pret “Real” °nepilnās 27 minūtēs gūstot 15 punktus un atdodot piecas rezultatīvas piespēles.

“Viņš uzsāka dumpi [pret treneri Edelšteinu]. Klubam vajadzēja viņu apklusināt. Klubā tāda cilvēka, kurš to spētu izdarīt, neatradās. Viņi to arī netaisās darīt, jo Vīmss saņem 1,3 miljonu [dolāru] lielu algu. Viņš nesaprot izspēles. Viņš neredz uzbrukumos pat pirmās iespējas, kur nu vēl, ja runa ir par otrajām vai trešajām opcijām. Un tādam spēlētājam ir viedoklis par sistēmu?”

2008. gadā Geršons tika iekļauts 50 visu laiku labāko Eirolīgas treneru sarakstā, bet 2015. gada ir Izraēlas izlases ģenerālmenedžeris. Edelšteins ir Izraēlas izlases galvenais treneris, bet šajā amatā strādāja jau pirms Geršona kļūšanas par ģenerālmenedžeri.

Geršons uzskata, ka Edelšteina atbrīvošana Eirolīgā piedzīvoto zaudējumu dēļ ir muļķīgs attaisnojums: “Tas ir histērijā pieņemts lēmums. “Maccabi” zaudēja Milānai, kas uzvarēja arī “Daruššafaka” un ir vērā ņemams spēks. Pēc tam tika zaudēts “Real”, kas ir Eiropas basketbola grands. Īstās spēles, kurās obligāti jāuzvar, ir mači pret “Galatasaray” un “Žalgiri”.”

Izmantotie resursi:
Eurohoops - Eurohoops

  +1 [+] [-]

, 2016-10-26 13:25, pirms 8 gadiem
Redneck tūlīt teiks, ka Mazurs brīvs, lai Maccabi Mazuru ņem!

  -2 [+] [-]

, 2016-10-26 15:13, pirms 8 gadiem
Nu Weems pie CSKA labi izskatījās. Katram ir sava komanda un treneri.. Žīdosi nelaimīgi?

     [+] [-]

, 2016-10-27 15:07, pirms 8 gadiem
Geršons labi pateica.