Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Deivids Blats tomēr neatgriezīsies pie Telavivas "Maccabi" stūres

Agris Suveizda

Deivids Blats tomēr neatgriezīsies pie Telavivas "Maccabi" stūres
Deivids Blats
Foto: imago/Zink/Scanpix

Izraēlas titulētākais basketbola klubs Telavivas "Maccabi" šodien medijiem paziņojis, ka ASV pilsētā Bostonā dzimušais speciālists Deivids Blats tomēr neatgriezīsies Telavivas komandā.

Ainara Bagatska bijušais klubs Telavivas "Maccabi" pirmdien Izraēlas čempionāta pusfinālā Arika Šiveka vadībā ar 74:85 atzina Haifas "Maccabi" pārākumu un trešo gadu pēc kārtas palika bez zelta godalgām. Drīz pēc tam kļuva zināms, ka "Maccabi" piedāvājis Blatam trīs gadu līgumu par pusotru miljonu eiro sezonā, un vietējie mediji bija pārliecināti, ka Blats piekritīs un tieši viņš mēģinās piecelt Izraēlas basketbola milzi atpakaļ kājās.

Tomēr Telavivas "Maccabi" fanu cerības bija veltas – šodien klubs ziņo, ka Blats neatgriezīsies un nākamsezon turpinās vadīt Turcijas "Darussafaka". Tiesa gan, paziņojuma otrā daļa medijos tiek apšaubīta, jo "Darussafaka" gaidāmas lielas pārmaiņas un dalība Eirokausā, nevis Eirolīgā un Blatu pie sevis vēlētos redzēt arī, piemēram, Madrides "Real".

Pēc Blata atteikuma kā viens no reālākajiem kandidātiem uz amatu tagad tiek uzskatīts horvātu speciālists Nevens Spahija, kurš kopš 2014. gada ir NBA komandas Atlantas "Hawks" asistents. Kandidātos ir arī katalānis Žuans Plaza, kurš strādā Malagas "Unicaja", un itālietis Andrea Trinkjēri, kurš vada Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Bambergas "Brose". Kandidātos figurēja arī lietuvietis Šarūns Jasikevičs, kurš gan piekritis turpināt sadarbību ar Kauņas "Žalgiri".

Atgādinām, ka Telavivas "Maccabi" ar desmit uzvarām un divdesmit zaudējumiem Eirolīgā palika 14. vietā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās. Izraēlas regulārajā sezonā "Maccabi" ar bilanci 19-14 palika ceturtajā vietā. Tikmēr Blata vadītā un Daira Bertāna pārstāvētā "Darussafaka", kur sezonas sākumā kā asistents strādāja arī Bagatskis, ar 16 uzvarām un 14 neveiksmēm ierindojās astotajā vietā un ceturtdaļfinālā piekāpās "Real" (1-3). Turcijā "Darussafaka" ceturtā vieta regulārajā sezonā (23-7) un pusfinālā zaudējums Stambulas "Fenerbahce" (0-3).

Izmantotie resursi:
מכבי תל אביב הודיעה: דיוויד בלאט יישאר...
מכבי תל אביב הודיעה: דייויד בלאט לא יגיע בעונה...

     [+] [-]

, 2017-06-15 20:06, pirms 7 gadiem
Maccabi kaa klubs ar savam ambicijaam driiz bus klubs bez jebkadam ambicijaam, ja vadiiba taa turpinaas.