Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maccabi" piedāvā Blatam līgumu par 3,9 miljoniem dolāru

Andrejs Siliņš

"Maccabi" piedāvā Blatam līgumu par 3,9 miljoniem dolāru
Deivids Blats
Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas basketbola superkluba Telavivas "Maccabi" vadība vēlas galvenā trenera amatā nākamsezon redzēt amerikāņu speciālistu Deividu Blatu, kurš komandu savulaik aizveda līdz Eirolīgas čempiontitulam. Klubs piedāvājis trenerim ļoti ienesīgu līgumu, vēstī vietējie mediji.

Blats pagājušajā vasarā piekrita Stambulas "Darussafaka Dogus" piedāvājumam kļūt par ambiciozā kluba galveno treneri. Lai gan trenerim bija divu gadu līgums, kļuvis zināms, ka līdz ar "Dogus Group" finanšu grupas finansiālā atbalsta ievērojamu mazināšanos klubā notiks lielas pārmaiņas. "Darussafaka" atgriezīsies ULEB Eiropas kausa izcīņā, bet Blats komandu turpmāk nevadīs.

Amerikāņu speciālistam, kuram sezonas pirmajā pusē asistēja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis, noteikti netrūks piedāvājumu karjeras turpinājumam - piemēram, runu līmenī parādījusies informācija, ka Blatu pie savu komandu stūrēm labprāt vēlētos redzēt gan "Barcelona", gan CSKA (tiesa, CSKA vēl ir spēkā līgums ar Dimitri Itudi). Tikmēr Telavivas klubs jau spēris konkrētus soļus un metis galdā līgumu uz trim gadiem par 3,9 miljoniem dolāru.

"Maccabi", ko sezonas otrajā pusē līdz atbrīvošanai vadīja Blata bijušais asistents Bagatskis, vēloties saņemt atbildi no trenera pēc iespējas ātrāk. Blats, kurš par darbu "Darussafaka" esot saņēmis 1,7 miljonus eiro, gan varētu nogaidīt, īpaši tāpēc, ka noteikti gribēs izvērtēt arī iespējas atgriezties Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Tajā Blats nostrādāja nepilnu pusotru sezonu (2014-2016), badot Lebrona Džeimsa pārstāvēto Klīvlendas "Cavaliers" un debijas sezonā tiekot līdz finālam, bet otrajā sezonā janvārī tiekot atbrīvots, lai gan komanda atradās pirmajā vietā Austrumu konferencē un jūnijā izcīnīja čempiontitulu.

Eiropā Blats pārsvarā strādājis Izraēlā un Krievijā - 2007. gadā Blats aizveda Krievijas izlasi līdz Eiropas zeltam, bet četrus gadus vēlāk izcīnīja bronzu, ļaujot krieviem kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm, kur arī tika izcīnīta bronza. Savukārt 2014. gadā Blata vadībā "Maccabi" negaidīti kļuva par Eirolīgas čempioni, bet pats Blats - par Eirolīgas sezonas labāko treneri.

     [+] [-]

, 2017-06-07 15:31, pirms 7 gadiem
Uz kurieni Dairis, ja sie vairs nespeles Eiroliga?

     [+] [-]

, 2017-06-07 15:37, pirms 7 gadiem
judas pievelk judas

  +1 [+] [-]

, 2017-06-07 16:32, pirms 7 gadiem
PSL123 rakstīja: Uz kurieni Dairis, ja sie vairs nespeles Eiroliga?
Iespējas plašas, bet vai būs Eirolīga, lūk, jautājums.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-07 16:37, pirms 7 gadiem
Nav brīnums, tomēr ar viņu Maccabi ir gājis

     [+] [-]

, 2017-06-07 22:54, pirms 7 gadiem
Ka tik tur nav lielāka bilde. Maccabi vispirms nopērk Bagatski, lai sagatavo komandu pārbūvei tā kā Blatam vajag. Tie daudzie zaudējumi Bagijam ne jau tā pat bija. Kā jums patīk mana konspirācija??

     [+] [-]

, 2017-06-08 00:55, pirms 7 gadiem
staigule rakstīja: Ka tik tur nav lielāka bilde. Maccabi vispirms nopērk Bagatski, lai sagatavo komandu pārbūvei tā kā Blatam vajag. Tie daudzie zaudējumi Bagijam ne jau tā pat bija. Kā jums patīk mana konspirācija??
neatbilst realitātei