Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Panathinaikos" triumfē un skrien uz ģērbtuvēm - "Olympiacos" fani čempionus apmētā

Andrejs Siliņš

"Panathinaikos" triumfē un skrien uz ģērbtuvēm - "Olympiacos" fani čempionus apmētā
"Panathinaikos" skrien uz ģērbtuvēm

Grieķijas basketbola čempionātā pēc divu gadu pārtraukuma atkal uzvaru svin Atēnu "Panathinaikos" - svētdienas vakarā "Pao" izbraukumā ar rezultātu 66:51 apspēlēja Pirejas "Olympiacos", sērijā triumfējot ar 3-2.

Izšķirošajā cīņā "Olympiacos", pateicoties uzvarai regulārajā turnīrā, spēlēja savā laukumā un, ņemot vērā gan visas sezonas rezultātus, gan iespēto starptautiskajā arēnā un mājas spēļu priekšrocības, tika uzskatīta par favorīti. Tomēr šoreiz Vasilim Spanulim neizdevās likt lietā savu slaveno maģiju - trāpīts tikai viens trīspunktnieks no astoņiem, tikai viens divpunktu metiens, bet "Panathinaikos" pēc neizteiksmīgā spēles sākuma trešajā ceturksnī panāca pat plus 20.

Pēdējā ceturksnī "Olympiacos" mēģināja veikt atbildes izrāvienu, taču centienus pārtrauca nepacietīgie līdzjutēji - karstasinīgie grieķi no tribīnēm sāka mest laukumā priekšmetus, tai skaitā petardes. Spēles uz laiku tika pārtraukta, bet vēlāk tajā nekas nemainījās, un "Panathinaikos" svinēja uzvaru mačā ar 66:51, bet sērijā - 3-2. Pēc finālsirēnas atskanēšanas viesu komanda nevis palika laukumā atzīmēt panākumu, bet skrēja uz ģērbtuvēm, lai drošākā vidē sāktu svinības.

Pēdējā sezonas mačā Keisī Riverss uzvarētāju labā guva 13 punktus, par vienu mazāk pievienoja Niks Kalatess. Ar 11 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Maiks Džeimss. "Olympiacos" labā desmit punktus iemeta Dimitris Agravanis.

Šis ir "Panathinaikos" 34. čempiontituls Grieķijā, bet pirmais pēc divu gadu pārtraukuma. Gan "Panathinaikos", gan "Olympicos" nākamajā sezonā atkal spēlēs ULEB Eirolīgā, kur tām ir licence dalībai ilgtermiņā.

Grieķijas čempionātā šosezon spēlēja arī latviešu aizsargs Žanis Peiners, pārstāvot Saloniku PAOK. Ceturtdaļfinālā PAOK piekāpās niknajiem savas pilsētas konkurentiem "Aris", kas vēlāk cīņā par bronzu atzina Atēnu AEK pārākumu.

Grieķijas čempionāta medaļnieces pēdējos 5 gados

GadsČempioneFinālisteBronza4. vieta
2017PanathinaikosOlympiacosAEKAris
2016OlympiacosPanathinaikosAEKAris
2015OlympiacosPanathinaikosPAOKAris
2014PanathinaikosOlympiacosPAOKPanionios
2013PanathinaikosOlympiacosPanioniosRethymno